ویرایش نهایی 2
فاکتور فروش یک سند تجاری است که توسط فروشنده برای خریدار صادر شده و محصولات، مقادیر و قیمتهای توافق شده برای محصولات و خدمات که توسط فروشنده برای خریدار فراهم شده را ثابت میکند.
فاکتور برگههایی شبیه به برگه های انبار بوده که داراي ماهيت دوگانه فروش و مالي میباشد. اين برگه اطلاعات مربوط به کالاها يا خدمات ارائه شده را از برگههای خروج کالا در سيستم انبار و برگههای انجام خدمات استخراج میکنند. هر فاكتور فروش، همزمان يك «سند فروش » نیز میباشد.
مسیر قابل پیش بینی برای فرآیند فروش در نرم افزار مالی نوسا عبارتست از " پیش فاکتور "، " قرارداد "، " درخواست کالا یا خدمات "، " تحویل کالا یا خدمات " و " فاکتور فروش ".
در این مسیر عملیات فروش از هر یک از برگه های مذکور قابل آغاز میباشد. حال در صورتی که کاربر نخواهد درگیر مراحل مختلف سیستم اعم از تنظیم پیش فاکتور یا قرارداد، تنظیم برگه درخواست و یا خروج کالا و خدمات شود، میتواند تنها به تنظیم فاکتور فروش بپردازد. در این صورت سیستم از روی رخدادهای فروش کالا و خدمات به طور خودکار اقدام به درج رخدادهای خروج کالا و خدمات مینماید.
تنظیم فاکتور فروش
به منظور تعریف یک فاکتور فروش جدید، مطابق شکل، از منوی " فروش " ، " فاکتور فروش جدید " را انتخاب نمایید.
پنجره اطلاعات عمومی یک فاکتور فروش به شکل زیر باز میشود :
پنجره اطلاعات عمومی یک فاکتور شامل پنج قسمت با عناوین زیر میباشد:
" اصلی "
در این قسمت مشخصات اصلی مربوط به فاکتور فروش تکمیل میگردد.
- سری : شماره سری فاکتور فروش به صورت پیش فرض از تعاریف اولیه سیستم بازخوانی و درج میگردد، البته میتوانید به صورت دستی نیز شماره سری مورد نظر را وارد نمایید.
در تعیین و تغییر سری فاکتور توجه به این نکته ضروری میباشد که شماره گذاری فاکتورهای فروش توسط سیستم بعد از قطعی کردن فاکتورها، با توجه به سری هر فاکتور انجام میگردد و در هر سری شماره گذاری از یک آغاز میگردد.
- قرارداد مرجع : اگر قرار است فاکتور فروش، مربوط به یک قرارداد تعریف شده در سیستم باشد، با استفاده از تکمه قرار داد مورد نظر را انتخاب نمایید.
با انتخاب تکمه مذکور پنجره فهرست پیش فاکتورها و قراردادها به شکل زیر باز میشود:
از فهرست قراردادهای ظاهر شده قرارداد مورد نظر خود را انتخاب نمایید، برای انجام اینکار هم می توانید روی برگه مورد نظر دابل کلیک نمایید و هم با استفاده از تکمه برگه را انتخاب کنید.
- پیش دریافت قرارداد برگشت داده شود : این قسمت در صورتی فعال خواهد بود، که فاکتور فروش دارای مرجع قرارداد باشد.اگر قرار است در فاکتور فروشی که دارای مرجع قرارداد است، درصدی از مبلغ فاکتور را به جای منظور نمودن به حساب بدهی مشتری، از پیش دریافت قرارداد برگشت دهید، در این قسمت تیک مربوط به پیش دریافت قرارداد برگشت داده شود، را مارک نمایید.
توجه گردد که مقدار درصد برگشت پیش دریافت باید در قرارداد تعیین شده باشد.
- شماره : در این قسمت شماره فاکتور غیر فعال میباشد و شما نمیتوانید شماره ای را به فاکتور اختصاص دهید، شماره فاکتور بعد از قطعی کردن فاکتور، توسط سیستم درج میگردد و غیر قابل تغییر میباشد.
- تاریخ : تاریخ فاکتور فروش مورد نظر را وارد نمایید.
- تاریخ قرارداد : در صورتی که فاکتور فروش دارای قرارداد مرجع باشد، تاریخ قرارداد مذکور در این قسمت درج میگردد.
- نوع فروش : یکی از " انواع فروش " را که از قبل در سیستم تعریف کردهاید، انتخاب نمایید.
- واحد پول پیش فرض : در صورتی که در تعریف نوع فروش، واحد پول پیش فرض تعیین نموده باشید، بعد از انتخاب نوع فروش مذکور واحد پول به صورت پیش فرض در این قسمت درج میگردد، البته به صورت دستی قابل تغییر میباشد.
- مرکز فروش : یکی از " مراکز فروش " را که از قبل در سیستم تعریف کردهاید، انتخاب نمایید.
- شرایط تحویل : یکی از " شرایط تحویل " را که از قبل در سیستم تعریف کردهاید، انتخاب نمایید.
- نحوه پرداخت : یکی از " روشهای پرداخت " را که از قبل در سیستم تعریف کردهاید، انتخاب نمایید.
لازم به ذکر است جهت تسهیل ثبت اطلاعات عمومی فاکتور فروش میتوانید، نوع فروش، مرکز فروش، شرایط تحویل و نحوه پرداخت را از قبل به صورت پیش فرض در تنظیمات سیستم تعیین نمایید.
- شرح : شرح مربوط به فاکتور فروش مورد نظر را دراین قسمت وارد نمایید. به منظور تسریع در درج شرح میتوانید از تکمه جستجو در شرح موجود یعنی استفاده نمایید. با کلیک بر روی تکمه مزبور، پنجره " جستجو در شرح عمومی برگههای فروش " بهشکل زیر باز خواهد شد.
در پنجره فوق با تایپ چند حرف از شرح مورد نظر، شرح های ثبت شده در سیستم اطلاعاتی(مرتبط با حروف تایپ شده)، در بخش یافته ها نمایش داده خواهد شد. با انتخاب شرح مورد نظر و کلیک بر روی تکمه " تصویب "، شرح مورد نظر، به فاکتور فروش در حال تدوین اضافه خواهد شد.
- شرح لاتین : در صورت لزوم شرح لاتین را برای گزارشهای دوزبانه وارد نمایید.
" مشتری "
در این قسمت اطلاعات مربوط به مشتری تکمیل میگردد.
و همچنین میتوانید با تایپ " // " و زدن تکمه " Enter " صفحه کلید، با استفاده از امکان انتخاب مرکز با جستجو در نام، یا تایپ " / " و و زدن تکمه " Enter " صفحه کلید، با استفاده از درخت مراکز، مشتری مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
تعیین مشتری الزامی میباشد
لازم به ذکر است اگر مرکز مشتری دارای تفصیلی باشد(در زمان تدوین مرکز در درخت مراکز مصرف و تامین کالا برای مرکز مشتری تفصیلی تعیین نموده باشید) و کد تفصیلی مذکور به دفتر تلفن و نشانی متصل باشد، اطلاعات مربوط به نشانی، کدپستی، کداقتصادی و محل جغرافیایی در این قسمت درج میگردد.
گاهي براي برخي ازمشتريان، از آنجا که تاثير مالی و عملیاتی مجزا و مستقلی در سیستم ندارند، تفصيلی تعريف نشده است، در اين صورت اگر فقط به مجموعهای از مشخصات آنها مانند " نام "، " آدرس " و " کد اقتصادی " جهت تنظیم برگه نیاز باشد، میتوان این اطلاعات را مستقیما در قسمت " اطلاعات مشتری متفرقه " وارد نمود.
امکان فراخوانی اطلاعات مشتری متفرقه از دفتر تلفن و نشانی به کمک تکمه وجود دارد.
- " حذف اطلاعات مشتری متفرقه " : جهت حذف یکباره اطلاعات مشتری متفرقه استفاده میگردد.
" تکمیلی "
در این قسمت اطلاعات تکمیلی مربوط به فاکتور فروش تعیین میگردد.
- نماینده : در صورت لزوم اگر فاکتور فروش دارای نماینده باشد، میتوانید نماینده را انتخاب نمایید.
- بازاریاب : در صورت لزوم اگر فاکتور فروش دارای بازاریاب باشد، میتوانید بازاریاب را انتخاب نمایید.
لازم به ذکر است در این قسمت می توانید با تایپ " // " و زدن تکمه " Enter " صفحه کلید، با استفاده از امکان انتخاب مرکز با جستجو در نام، یا تایپ " / " و و زدن تکمه " Enter " صفحه کلید، با استفاده از درخت مراکز، نماینده و بازاریاب مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
- طرف بدهکار : در این قسمت طرف بدهکار به صورت پیش فرض به روی مشتری قرار دارد.
در صورتی که برای نماینده و بازاریاب مذکور در زمان تعریف، گزینه " طرف بدهکار پیش فرض در برگه های فروش " را تیک زده باشد، به محض انتخاب آنها پیغامی مبتنی بر انتخاب مرکز مورد نظر(نماینده فروش و بازاریاب)، به عنوان طرف بدهکار ظاهر میگرددو به این ترتیب پیش فرض طرف بدهکار از مشتری به نماینده یا بازاریاب تغییر مییابد.
- نشانی محل تحویل : نشانی محل تحویل را میتوانید به صورت دستی یا با استفاده از دفتر تلفن و نشانی به کمک تکمه وارد نمایید.
در فرم نهایی فاکتور فروش : در این قسمت میتوانید نحوه نمایش بعضی از اطلاعات فاکتور فروش را در فرم نهایی فاکتور تعیین نمایید. این قسمت شامل موارد زیر میباشد:
- اجزای کالای مرکب : نحوه نمایش اجزای کالای مرکب را در فرم نهایی فاکتور فروش تعیین نمایید. اجزای کالای مرکب در فرم نهایی به صورت پیش فرض نمایش داده میشود.
- سرجمع کالاهای تکراری : نحوه سرجمع شدن کالاهای تکراری را در فرم نهایی فاکتور فروش تعیین نمایید. کالاهای تکراری به صورت پیش فرض در فرم نهایی فاکتور فروش سرجمع نمی شوند.
گزینه هایی که در این قسمت وجود دارد عبارتند از " انجام نشود "، " با توجه به بهای واحد انجام شود "، " بدون توجه به بهای واحد انجام شود " و " بدون توجه به بها، سریال و مشخصات کالا انجام شود ".
در نظر بگیرید برگهای همانند تصویر زیر ثبت نمودهاید:
- انجام نشود : در صورتی که نحوه سرجمع به روی انجام نشود قرار گرفته شده باشد همانند تصویر زیر کالاهای تکراری سرجمع نمیشوند و به همان صورتی که در برگه درج میشوند در فرم نهایی نیر نمایش داده خواهند شد.
- با توجه به بهای واحد انجام شود : در صورتی که نحوه سرجمع به روی با توجه به بهای واحد انجام شود قرار گرفته شده باشد، همانند تصویر زیر کالاهای تکراری ثبت شده در فاکتور فروش با توجه به بهای واحد کالا و با در نظر گرفتن مشخصات کالا و یا شماره سریال کالا سرجمع خواهند شد.
- بدون توجه به بهای واحد انجام شود : در صورتی که نحوه سرجمع به روی بدون توجه به بهای واحد انجام شود قرار گرفته شده باشد، همانند تصویر زیر کالاهای تکراری ثبت شده در فاکتور فروش بدون توجه به بهای واحد کالا و فقط با در نظر گرفتن مشخصات کالا و یا شماره سریال کالا سرجمع خواهند شد.
- بدون توجه به بها، سریال و مشخصات کالا انجام شود : در صورتی که نحوه سرجمع به روی بدون توجه به بها، سریال و مشخصات کالا انجام شود قرار گرفته شده باشد، همانند تصویر زیر کالاهای تکراری ثبت شده در فاکتور فروش بدون توجه به بهای واحد کالا و بدون در نظر گرفتن مشخصات کالا و یا شماره سریال کالا سرجمع خواهند شد.
- فرم نهایی فروشگاهی(pos)،تخفیف، عوارض و مالیات در سطرهای مجزا : اگر می خواهید فرم نهایی فاکتور فروش را به صورت فرم فروشگاهی مشاهده نمایید، تیک مربوط به این قسمت را مارک نمایید.
- مبالغ ارزی در فرم نهایی مخفی شوند : اگر میخواهید مبالغ ارزی در فرم نهایی فاکتور فروش نمایش داده نشود، تیک مربوط به این قسمت را مارک نمایید.
- ملاحظات سطرها در فرم نهایی بازنمایی شوند : اگر میخواهید ملاحظات سطرها در فرم نهایی فاکتور فروش بازنمایی شوند، تیک مربوط به این قسمت را مارک نمایید.
- فروش به مصرف کننده نهایی(دارایی - 96) : اگر فاکتور فروش مربوط به مصرف کننده نهایی میباشد، لطفا این قسمت را مارک نمایید
- معامله از طریق حقالعمل کار(دارایی - 96) : اگر فاکتور فروش مربوط به معامله از طریق حقالعمل کاری است، لطفا این قسمت را مارک نمایید
" سند "
در این قسمت اطلاعات مربوط به سند فروش تکمیل میگردد.
همانطور که در تعریف فاکتور فروش بیان شد، فاکتور فروش داراي ماهيت دوگانه فروش و مالي میباشد یعنی هر فاكتور فروش، همزمان يك « سند فروش » نیز میباشد. بنابراین هر زمان که صحبتی از فاکتور فروش به میان باشد باید اطلاعات مربوط به سند فروش نیز مورد توجه قرار گیرند.
- شماره سند : در این قسمت شماره سند غیر فعال میباشد و بعد از تکمیل اطلاعات فاکتور فروش و ذخیره آن، سیستم با توجه به آخرین شماره سند ذخیره شده در تاریخ مربوط به سند مذکور، شماره سند مناسب را به فاکتور فروش اختصاص میدهد.
- شماره مبنا : در این قسمت شماره مبنا غیر فعال میباشد و بعد از تکمیل اطلاعات فاکتور فروش و ذخیره آن، سیستم یک شماره به صورت رندوم به فاکتور فروش اختصاص میدهد.
- بخش(شعبه) : بخش سند را انتخاب نمایید.
- شماره عطف : در صورت نیاز میتوانید شماره عطف را وارد نمایید.
- شماره ارجاع : در صورت نیاز میتوانید شماره ارجاع را وارد نمایید.
- شماره پیگیری : در صورت نیاز میتوانید شماره پیگیری را وارد نمایید.
شماره عطف، ارجاع و شماره پیگیری، جنبه اطلاعاتی و گزارشگیری دارد.
- نحوه به حساب بردن تخفیف مستقیم سطرها : در این قسمت میتوانید نحوه به حساب بردن تخفیف مستقیم سطرها را برای درج در سند تعیین نمایید. اگر میخواهید تخفیف مستقیم به حساب جداگانه برده شود و از بهای فروش کاسته نشود تیک مربوط به، به حساب جداگانه برده شود را مارک نمایید در غیر این صورت تیک به صورت پیش فرض به روی از بهای فروش کاسته شود قرار دارد و تخفیف، مستقیما از بهای فروش کم میشود.
تیک پیش فرض در تنظیمات سیستم قابل تغییر میباشد.
- مبالغ ارزی در سند مالی درج نشوند : جهت تعیین درج یا عدم درج مبالغ ارزی در سند مالی، از این قسمت استفاده نمایید.
" یادداشت "
در این قسمت میتوانید فاکتور فروش یادداشتی را تنظیم نمایید.
پس از تکمیل قسمتهای فوق پنجره را تصویب نمایید.
لازم به ذکر است اگر از قبل در سیستم برگه پیش فاکتور، قرارداد، برگه خروج از انبار، برگه انجام خدمات و یا برگه درخواست تنظیم نمودهاید میتوانید هر کدام از برگه های مذکور را در فاکتور فروش به طور کامل " فراخوانی " نمایید، با انجام اینکار برگه مذکور به طور کامل فراخوانی میگردد و نیاز به تکمیل دستی اطلاعات فاکتور فروش نخواهید داشت.در غیر این صورت از طریق مراحل زیر اقدام به تدوین دستی فاکتور فروش نمایید.
بعد از تصویب پنجره مربوط به اطلاعات عمومی یک فاکتور فروش، پنجره " ویرایش فاکتور فروش(جدید) " به شکل زیر باز میگردد:
این پنجره شامل پنج قسمت با عناوین زیر میباشد :
" سطرهای اصلی "
این قسمت مربوط به درج اطلاعات کالاها و خدمات قابل فروشی است که در ازای آنها قرار است مبلغی دریافت شود.
برای تعریف یک سطر اصلی جدید ، تکمه در نوار ابزار و یا کلید " Insert " صفحه کلید را فشار دهید.
به این ترتیب یک سطر جدید جهت تعریف یک سطر اصلی فاکتور فروش در اختیار کاربر قرار میگیرد.
در صورتیکه میخواهید تعریف سطر اصلی فاکتور فروش را از طریق محاوره انجام دهید، روی سطر جدید دابل کلیک نمایید و یا تکمه از نوار ابزار را فشار دهید و یا از کلیدهای ترکیبی " Shift + Enter " استفاده نمایید.
پنجره " تدوین یک سطر اصلی فاکتور فروش " به شکل زیر باز میشود :
پنجره " تدوین یک سطر اصلی فاکتور فروش " شامل چهار قسمت با عناوین زیر میباشد:
" کالا و مقدار "
در این قسمت اطلاعات مربوط به کالا و خدمات قابل فروش تکمیل میگردد.
- کالا یا خدمت : نوع(کالا یا خدمت) قابل فروش را تعیین نمایید.
- مرجع تحویل : اگر برنامه ریزی سازمان شما برای روند ثبت برگه در سیستم به گونهای است که اول باید برگه خروج کالا از انبار یا برگه انجام خدمات درج و بعد فاکتور شود، در این قسمت شماره برگه خروج کالا از انبار یا برگه انجام خدمات را انتخاب نمایید.
توجه به این نکته ضروری میباشد که در این قسمت فقط سطرهایی از برگههای خروج از انبار و برگه انجام خدمات جهت درج در سطر اصلی برای شما نمایش داده خواهند شد، که نوع رخداد سطر خروج از انبار از نوع فروش و نوع رخداد سطر انجام خدمات از نوع فروش خدمات ، بوده باشد.
لازم به ذکر است اگر شما قبلا برگه خروج انبار و یا برگه انجام خدمات را ثبت نکرده باشید نیاز به پر کردن این قسمت ندارید و بعد از تکمیل بقیه اطلاعات فاکتور فروش و ذخیره آن سیستم به صورت خودکار با توجه به سطرهای درج شده در فاکتور فروش برگههای خروج انبار و برگههای انجام خدمات را ثبت مینماید.البته استفاده ازاین امکان منوط به مجاز بودن ثبت خودکار درخواست و تحویل کالا و خدمات در امکانات مربوط به کاربر میباشد.
با فرض اینکه شما رخداد خروج از انبار یا انجام خدمت را درج نمودهاید، برای انتخاب مرجع تحویل، تکمه را فشار دهید، با انجام اینکار یکی از پنجرههای فهرست رخدادهای انبار یا فهرست رخدادهای انجام خدمات (با توجه با نوع (کالا یا خدمت)) به شکل زیر برای شما نمایش داده خواهد شد :
در پنجره نمایش داده شده جهت تایید و انتخاب رخداد مورد نظر خود میتوانید روی سطر مورد نظر دابل کلیک کنید و یا اینکه به کمک تکمه سطر مورد نظر را انتخاب نمایید، این تکمه معادل کلید " Enter" از صفحه کلید میباشد.
اگر سطر انتخاب شده در راستای یک برگه پیش فاکتور یا قرارداد و متعاقبا یک برگه درخواست تنظیم شده باشد، بعد از انتخاب سطر مذکور شماره سطرهای درخواست، پیش فاکتور یا قرارداد نیز در قسمتهای مربوط به خود درج میگردند و نیازی به انتخاب دستی نمیباشد.
- درخواست : اگر در راستای سطر فاکتور در حال تدوین برگهی درخواستی از قبل تنظیم نمودهاید و سطر مربوطه تحویل نشده (برگه خروج انبار یا برگه انجام خدمات برای آن تنظیم نشده)، میتوانید سطر برگه درخواست را در این قسمت انتخاب نمایید.
لازم به ذکر است اگر قبلا سطر درخواست مورد نظر تحویل شده باشد (برگه خروج انبار یا برگه انجام خدمات برای آن تنظیم شده باشد) با انتخاب مرجع تحویل(برگه خروج انبار یا برگه انجام خدمات) شماره سطر درخواست نیز در قسمت مذکور درج خواهد شد و نیازی به انتخاب مجدد نخواهید داشت.
توجه به این نکته ضروری میباشد که در این قسمت فقط سطرهایی از برگههای درخواست و برگه درخواست خدمات جهت درج در سطر اصلی برای شما نمایش داده خواهند شد که، نوع رخداد سطر درخواست خروج کالا از نوع فروش و نوع رخداد سطر انجام خدمات از نوع فروش خدمات ، بوده باشد.
در صورتی که میخواهید با تنظیم فاکتور فروش، برگه درخواست کالا یا خدمات به صورت اتوماتیک درج گردد، فاکتور فروش باید دارای مرجع پیش فاکتور یا قرارداد باشد، زیرا ارتباط بین رخدادهای خروج کالا و خدمات با پیش فاکتور یا قرارداد از طریق رخدادهای درخواست انجام میشود و سیستم با توجه به مرجع پیش فاکتور یا قراردادی که دارد همراه با تنظیم برگه خروج کالا یا تحویل خدمات برگه درخواست را نیز به صورت خودکار تنظیم مینماید.
در غیر این صورت و با پیش فرض اینکه رخداد درخواست کالا یا خدمات از قبل تنظیم شده باشد، برای انتخاب سطر درخواست بروی تکمه کلیک نمایید. با انجام اینکار پنجره فهرست رخدادهای درخواست یا فهرست رخدادهای درخواست خدمات (با توجه با نوع (کالا یا خدمت)) به شکل زیر برای شما نمایش داده خواهد شد :
در پنجره نمایش داده شده جهت تایید و انتخاب رخداد مورد نظر خود میتوانید روی سطر مورد نظر دابل کلیک کنید و یا اینکه به کمک تکمه سطر مورد نظر را انتخاب نمایید، این تکمه معادل کلید " Enter " از صفحه کلید میباشد.
- پیش فاکتور یا قرارداد : اگر در راستای سطر فاکتور فروش در حال تدوین برگهی پیش فاکتور یا قراردادی از قبل تنظیم نمودهاید و سطر مربوطه درخواست یا تحویل نشده باشد(برای سطر پیش فاکتور یا قرارداد برگه درخواست، یا برگه خروج انبار یا برگه انجام خدمات تنظیم نشده باشد)، میتوانید سطر برگه پیش فاکتور یا قرارداد را در این قسمت به کمک تکمه فراخوانی نمایید.
لازم به ذکر است اگر قبلا سطر پیش فاکتور یا قرارداد مورد نظر درخواست یا تحویل شده باشد (در سطر درخواست درج شده یا برگه خروج انبار یا برگه انجام خدمات برای آن تنظیم شده باشد) با انتخاب مرجع تحویل (برگه خروج انبار یا برگه انجام خدمات) یا برگه درخواست، شماره سطر پیش فاکتور یا قرارداد نیز در قسمت مذکور درج خواهد شد و نیازی به انتخاب مجدد نخواهید داشت.
سطرهایی از پیش فاکتور یا قرارداد قابل فراخوانی میباشند، که تایید شده باشند و همچنین قبلا فاکتور نشده باشند.
با انجام اینکار پنجره " فهرست سطرهای پیش فاکتور و قرارداد " به شکل زیر برای شما نمایش داده خواهد شد :
در پنجره نمایش داده شده جهت تایید و انتخاب رخداد مورد نظر خود میتوانید روی سطر مورد نظر دابل کلیک کنید و یا اینکه به کمک تکمه سطر مورد نظر را انتخاب نمایید، این تکمه معادل کلید " Enter " از صفحه کلید میباشد.
اگر برای سطر مذکور هیچ مرجعی انتخاب ننموده باشید، میتوانید اطلاعات مربوط به کالا و مقدار را دستی طبق توضیحات ذیل تدوین نمایید.
- همچنین میتوانید با تایپ " // " و زدن تکمه " Enter " صفحه کلید، با استفاده از امکان انتخاب کالا با جستجو، یا تایپ " / " و و زدن تکمه " Enter " صفحه کلید، با استفاده از درخت کالا و خدمات، کالای مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
توجه شود که اگر مرجع تحویل، درخواست، پیش فاکتور یا قرارداد انتخاب نموده باشید این قسمت غیر فعال و غیر قابل تغییر میباشد.
- مشخصات کالا : در صورت لزوم، مشخصات کالای مورد نظر را وارد نمایید.
- شماره سریال کالا : در صورت لزم شماره سریال، کالای مورد نظر را وارد نمایید.
توجه گردد که اگر مرجع تحویل، انتخاب نموده باشید قسمت مربوط به مشخصات کالا و شماره سریال کالا غیر فعال و غیر قابل تغییر میباشد.
- "کالای مرکب" : اگر قرار است در فاکتورفروش از کالای مرکب استفاده نمایید، کالای مرکب را انتخاب نمایید.
برای انتخاب کالای مرکب باید از امکانات مربوط به مثلث کنار تکمه در سطر استفاده نمایید.
- مقدار : مقدار مد نظر برای فروش کالای مذکور را در این قسمت وارد نمایید.
در صورت انتخاب مرجع تحویل، این قسمت غیر فعال میباشد.
- مقدار فرعی : در صورت لزوم میتوانید مقدار فرعی کالای مذکور را وارد نمایید.
در صورت انتخاب مرجع تحویل، این قسمت غیر فعال میباشد.
- فروش بر حسب واحد فرعی : اگر قرار است فروش کالا بر حسب واحد فرعی انجام شود، این گزینه را تیک نمایید.
- شرح : شرح مربوط به این سطر از فاکتور فروش را وارد نمایید. جهت تسریع در درج شرح میتوانید از تکمه جهت استفاده از قوانین شرح رخدادهای فروش استفاده نمایید. با کلیک بر روی تکمه مزبور، پنجره " تعیین شرح " بهشکل زیر باز خواهد شد.
در پنجره فوق شرح های تعریف شده در قوانین شرح رخدادهای فروش با توجه به شرایط تعریف شده، در قسمت شرحهای استاندارد(و قوانین) نمایش داده خواهد شد. با انتخاب شرح مورد نظر و کلیک بر روی تکمه " تصویب " شرح مورد نظر، به سطر فاکتور فروش اضافه خواهد شد.
لازم به ذکر است اگر برای سطر مذکور مرجع انتخاب نموده باشید(مرجع تحویل، درخواست، پیش فاکتور یا قرارداد)، و همچنین در قوانین شرح رخدادهای فروش، قانونی متناسب با شرایط سطر مذکور از قبل تعریف شده باشد، شرح عملیات با توجه به شرح تعریف شده به صورت پیش فرض درج میگردد، البته به صورت دستی قابل تغییر میباشد.
- شرح لاتین : در صورت لزوم برای گزارشات دوزبانه ، میتوانید شرح را به زبان لاتین در این قسمت وارد نمایید.
- ملاحظات : در صورت لزوم، میتوانید ملاحظات را در این قسمت وارد نمایید.
- ملاحظات لاتین : در صورت لزوم برای گزارشات دوزبانه ، میتوانید ملاحظات را به زبان لاتین در این قسمت وارد نمایید.
" بها "
در این قسمت اطلاعات مربوط به بهای سطر مذکور تکمیل می گردد.
- نحوه پرداخت : نحوه پرداخت را برای سطر مورد نظر انتخاب نمایید.
لازم به ذکر است که این قسمت از اطلاعات عمومی فاکتور فروش فراخوانی و درج می گردد، ولی به صورت دستی برای سطر مذکور قابل اصلاح می باشد.
- مبدا تعیین بها : مبدا تعیین بها را انتخاب نمایید. اگر میخواهید بهای سطر با استفاده از تعرفههایی که از قبل در سیستم تعریف کردهاید محاسبه گردد، مبدا تعیین بها را "تعیین با تعرفه" انتخاب نمایید. در غیر این صورت مبدا تعیین بها را "تعیین به صورت دستی "انتخاب نمایید.
اگر برای فاکتور فروش،مرجع تحویل، پیش فاکتور یا قرارداد، به عنوان مرجع انتخاب کرده باشید، مبدا تعیین بها به صورت پیش فرض به روی هم بها با سطر مرجع میباشد، در این صورت کلیه فیلدهای بعدی در صفحه مذکور(بجز فیلد بهای واحد در فرم نهایی مخفی شود) غیر فعال میگردند. البته مبدا تعیین بها به صورت دستی قابل اصلاح است.
همچنین قابل ذکر است که اگر برای سطر مذکور فقط برگه درخواست انتخاب نموده باشید و برگه درخواست مربوط به هیچ پیش فاکتور یا قراردادی نباشد و همچنین برای آن رخداد خروج انبار یا برگه تحویل خدمات تنظیم نشده باشد مبدا تعیین بها به روی پیش فرض سیستم قرار میگیرد، زیرا برگه درخواست به تنهایی فاقد بها میباشد و در این حالت هم بها با سطر مرجع بودن فاقد مفهوم میگردد.
- بهای واحد در فرم نهایی مخفی شود : اگر میخواهید در فرم نهایی فاکتور فروش بهای واحد کالا یا خدمات نمایش داده نشود، این گزینه را تیک نمایید.
- روش تعیین بها : روش تعیین بهای سطر مذکور را انتخاب نمایید.
این قسمت در صورتی فعال میباشد که شما مبدا تعیین بها را "تعیین به صورت دستی" انتخاب نموده باشد.
- تعرفه : یکی از تعرفههایی که از قبل در سیستم تعریف نمودهاید را جهت محاسبه بهای سطر انتخاب نمایید.
این قسمت در صورتی فعال میباشد که شما مبدا تعیین بها را "تعیین با تعرفه" انتخاب نموده باشید.
برای انتخاب تعرفه با انتخاب تکمه پنجرهی " محاوره انتخاب تعرفه " به شکل زیر باز میشود:
اگر در بازه زمانی تاریخ فاکتور فروش، برای کالا یا خدمت مذکور تعرفه های مختلف تنظیم نموده باشید، در قسمت بالای پنجره میتوانید از بین تعرفههای تعریف شده، تعرفه مورد نظر خود را انتخاب نمایید، در این صورت بهای سطر با توجه به تعرفه انتخاب شده محاسبه و درج میگردد. البته انتخاب تعرفه میتواند به صورت خودکار با توجه به شرایط تعریف شده در " تعرفهها " انجام شود.
- واحد پول(ارز) : اگر قرار است سطر مذکور دارای بهای ارزی باشد، در این قسمت واحد پول(ارز) مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
تمامی قسمتهایی که در زیر توضیح داده شده در صورتی فعال و قابل اصلاح میباشند، که شما مبدا تعیین بها را "تعیین به صورت دستی" انتخاب نموده باشید.
- بهای واحد : در صورتی که روش تعیین بها را بهای واحد انتخاب نمودهاید، بهای واحد را وارد نمایید. در غیر این صورت این قسمت غیر فعال میباشد.
- بهای سطر : در صورتی که روش تعیین بها را بهای کل انتخاب نمودهاید، بهای سطر را وارد نمایید. در غیر این صورت این قسمت غیر فعال میباشد.
- تخفیف مستقیم : در صورتی که مبدا تعیین بها را تعیین به صورت دستی انتخاب نموده باشید و در نظر داشته باشید برای سطر مذکور تخفیف مستقیم در نظر بگیرید در این قسمت مبلغ تخفیف مستقیم سطر را وارد نمایید.
- عوارض قانونی : در صورتی که مبدا تعیین بها را تعیین به صورت دستی انتخاب نمودهاید مبلغ عوارض قانونی برای سطر را وارد نمایید.
- مالیات بر ارزش افزوده : در صورتی که مبدا تعیین بها را تعیین به صورت دستی انتخاب نمودهاید مبلغ مالیات برارزش افزوده را برای سطر وارد نمایید.
لازم به ذکر است در صورتی که مبدا تعیین بها را تعیین با تعرفه انتخاب نموده باشید، برای محاسبه تخفیفات، مالیات بر ارزش افزوده، عوارض قانونی و سایر کسور و اضافات مربوط به سطر از " قوانین تغییر تعرفه " استفاده خواهد شد، یعنی زمانی که اقدام به انتخاب تعرفه مینمایید در همان پنجره مربوط به انتخاب تعرفه، همانند شکل زیر در قسمت پایین پنجره(با کادر قرمز رنگ مشخص شده) قوانین تغییر تعرفه قابل انتخاب خواهند بود.
توجه به این نکته ضروری میباشد زمانی که از مبدا تعیین بها به صورت دستی استفاده مینمایید برای محاسبه عوارض قانونی و مالیات بر ارزش افزوده، اول مبلغ تخفیف مستقیم را از بهای سطر کسر و با توجه به بهای سطر پس از کسر تخفیف، مالیات بر ارزش افزوده و عوارض قانونی را محاسبه و درج نمایید. زمانی که از قوانین تغییر تعرفه استفاده مینمایید مبلغ مالیات بر ارزش افزوده و عوارض قانونی به صورت خودکار با توجه به بهای سطر پس از کسر تخفیف مستقیم، محاسبه و درج میگردد.
- بهای واحد ارزی : در صورتی که برای سطر مذکور واحد پول(ارز) انتخاب نمودهاید، بهای واحد ارزی را وارد نمایید.
اگر روش تعیین بها را بهای کل انتخاب کرده باشید، بهای واحد ارزی غیر فعال است.
- بهای سطر ارزی : در صورتی که برای سطر مذکور واحد پول(ارز) انتخاب نمودهاید، بهای سطر ارزی را وارد نمایید.
اگر روش تعیین بها را بهای واحد انتخاب کرده باشید، بهای سطر ارزی غیر فعال است.
- تخفیف مستقیم ارزی : در صورت لزوم، تخفیف مستقیم ارزی سطر را وارد نمایید.
- عوارض قانونی ارزی : در صورت لزوم، مبلغ عوارض قانونی ارزی را وارد نمایید.
- مالیات بر ارزش افزوده ارزی : در صورت لزوم، مبلغ مالیات بر ارزش افزوده ارزی را وارد نمایید.
بعد از تکمیل اطلاعات فوق پنجره را تصویب نمایید.
" رخدادهای مرجع "
در این قسمت اطلاعات مربوط به رخدادهای مرجع تکمیل می گردد.
- انبار کالا : در این قسمت انباری را که قصد خروج کالا از آن جهت درج در فاکتور فروش را دارید به کمک تکمه انتخاب نمایید.
این قسمت در صورتی فعال میباشد که قصد فروش کالا داشته باشید.یعنی در تب کالا و مقدار، نوع(کالا یا خدمت) را کالا انتخاب نموده باشد.
توجه شود که اگر برای سطر مذکور در تب کالا و مقدار، مرجع تحویل انتخاب نموده باشید، انبار کالا با توجه به سطر برگه خروج کالای انتخاب شده تکمیل میگردد و غیر قابل تغییر میباشد.
همچنین میتوانید با تایپ " // " و زدن تکمه " Enter " صفحه کلید، با استفاده از امکان انتخاب مرکز با جستجو در نام، یا تایپ " / " و و زدن تکمه " Enter " صفحه کلید، با استفاده از درخت مراکز مصرف و تامین کالا و خدمات، مرکز مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
این قسمت در صورتی فعال میباشد که قصد فروش خدمات داشته باشید.یعنی در تب کالا و مقدار، نوع(کالا یا خدمت) را خدمت انتخاب نموده باشد.
توجه شود که اگر برای سطر مذکور در تب کالا و مقدار، مرجع تحویل انتخاب نموده باشید، کد انجام دهنده خدمت با توجه به سطر برگه انجام خدمات انتخاب شده، تکمیل میگردد و غیر قابل تغییر میباشد.
- مرجع شناسایی ویژه : اگر کالایی که برای فروش انتخاب نمودهاید دارای الگوی عملیات مالی(انبار) از نوع شناسایی ویژه میباشد، مرجع شناسایی ویژه برای خروج کالای مورد نظر خود را به کمک تکمه انتخاب نمایید.
توجه شود که اگر برای سطر مذکور در قسمت کالا و مقدار، مرجع تحویل انتخاب نموده باشید، مرجع شناسایی ویژه با توجه به سطر برگه خروج کالای انتخاب شده تکمیل میگردد و غیر قابل تغییر میباشد.
کالاهایی که دارای الگوی عملیات مالی(انبار) از نوع شناسایی ویژه میباشند در برگه خروج از انبارشان باید دقیقا مشخص گردد که این خروج از کدام ورود بوده است، حال اگر اول برگه خروج انبار تنظیم و بعد فاکتور گردد، این مرجع با توجه به سطر برگه خروج انبار در فاکتور فروش درج میشود، در غیر این صورت چون قرار است همزمان با ثبت فاکتور فروش برگه خروج از انبار نیز ثبت گردد، تعیین این مرجع در فاکتور فروش الزامی میباشد.
- بچ کالا : اگر کالایی که برای فروش انتخاب نمودهاید بچ پذیر میباشد، بچ خروج کالا را به کمک تکمه انتخاب نمایید.
توجه شود که اگر برای سطر مذکور در تب کالا و مقدار، مرجع تحویل انتخاب نموده باشید، بچ کالا با توجه به سطر برگه خروج کالای انتخاب شده تکمیل میگردد و غیر قابل تغییر میباشد.
- برگه درخواست : در صورتی که در تب کالا و مقدار برای سطر مذکور، مرجع درخواست تعیین نموده باشید، شماره برگه درخواست در این قسمت درج میشود.
- "مقدار درخواست" : در صورتی که در تب کالا و مقدار برای سطر مذکور، مرجع درخواست تعیین نموده باشید، مقدار درخواست شده در این قسمت درج میشود.
- مقدارفرعی : در صورتی که در تب کالا و مقدار برای سطر مذکور، مرجع درخواست تعیین نموده باشید، و سطر درخواست انتخاب شده دارای مقدار فرعی باشد، مقدار فرعی درخواست در این قسمت درج میشود.
- رزرو : در صورتی که در تب کالا و مقدار برای سطر مذکور، مرجع درخواست تعیین نموده باشید، و سطر درخواست رزرو شده باشد، در این قسمت با عبارت بله یا خیر، رزرو یا عدم رزرو بودن سطر درخواست مشخص میگردد.
- پیش فاکتور یا قرارداد : در صورتی که در تب کالا و مقدار برای سطر مذکور، مرجع پیش فاکتور یا قرارداد تعیین نموده باشید، شماره برگه پیش فاکتور یا قرارداد در این قسمت درج میشود.
- مقدار : در صورتی که در تب کالا و مقدار برای سطر مذکور، مرجع پیش فاکتور یا قرارداد تعیین نموده باشید، مقدار فروش ثبت شده در سطر پیش فاکتور یا قرارداد در این قسمت درج میشود.
- مقدار فرعی : در صورتی که در تب کالا و مقدار برای سطر مذکور، مرجع پیش فاکتور یا قرارداد تعیین نموده باشید،و سطر انتخاب شده دارای مقدار فرعی باشد، مقدار فرعی پیش فاکتور یا قرارداد در این قسمت درج میشود.
- بهای واحد : در صورتی که در تب کالا و مقدار برای سطر مذکور، مرجع پیش فاکتور یا قرارداد تعیین نموده باشید، بهای واحد سطر پیش فاکتور یا قرارداد در این قسمت درج میشود.
" رخداد مالی "
در این قسمت اطلاعات مربوط به رخداد مالی(سند فروش) تکمیل میگردد.
- حساب و تفصیلیها : در این قسمت حساب و تفصیلی غیر فعال و غیر قابل تغییر به صورت دستی میباشد و بعد از تکمیل اطلاعات کامل سطر و ذخیره برگه از حساب و تفصیلی های تعیین شده در الگوی عملیات مالی(فروش)، تکمیل میگردد.
- شرح عملیات : شرح مربوط به این سطر از سند فروش را وارد نمایید. جهت تسریع در درج شرح میتوانید از تکمه جهت استفاده از قوانین شرح رخدادهای فروش استفاده نمایید. با کلیک بر روی تکمه مزبور، پنجره " تعیین شرح " بهشکل زیر باز خواهد شد.
در پنجره فوق شرح های تعریف شده در قوانین شرح رخدادهای فروش با توجه به شرایط تعریف شده، در قسمت شرحهای استاندارد(و قوانین) نمایش داده خواهد شد. با انتخاب شرح مورد نظر و کلیک بر روی تکمه " تصویب " شرح مورد نظر، به سطر سند فروش اضافه خواهد شد.
لازم به ذکر است اگر در تب کالا و مقدار شرح عملیات درج شده باشد، شرح سند فروش مطابق با شرح عملیات درج خواهد شد، ولی به صورت دستی قابل تغییر میباشد.
- شرح لاتین : در صورت نیاز میتوانید برای گزارشهای دوزبانه، شرح لاتین را برای سطر مذکور وارد نمایید.
لازم به ذکر است اگر در تب کالا و مقدار شرح لاتین درج شده باشد، شرح لاتین سند فروش مطابق با شرح لاتین سطر فاکتور درج خواهد شد، ولی به صورت دستی قابل تغییر میباشد.
- شماره سررسید : در صورت نیاز میتوانید شماره سررسید را برای سطر مذکور وارد نمایید.
- شماره عطف : در صورت نیاز میتوانید شماره عطف را برای سطر مذکور وارد نمایید.
- شماره ارجاع : در صورت نیاز میتوانید شماره ارجاع را برای سطر مذکور وارد نمایید.
شماره سررسید، عطف و ارجاع جنبه اطلاعاتی و گزارشگیری دارد.
" سطرهای جنبی "
این قسمت مربوط به درج اطلاعات کالاها و خدمات قابل تحویلی است که در ازای آنها قرار نیست هیچ مبلغی دریافت شود.
برای تعریف یک سطر جنبی جدید ، تکمه در نوار ابزار و یا کلید " Insert " صفحه کلید را فشار دهید.
به این ترتیب یک سطر جدید جهت تعریف یک سطر جنبی فاکتور فروش در اختیار کاربر قرار میگیرد.
در صورتیکه میخواهید تعریف سطر جنبی فاکتورفروش را از طریق محاوره انجام دهید، روی سطر جدید دابل کلیک نمایید و یا تکمه از نوار ابزار را فشار دهید و یا از کلیدهای ترکیبی " Shift + Enter " استفاده نمایید.
پنجره " تدوین یک سطر جنبی فاکتور فروش " به شکل زیر باز میشود :
پنجره تدوین یک سطر جنبی فاکتور فروش شامل دو قسمت به شرح زیر میباشد:
لازم به ذکر است در سطرهای جنبی عدم وجود تب "بها" و تب "رخدادهای مالی" به دلیل این است که رخدادهای مربوط به سطر جنبی رایگان بوده و قرار نیست هیچ مبلغی در این بابت دریافت شود، پس درج این سطرها در سند فروش غیر منطقی و بی تاثیر خواهند بود.
" کالا و مقدار "
در این قسمت اطلاعات مربوط به کالا و مقدار آن تکمیل میگردد.
- نوع سطر جنبی : نوع سطر جنبی فاکتور فروش را انتخاب نمایید.
- در فرم نهایی برگه بازنمایی نشود : اگر میخواهید که این سطر جنبی از فاکتور فروش در فرم نهایی بازنمایی نشود تیک مربوط به این قسمت را مارک نمایید.
- کالا یا خدمت : نوع(کالا یا خدمت) قابل فروش را تعیین نمایید.
- مرجع تحویل : اگر برنامه ریزی سازمان شما برای روند ثبت برگه در سیستم به گونهای است که اول باید برگه خروج کالا از انبار یا برگه انجام خدمات درج و بعد فاکتور شود در این قسمت شماره برگه خروج کالا از انبار یا برگه انجام خدمات را انتخاب نمایید.
توجه به این نکته ضروری میباشد که در این قسمت فقط سطرهایی از برگههای خروج از انبار و برگه انجام خدمات جهت درج در سطر جنبی برای شما نمایش داده خواهند شد که، نوع رخداد سطر خروج از انبار از نوع مصرف و نوع رخداد سطر انجام خدمات از نوع ارائه خدمات جنبی(رایگان)، بوده باشد.
لازم به ذکر است اگر شما قبلا برگه خروج انبار و یا برگه انجام خدمات را ثبت نکرده باشید نیاز به پر کردن این قسمت ندارید و بعد از تکمیل بقیه اطلاعات فاکتور فروش و ذخیره آن سیستم به صورت خودکار با توجه به سطرهای جنبی درج شده در فاکتور فروش برگههای خروج انبار و برگههای انجام خدمات را ثبت مینماید.البته استفاده ازاین امکان منوط با مجاز بودن ثبت خودکار درخواست و تحویل کالا و انجام خدمات در امکانات مربوط به کاربر میباشد.
برای انتخاب مرجع تحویل، تکمه را فشار دهید، با انجام اینکار پنجره فهرست رخدادهای انبار یا فهرست رخدادهای انجام خدمات (با توجه با نوع (کالا یا خدمت)) به شکل زیر برای شما نمایش داده خواهد شد :
در پنجره نمایش داده شده جهت تایید و انتخاب رخداد مورد نظر خود میتوانید روی سطر مورد نظر دابل کلیک کنید و یا اینکه به کمک تکمه سطر مورد نظر را انتخاب نمایید، این تکمه معادل کلید " Enter" از صفحه کلید میباشد.
اگر سطر انتخاب شده در راستای یک برگه پیش فاکتور یا قرارداد و متعاقبا یک برگه درخواست تنظیم شده باشد، بعد از انتخاب سطر مذکور شماره سطرهای درخواست، پیش فاکتور یا قرارداد نیز در قسمتهای مربوط به خود درج میگردند و نیازی به انتخاب دستی نمیباشد.
- درخواست : اگر در راستای سطر فاکتور در حال تدوین برگهی درخواستی از قبل تنظیم نمودهاید و سطر مربوطه تحویل نشده (برگه خروج انبار یا برگه انجام خدمات برای آن تنظیم نشده)، میتوانید سطر برگه درخواست را در این قسمت انتخاب نمایید.
توجه به این نکته ضروری میباشد که در این قسمت فقط سطرهایی از برگههای درخواست و برگه درخواست خدمات جهت درج در سطر جنبی برای شما نمایش داده خواهند شد که، نوع رخداد سطر درخواست خروج کالا از نوع مصرف و نوع رخداد سطر انجام خدمات از نوع ارائه خدمات جنبی رایگان، بوده باشد.
برای انتخاب سطر درخواست بروی تکمه کلیک نمایید. با انجام اینکار پنجره فهرست رخدادهای درخواست یا فهرست رخدادهای درخواست خدمات (با توجه با نوع (کالا یا خدمت)) به شکل زیر برای شما نمایش داده خواهد شد :
در پنجره نمایش داده شده جهت تایید و انتخاب رخداد مورد نظر خود میتوانید روی سطر مورد نظر دابل کلیک کنید و یا اینکه به کمک تکمه سطر مورد نظر را انتخاب نمایید، این تکمه معادل کلید " Enter" از صفحه کلید میباشد.
لازم به ذکر است اگر قبلا سطر درخواست مورد نظر تحویل شده باشد (برگه خروج انبار یا برگه انجام خدمات برای آن تنظیم شده باشد) با انتخاب مرجع تحویل(برگه خروج انبار یا برگه انجام خدمات) شماره سطر درخواست نیز در قسمت مذکور درج خواهد شد و نیازی به انتخاب مجدد نخواهد داشت.
- پیش فاکتور یا قرارداد : اگر در راستای سطر فاکتور در حال تدوین برگهی پیش فاکتور یا قراردادی از قبل تنظیم نمودهاید و سطر مربوطه درخواست یا تحویل نشده باشد(برای سطر پیش فاکتور یا قرارداد برگه درخواست، یا برگه خروج انبار یا برگه انجام خدمات تنظیم نشده باشد)، میتوانید سطر برگه پیش فاکتور یا قرارداد را در این قسمت به کمک تکمه انتخاب نمایید.
با انجام اینکار پنجره فهرست سطرهای پیش فاکتور و قرارداد به شکل زیر برای شما نمایش داده خواهد شد :
در پنجره نمایش داده شده جهت تایید و انتخاب رخداد مورد نظر خود میتوانید روی سطر مورد نظر دابل کلیک کنید و یا اینکه به کمک تکمه سطر مورد نظر را انتخاب نمایید، این تکمه معادل کلید " Enter" از صفحه کلید میباشد.
لازم به ذکر است اگر قبلا سطر پیش فاکتور یا قرارداد مورد نظر درخواست یا تحویل شده باشد (در سطر درخواست درج شده یا برگه خروج انبار یا برگه انجام خدمات برای آن تنظیم شده باشد) با انتخاب مرجع تحویل (برگه خروج انبار یا برگه انجام خدمات) یا برگه درخواست، شماره سطر پیش فاکتور یا قرارداد نیز در قسمت مذکور درج خواهد شد و نیازی به انتخاب مجدد نخواهد داشت.
همچنین میتوانید با تایپ " // " و زدن تکمه " Enter " صفحه کلید، با استفاده از امکان انتخاب کالا با جستجو، یا تایپ " / " و و زدن تکمه " Enter " صفحه کلید، با استفاده از درخت کالا و خدمات، کالای مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
توجه شود که اگر مرجع تحویل، درخواست، پیش فاکتور یا قرارداد انتخاب نموده باشید این قسمت غیر فعال و غیر قابل تغییر میباشد.
- مشخصات کالا : در صورت لزوم، مشخصات کالای مورد نظر را وارد نمایید.
- شماره سریال کالا : در صورت لزم شماره سریال، کالای مورد نظر را وارد نمایید.
توجه گردد که اگر مرجع تحویل، انتخاب نموده باشید قسمت مربوط به مشخصات کالا و شماره سریال کالا غیر فعال و غیر قابل تغییر میباشد.
- کالای مرکب : اگر قرار است در فاکتورفروش از کالای مرکب استفاده نمایید، کالای مرکب را انتخاب نمایید.
برای انتخاب کالای مرکب باید از امکانات مربوط به مثلث کنار تکمه در سطر استفاده نمایید.
- مقدار : مقدار مد نظر برای فروش کالای مذکور را در این قسمت وارد نمایید.
در صورت انتخاب مرجع تحویل، این قسمت غیر فعال میباشد.
- مقدار فرعی : در صورت لزوم میتوانید مقدار فرعی کالای مذکور را وارد نمایید.
در صورت انتخاب مرجع تحویل، این قسمت غیر فعال میباشد.
- تحویل بر حسب واحد فرعی : اگر قرار است تحویل کالا بر حسب واحد فرعی انجام شود، این گزینه را تیک نمایید.
- شماره ارجاع : در صورت لزوم، شماره ارجاع سطر مورد نظر را وارد نمایید.
- شماره پیگیری : در صورت لزوم، شماره پیگیری سطر مورد نظر را وارد نمایید.
شماره ارجاع و شماره پیگیری جنبه اطلاعاتی و گزارشگیری دارند.
- ملاحظات : در صورت لزوم، میتوانید ملاحظات را در این قسمت وارد نمایید.
- ملاحظات لاتین : در صورت لزوم برای گزارشات دوزبانه ، میتوانید ملاحظات را به زبان لاتین در این قسمت وارد نمایید.
" رخدادهای مرجع "
در این قسمت اطلاعات مربوط به رخدادهای مرجع سطر جنبی مذکور تکمیل می گردد.
- انبار کالا : در این قسمت انباری را که قصد خروج کالا از آن جهت درج در سطر جنبی فاکتور فروش را دارید به کمک تکمه انتخاب نمایید.
این قسمت در صورتی فعال میباشد که قصد تحویل کالا داشته باشید.یعنی در تب کالا و مقدار، نوع(کالا یا خدمت) را کالا انتخاب نموده باشد.
توجه شود که اگر برای سطر مذکور در تب کالا و مقدار، مرجع تحویل انتخاب نموده باشید، انبار کالا با توجه به سطر برگه خروج کالای انتخاب شده تکمیل میگردد و غیر قابل تغییر میباشد.
همچنین میتوانید با تایپ " // " و زدن تکمه " Enter " صفحه کلید، با استفاده از امکان انتخاب مرکز با جستجو در نام، یا تایپ " / " و و زدن تکمه " Enter " صفحه کلید، با استفاده از درخت مراکز مصرف و تامین کالا و خدمات، مرکز مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
این قسمت در صورتی فعال میباشد که قصد تحویل خدمات داشته باشید.یعنی در تب کالا و مقدار، نوع(کالا یا خدمت) را خدمت انتخاب نموده باشد.
توجه شود که اگر برای سطر مذکور در تب کالا و مقدار، مرجع تحویل انتخاب نموده باشید، کد انجام دهنده خدمت با توجه به سطر برگه انجام خدمات انتخاب شده، تکمیل میگردد و غیر قابل تغییر میباشد.
- مرجع شناسایی ویژه : اگر کالایی که برای تحویل انتخاب نمودهاید دارای الگوی عملیات مالی(انبار) از نوع شناسایی ویژه میباشد، مرجع شناسایی ویژه برای خروج کالای مورد نظر خود را به کمک تکمه انتخاب نمایید.
توجه شود که اگر برای سطر مذکور در تب کالا و مقدار، مرجع تحویل انتخاب نموده باشید، مرجع شناسایی ویژه با توجه به سطر برگه خروج کالای انتخاب شده تکمیل میگردد و غیر قابل تغییر میباشد.
کالاهایی که دارای الگوی عملیات مالی(انبار) از نوع شناسایی ویژه میباشند در برگه خروج از انبارشان باید دقیقا مشخص گردد که این خروج از کدام ورود بوده است، حال اگر اول برگه خروج انبار تنظیم و بعد فاکتور گردد، این مرجع با توجه به سطر برگه خروج انبار در فاکتور فروش درج میشود، در غیر این صورت چون قرار است همزمان با ثبت فاکتور فروش برگه خروج از انبار نیز ثبت گردد، تعیین این مرجع در فاکتور فروش الزامی میباشد.
- بچ کالا : اگر کالایی که برای فروش انتخاب نمودهاید بچ پذیر میباشد، بچ خروج کالا را به کمک تکمه انتخاب نمایید.
توجه شود که اگر برای سطر مذکور در تب کالا و مقدار، مرجع تحویل انتخاب نموده باشید، بچ کالا با توجه به سطر برگه خروج کالای انتخاب شده تکمیل میگردد و غیر قابل تغییر میباشد.
- برگه درخواست : در صورتی که در تب کالا و مقدار برای سطر مذکور، مرجع درخواست تعیین نموده باشید، شماره برگه درخواست در این قسمت درج میشود.
- مقدار درخواست : در صورتی که در تب کالا و مقدار برای سطر مذکور، مرجع درخواست تعیین نموده باشید، مقدار درخواست شده در این قسمت درج میشود.
- مقدارفرعی : در صورتی که در تب کالا و مقدار برای سطر مذکور، مرجع درخواست تعیین نموده باشید، و سطر درخواست انتخاب شده دارای مقدار فرعی باشد، مقدار فرعی درخواست در این قسمت درج میشود.
- رزرو : در صورتی که در تب کالا و مقدار برای سطر مذکور، مرجع درخواست تعیین نموده باشید، و سطر درخواست رزرو شده باشد، در این قسمت با عبارت بله یا خیر، رزرو یا عدم رزرو بودن سطر درخواست مشخص میگردد.
- پیش فاکتور یا قرارداد : در صورتی که در تب کالا و مقدار برای سطر مذکور، مرجع پیش فاکتور یا قرارداد تعیین نموده باشید، شماره برگه پیش فاکتور یا قرارداد در این قسمت درج میشود.
- مقدار : در صورتی که در تب کالا و مقدار برای سطر مذکور، مرجع پیش فاکتور یا قرارداد تعیین نموده باشید، مقدار تحویل ثبت شده در سطر پیش فاکتور یا قرارداد در این قسمت درج میشود.
- مقدار فرعی : در صورتی که در تب کالا و مقدار برای سطر مذکور، مرجع پیش فاکتور یا قرارداد تعیین نموده باشید،و سطر انتخاب شده دارای مقدار فرعی باشد، مقدار فرعی پیش فاکتور یا قرارداد در این قسمت درج میشود.
" قوانین مکمل کالاها و خدمات برگههای فروش "
در اين مرحله اطلاعات مربوط به سطرهای اصلی و جنبی فاکتور فروش مذکور را وارد نمودید. اکنون به منظور تکمیل سطرهای اصلي و جنبي میتوانید از " قوانین مکمل کالاها و خدمات برگههای فروش " نیز استفاده نمایید. استفاده از این قوانین با یک دستور صریح توسط كاربر انجام میشود که در این صورت کاربر میتواند از فهرست قوانین ظاهر شده، قوانین مورد نظر را انتخاب نماید. به این ترتیب كالاها يا خدمات حاصله از اين قوانين، در سطرهای اصلی يا جنبی درج خواهند شد.
برای استفاده از این امکان با باز کردن مثلث کنار تکمه گزینه مربوط به قوانین " قوانین مکمل کالاها و خدمات " را انتخاب نمایید.
با انجام این کار پنجرهای همانند شکل زیر باز میشود:
حال میتوانید از فهرست قوانین ظاهر شده، قوانین مورد نظر خود را انتخاب و پنجره را تصویب نمایید. با انجام این کار كالاها يا خدمات حاصله از اين قوانين، در سطرهای اصلی يا جنبی درج خواهند شد.
نوار ابزار سطرهای اصلی و جنبی فاکتور فروش
- " جستجو و جایگزینی در شرح عملیات " : این گزینه جهت جستجو و جایگزینی عبارت در شرح عملیات به کار میرود.این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی " Ctrl + H " از صفحهکلید میباشد.
- " جستجو و جایگزینی در شرح دیگر(لاتین) " : این گزینه جهت جستجو و جایگزینی عبارت در شرح دیگر(لاتین) به کار میرود.
- " اصلاح یکباره سطر(های) برگه " : با استفاده از این امکان می توانید سطرهای برگه فاکتور فروش را به صورت یکباره اصلاح نمایید. با انتخاب این قسمت پنجره ای به شکل زیر باز میشود.
این قسمت می توانید فیلدی را که قصد اصلاح آن را دارید انتخاب کنید و بعد از وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، پنجره را تصویب نمایید.
- : جهت حذف سطر تحت مکان نما مورد استفاده قرار میگیرد. این تکمه معادل کلید ترکیبی " Ctrl + Delete " از صفحه کلید میباشد.
- " افزودن سطر جدید در انتهای برگه " : جهت افزودن سطر جدید در انتهای برگه مورد استفاده قرار میگیرد. این تکمه معادل کلید ترکیبی " Ctrl + Ins " از صفحه کلید میباشد.
- " افزودن سطر جدید با کپی از سطر قبلی " : جهت افزودن سطر جدید با کپی از سطر قبلی مورد استفاده قرار میگیرد. این تکمه معادل کلید ترکیبی " Alt + Enter " از صفحه کلید میباشد.
- " فراخوانی یک کالای مرکب " : جهت فراخوانی یک کالای مرکب مورد استفاده قرار میگیرد. این تکمه معادل کلید ترکیبی Alt + Ins " از صفحه کلید میباشد.
- " فراخوانی یک مجموعه کالا یا خدمت " : با استفاده از این امکان میتوانید مجموعه ای کالاها و خدمات را به صورت یکباره در برگه مذکور فراخوانی نمایید.
- " فراخوانی برگه دیگر " : در این قسمت میتوانید برگههای دیگر را در فاکتور فروش مذکور فراخوانی نمایید. با انتخاب این گزینه شش نوع برگه به شرح زیر جهت انتخاب برای فراخوانی به شما نمایش داده خواهد شد.
- " پیش فاکتور یا قرارداد " : با استفاده از این امکان میتوانید یک برگه پیش فاکتور یا قرارداد را در به طور کامل در برگه فاکتور فروش فراخوانی نمایید. با انجام اینکار کلیه سطرهای اصلی، جنبی و کسور و اضافات پیش فاکتور یا قرارداد در برگه مذکور فراخوانی میگردد.این تکمه معادل کلید ترکیبی " Ctrl + Alt + P " از صفحه کلید میباشد.
بعد از انتخاب گزینه مذکور، پنجره فراخوانی یک پیش فاکتور یا قرارداد به شکل زیر باز میشود:
در این پنجره میتوانید به کمک تکمه اقدام به انتخاب پیش فاکتور یا قرارداد نمایید، با انتخاب تکمه مذکور پنجره فهرست پیش فاکتورها و قراردادها به شکل زیر باز میشود:
در این پنجره فقط پیش فاکتورها و قراردادهایی را جهت انتخاب به شما نمایش میدهد که کد مشتری آنها با کد مشتری فاکتور فروش باهم یکسان باشند، البته در همین صفحه به کمک تکمه میتوانید اقدام به تغییر شرایط، برای فهرست برگههای نمایش داده شده نمایید.
از بین پیش فاکتورها و قراردادهای نمایش داده شده پیش فاکتور یا قرارداد مورد نظر خود را انتخاب و پنجره را تصویب نمایید.با انجام این کار شماره پیش فاکتور یا قرارداد انتخاب شده در پنجره فراخوانی یک پیش فاکتور یا قرارداد درج میگردد. با تصویب پنجره فراخوانی یک پیش فاکتور یا قرارداد، پنجره تایید مشخصات پیش فاکتور یا قرارداد انتخاب شده به شکل زیر نمایش داده میشود:
با تایید پنجره فوق، کلیه اطلاعات مربوط به برگه پیش فاکتور یا قراداد انتخاب شده در فاکتور فروش فراخوانی میشود.
- " برگه درخواست کالا " : با استفاده از این امکان میتوانید یک برگه درخواست را در فاکتور فروش فراخوانی نمایید. با انجام اینکار کلیه سطرهای اصلی، جنبی درخواست(فروش و مصرف) در برگه مذکور فراخوانی میگردد.
کد مرکز در برگه درخواست و کد مشتری فاکتور فروش باید با هم یکسان باشند. مگر اینکه در تنظیمات ادمین نوسا برای پایگاه مورد نظر تفاوت مشتری و مرکز در رخدادهای فروش مجاز شده باشد.
بعد از انتخاب گزینه مذکور، پنجره فراخوانی یک برگه درخواست کالا به شکل زیر باز میشود:
در این پنجره میتوانید به کمک تکمه اقدام به انتخاب برگه درخواست نمایید، با انتخاب تکمه مذکور پنجره فهرست برگههای درخواست کالا به شکل زیر باز میشود:
با تصویب پنجره فوق، پنجره فهرست برگههای درخواست کالا به شکل زیر باز می شود:
از بین برگههای درخواست نمایش داده شده درخواست مورد نظر خود را انتخاب و پنجره را تصویب نمایید.با انجام این کار شماره درخواست انتخاب شده در پنجره فراخوانی یک برگه درخواست درج میگردد.
با تصویب پنجره فراخوانی یک برگه درخواست، پنجره تایید مشخصات برگه درخواست کالا به شکل زیر باز میشود:
با تایید پنجره فوق، کلیه اطلاعات مربوط به برگه درخواست کالای انتخاب شده در فاکتور فروش فراخوانی میشود.
توجه شود در زمان فراخوانی برگه درخواست کالا اگر نوع رخداد سطرهای درخواست کالا، از نوع رخداد فروش باشد، سطرهای درخواست در سطر اصلی فاکتور فروش فراخوانی میشوند و اگر نوع رخداد سطرهای درخواست کالا، از نوع رخداد مصرف باشند سطرهای درخواست در سطرهای جنبی فاکتور فروش فراخوانی میگردند.
- " برگه درخواست خدمات " : با استفاده از این امکان میتوانید یک برگه درخواست خدمات را در فاکتور فروش فراخوانی نمایید. با انجام اینکار کلیه سطرهای اصلی و جنبی(فروش خدمات و ارئه خدمات جنبی(رایگان))، در برگه مذکور فراخوانی میگردد.
کد مشتری در برگه درخواست خدمات و برگه فاکتور فروش باید با هم یکسان باشند.
بعد از انتخاب گزینه مذکور، پنجره فراخوانی یک برگه درخواست خدمات به شکل زیر باز میشود:
در این پنجره میتوانید به کمک تکمه اقدام به انتخاب برگه درخواست خدمات نمایید، با انتخاب تکمه مذکور پنجره فهرست برگههای درخواست خدمات به شکل زیر باز میشود:
از بین برگههای درخواست نمایش داده شده درخواست مورد نظر خود را انتخاب و پنجره را تصویب نمایید.با انجام این کار شماره برگه درخواست انتخاب شده در پنجره فراخوانی یک برگه درخواست خدمات درج میگردد.
با تصویب پنجره فراخوانی یک برگه درخواست خدمات، پنجره تایید مشخصات برگه درخواست خدمات به شکل زیر باز میشود:
با تایید پنجره فوق، کلیه اطلاعات مربوط به برگه درخواست خدمات انتخاب شده در فاکتور فروش فراخوانی میشود.
توجه شود در زمان فراخوانی برگه درخواست خدمات، اگر نوع رخداد سطرهای درخواست خدمات از نوع رخداد فروش خدمات باشد، سطرهای درخواست در سطر اصلی فاکتور فروش درج میشوند و اگر نوع رخداد سطرهای درخواست خدمات، از نوع رخداد خدمات جنبی(رایگان) باشند در سطرهای جنبی فاکتور فروش فراخوانی میگردند.
- " برگه انبار " : با استفاده از این امکان میتوانید یک برگه خروج انبار را در فاکتور فروش فراخوانی نمایید. با انجام اینکار کلیه سطرهای اصلی و جنبی(فروش و مصرف) در برگه مذکور فراخوانی میگردد.این تکمه معادل کلید ترکیبی " Ctrl + Alt + H " از صفحه کلید میباشد.
کد مرکز برگه انبار و کد مشتری فاکتور فروش باید باهم یکی باشند. مگر اینکه در تنظیمات ادمین نوسا برای پایگاه مورد نظر تفاوت مشتری و مرکز در رخدادهای فروش مجاز شده باشد.
بعد از انتخاب گزینه مذکور، پنجره فراخوانی یک برگه انبار به شکل زیر باز میشود:
در این پنجره میتوانید به کمک تکمه اقدام به انتخاب برگه انبار نمایید، با انتخاب تکمه مذکور پنجره فهرست برگههای انبار به شکل زیر باز میشود:
با تصویب پنجره فوق، پنجره فهرست برگههای انبار به شکل زیر باز میشود:
از بین برگههای انبار نمایش داده شده برگه مورد نظر خود را انتخاب و پنجره را تصویب نمایید.با انجام این کار شماره برگه انتخاب شده در پنجره فراخوانی یک برگه انبار درج میگردد.
با تصویب پنجره فراخوانی یک برگه انبار، پنجره تایید مشخصات برگه انبار به شکل زیر باز میشود:
با تایید پنجره فوق، کلیه اطلاعات مربوط به برگه انبار انتخاب شده در فاکتور فروش فراخوانی میشود.
توجه شود در زمان فراخوانی برگه انبار اگر نوع رخداد سطرهای برگه انبار از نوع رخداد فروش باشد، سطرهای برگه انبار در سطر اصلی فاکتور فروش درج میشوند و اگر نوع رخداد سطرهای برگه انبار، از نوع رخداد مصرف باشند در سطرهای جنبی فاکتور فروش فراخوانی میگردند.
- " برگه انجام خدمات " : با استفاده از این امکان میتوانید یک برگه انجام خدمات را در فاکتور فروش فراخوانی نمایید. با انجام اینکار کلیه سطرهای اصلی و جنبی(فروش خدمات و ارائه خدمات جنبی (رایگان)) در برگه مذکور فراخوانی میگردد.
کد مشتری برگه انجام خدمات و کد مشتری فاکتور فروش باید باهم یکسان باشند.
بعد از انتخاب گزینه مذکور، پنجره فراخوانی یک برگه انجام خدمات به شکل زیر باز میشود:
در این پنجره میتوانید به کمک تکمه اقدام به انتخاب برگه نمایید، با انتخاب تکمه مذکور پنجره فهرست برگههای انجام خدمات به شکل زیر باز میشود:
از بین برگههای نمایش داده شده برگه مورد نظر خود را انتخاب و پنجره را تصویب نمایید.با انجام این کار شماره برگه انتخاب شده در پنجره فراخوانی یک برگه انجام خدمات درج میگردد.
با تصویب پنجره فراخوانی یک برگه انجام خدمات، پنجره تایید مشخصات برگه انجام خدمات به شکل زیر باز میشود:
با تایید پنجره فوق، کلیه اطلاعات مربوط به برگه انجام خدمات انتخاب شده در فاکتور فروش فراخوانی میشود.
توجه شود در زمان فراخوانی برگه انجام خدمات اگر نوع رخداد سطرهای برگه انجام خدمات از نوع رخداد فروش خدمات باشد، سطرهای برگه انجام خدمات در سطر اصلی فاکتور فروش درج میشوند و اگر نوع رخداد سطرهای برگه انجام خدمات، از نوع رخداد ارائه خدمات جنبی(رایگان) باشند در سطرهای جنبی فاکتور فروش فراخوانی میگردند.
- " فاکتور فروش " : با استفاده از این امکان میتوانید یک فاکتور فروش دیگر را در فاکتور فروش جدید فراخوانی نمایید. با انجام اینکار کلیه سطرها به صورت کامل در فاکتور مذکور فراخوانی میگردد.این تکمه معادل کلید ترکیبی Ctrl + I " از صفحه کلید میباشد.
بعد از انتخاب گزینه مذکور، پنجره فراخوانی(کپی )یک فاکتور فروش دیگر به شکل زیر باز میشود:
در این پنجره میتوانید به کمک تکمه اقدام به انتخاب یک فاکتور فروش نمایید، با انتخاب تکمه مذکور پنجره انتخاب فاکتور فروش به شکل زیر باز میشود:
با تصویب پنجره فوق، پنجره فهرست برگههای فروش به شکل زیر باز میشود:
از بین برگههای فروش نمایش داده شده برگه مورد نظر خود را انتخاب و پنجره را تصویب نمایید.با انجام این کار شماره برگه انتخاب شده در پنجره فراخوانی(کپی)یک فاکتور فروش درج میگردد.
با تصویب پنجره فراخوانی(کپی) یک فاکتور فروش، پنجره تایید مشخصات فاکتور فروش به شکل زیر باز میشود:
با تایید پنجره فوق، کلیه اطلاعات مربوط به فاکتور فروش انتخاب شده در فاکتور فروش جدید فراخوانی میشود.
- " فراخوانی یکباره تعدادی رخداد " : با استفاده از این امکان میتوانید سطرهای برگههای دیگر را در فاکتور فروش فراخوانی نمایید
- " سطر پیش فاکتور و قرارداد " : با استفاده از این امکان میتوانید سطرهای پیش فاکتورها و قراردادها را در فاکتور فروش فراخوانی نمایید.
بعد از انتخاب گزینه مذکور، پنجره فهرست سطرهای پیش فاکتور و قرارداد به شکل زیر باز میشود:
در این پنجره میتوانید به روی سطر(های) مورد نظر خود دابل کلیک نمایید و یا اینکه به کمک تکمه سطر(های) مورد نظر خود را انتخاب کنید.این تکمه معادل کلید " Enter " از صفحه کلید میباشد.
پنجره فراخوانی یکباره تعدادی سطر پیش فاکتور یا قرارداد به شکل زیر باز میشود:
با تصویب پنجره فوق، پنجره تایید مشخصات سطرهای پیش فاکتور و قرارداد انتخاب شده به شکل زیر باز میشود:
با تایید پنجره فوق، کلیه اطلاعات مربوط به سطرهای انتخاب شده در فاکتور فروش فراخوانی میشود.
- " رخداد درخواست کالا " : با استفاده از این امکان میتوانید سطرهای درخواست خروج کالا از انبار را در فاکتور فروش فراخوانی نمایید.
بعد از انتخاب گزینه مذکور، پنجره فهرست رخدادهای درخواست به شکل زیر باز میشود:
در این پنجره میتوانید به روی سطر(های) مورد نظر خود دابل کلیک نمایید و یا اینکه به کمک تکمه سطر(های) مورد نظر خود را انتخاب کنید.این تکمه معادل کلید " Enter " از صفحه کلید میباشد.
پنجره فراخوانی تعدادی رخداد درخواست کالا به شکل زیر باز میشود:
با تصویب پنجره فوق، پنجره تایید مشخصات سطرهای درخواست انتخاب شده به شکل زیر باز میشود:
با تایید پنجره فوق، کلیه اطلاعات مربوط به سطرهای انتخاب شده در فاکتور فروش فراخوانی میشود.
- " رخداد درخواست خدمات " : با استفاده از این امکان میتوانید سطرهای درخواست از خدمات را در فاکتور فروش فراخوانی نمایید.
بعد از انتخاب گزینه مذکور، پنجره فهرست رخدادهای درخواست خدمات به شکل زیر باز میشود:
در این پنجره میتوانید به روی سطر(های) مورد نظر خود دابل کلیک نمایید و یا اینکه به کمک تکمه سطر(های) مورد نظر خود را انتخاب کنید.این تکمه معادل کلید " Enter " از صفحه کلید میباشد.
پنجره فراخوانی تعدادی رخداد درخواست خدمات به شکل زیر باز میشود:
با تصویب پنجره فوق، پنجره تایید مشخصات سطرهای درخواست انتخاب شده به شکل زیر باز میشود:
با تایید پنجره فوق، کلیه اطلاعات مربوط به سطرهای انتخاب شده در فاکتور فروش فراخوانی میشود.
- " رخداد انبار " : با استفاده از این امکان میتوانید سطرهای برگه های خروج از انبار را در فاکتور فروش فراخوانی نمایید.
بعد از انتخاب گزینه مذکور، پنجره فهرست رخدادهای انبار به شکل زیر باز میشود:
در این پنجره میتوانید به روی سطر(های) مورد نظر خود دابل کلیک نمایید و یا اینکه به کمک تکمه سطر(های) مورد نظر خود را انتخاب کنید.این تکمه معادل کلید " Enter " از صفحه کلید میباشد.
پنجره فراخوانی تعدادی رخداد درخواست کالا به شکل زیر باز میشود:
با تصویب پنجره فوق، پنجره تایید مشخصات رخدادهای انبار انتخاب شده به شکل زیر باز میشود:
با تایید پنجره فوق، کلیه اطلاعات مربوط به سطرهای انتخاب شده در فاکتور فروش فراخوانی میشود.
- " رخداد انجام خدمات " : با استفاده از این امکان میتوانید سطرهایی برگه انجام خدمات را در فاکتور فروش فراخوانی نمایید.
بعد از انتخاب گزینه مذکور، پنجره فهرست رخدادهای انجام خدمات به شکل زیر باز میشود:
در این پنجره میتوانید به روی سطر(های) مورد نظر خود دابل کلیک نمایید و یا اینکه به کمک تکمه سطر(های) مورد نظر خود را انتخاب کنید.این تکمه معادل کلید " Enter " از صفحه کلید میباشد.
پنجره فراخوانی تعدادی رخداد انجام خدمات به شکل زیر باز میشود:
با تصویب پنجره فوق، پنجره تایید مشخصات رخدادهای انجام خدمات انتخاب شده به شکل زیر باز میشود:
با تایید پنجره فوق، کلیه اطلاعات مربوط به سطرهای انتخاب شده در فاکتور فروش فراخوانی میشود.
- : جهت اصلاح سطر تحت مکان نما از طریق محاوره مورد استفاده قرار میگیرد. این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی " Shift + Enter " از صفحهکلید میباشد.
- " تعیین یکباره تعرفه برای سطرهای علامت گذاری شده " : جهت تعیین یکباره تعرفه برای سطرهای علامت گذاری شده مورد استفاده قرار میگیرد.
- " علامت گذاری سایر سطرهای منطبق(از لحاظ شرایط تعرفه) " : با انتخاب این گزینه همه سطرهایی که با شرایط تعرفه سطر تحت مکان نما منطبق باشند، علامت گذاری میشوند.
- " بازنمایی توجیهی بهای سطر تحت مکان نما " : جهت بازنمایی توجیهی بهای سطر تحت مکان نما مورد استفاده قرار میگیرد.
لازم به ذکر است که این تکمه فقط در سطر اصلی قابل مشاهده میباشد، زیرا سطرهای جنبی فاقد بها و شرایط مربوط به تعرفه ها هستند.
- : با انتخاب مثلث کنار این تکمه سه امکان برای مرتب سازی سطرهای برگه قرارداد در اختیار شما قرار میگیرد.
- " به ترتیب کد کالا " : جهت مرتب سازی سطرهای برگه قرارداد بر اساس کد کالا مورد استفاده قرار میگیرد.
کدها به صورت صعودی مرتب میشوند.
در این قسمت فیلد(های) سطرهای اصلی را برای مرتب سازی انتخاب نمایید و پنجره را تصویب نمایید.
- " بازسازی ردیف سطرهای برگه " : جهت بازسازی ردیف سطرهای برگه مورد استفاده قرار میگیرد.
" کسور و اضافات "
در این قسمت اطلاعات مربوط به کسور و اضافات فاکتور فروش تکمیل می گردد.
این قسمت در صورتی قابل اصلاح و تدوین سطر جدید در خود سطرهای کسور و اضافات میباشد، که محاسبات مربوط به کسور و اضافات با استفاده از تکمه مربوط به این کار محاسبه و درج شده باشد. یعنی قسمت کسور و اضافات به وضعیت محاسبه شده درآیند.
اگر در نظر دارید برای فاکتور فروش مذکور کسور یا اضافاتی را محاسبه نمایید، میتوانید با استفاده از تکمه از قوانین مکمل بهای برگههای فروش، اقدام به انجام این کار نمایید.
بعد از انتخاب تکمه مذکور، پنجره قوانین مکمل بهای برگههای فروش به شکل زیر باز میشود:
سطرهایی را که قصد دارید در محاسبات فاکتور فروش شما محاسبه گردد را انتخاب و پنجره را تصویب نمایید. با انجام این کار محاسبات مربوط به سطرهای انتخاب شده انجام و در فاکتور فروش درج خواهد شد.
سطرهای کسور و اضافات به وضعیت " محاسبه شده " درمیآیند.
حال اگر بعد از محاسبه کسور و اضافات متوجه شدید که سطرها قوانین را به اشتباه انتخاب و محاسبات را انجام دادهاید، نیازی به برگشت از محاسبه کسور و اضافات ندارید و میتوانید در سطرهای مربوط به کسور و اضافات، سطرها درج شده را اصلاح و یا سطر جدید به سطرهای قبلی اضافه نمایید.
با توجه اینکه تکمههای نوار ابزار کسور و اضافات و پورسانت شبیه به هم میباشند در انتهای مربوط به محاسبات پورسانت، تکمهها توضیح داده خواهد شد.
" پورسانتها "
در این قسمت در صورت لزوم اطلاعات مربوط به پورسانت فاکتور فروش تکمیل می گردد.
این قسمت در صورتی قابل اصلاح و تدوین سطر جدید در خود سطرهای مربوط به پورسانت میباشد، که محاسبات مربوط به پورسانت با استفاده از تکمه مربوط به این کار محاسبه و درج شده باشد.
اگر در نظر دارید برای فاکتور فروش مذکور پورسانت را محاسبه نمایید، میتوانید با استفاده مثلث کنار تکمه گزینه پورسانت را انتخاب نمایید.
این گزینه در صورتی فعال میباشد که محاسبه کسور و اضافات انجام شده باشد.
بعد از انتخاب گزینه پورسانت، پنجره محاسبه پورسانت به شکل زیر باز میشود:
سطرهایی را که قصد دارید در محاسبات فاکتور فروش شما محاسبه گردد را انتخاب و پنجره را تصویب نمایید. با انجام این کار محاسبات مربوط به سطرهای انتخاب شده انجام و در برگه فروش درج خواهد شد.
ممکن است در زمان انتخاب پورسانت و تصویب پنجره، هشداری مبنی بر عدم تعریف حساب و تفصیلی از نوع " حساب و تفصیلی اصلی" و یا از نوع " حساب و تفصیلی طرف حساب پورسانت" دریافت نمایید. در صورتی که هشدار مربوط به حساب و تفصیلی اصلی پورسانت باشد بعد از تصویب هشدار سطر پورسانت حذف میشود اما اگر هشدار مربوط به عدم تعیین طرف حساب پورسانت باشد بعد از تصویب هشدار سطر محاسبه و درج می گردد و میتوانید طرف حساب را به صورت دستی انتخاب نمایید، در صورتی که طرف حساب اختصاصی پورسانت را وارد نکنیددر زمان عملیاتی کردن برگه خطای عدم درج طرف حساب را خواهید داشت.
برای انتخاب دستی طرف حساب پورسانت روی سطر مذکود دابل کلیک نمایید و یا به کمک تکمه پنجره تدوین یکی از پورسانتهای فاکتور فروش را باز نمایید و در تب طرف حساب اختصاصی حساب و تفصیلی مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
حال اگر بعد از محاسبه پورسانت متوجه شدید که سطرها قوانین را به اشتباه انتخاب و محاسبات را انجام دادهاید، نیازی به برگشت از محاسبه پورسانت ندارید و میتوانید در سطرهای مربوط به پورسانت، سطرها درج شده را اصلاح و یا سطر جدید به سطرهای قبلی اضافه نمایید.
تکمههای مربوط به سطرهای کسور و اضافات و پورسانت
- " جستجو و جایگزینی در شرح عملیات " : این گزینه جهت جستجو و جایگزینی عبارت در شرح عملیات به کار میرود.این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی " Ctrl + H " از صفحهکلید میباشد.
- " جستجو و جایگزینی در شرح دیگر(لاتین) " : این گزینه جهت جستجو و جایگزینی عبارت در شرح دیگر(لاتین) به کار میرود.
- : جهت حذف سطر تحت مکان نما مورد استفاده قرار میگیرد. این تکمه معادل کلید ترکیبی " Ctrl + Delete " از صفحه کلید میباشد.
- : جهت اصلاح سطر تحت مکان نما از طریق محاوره مورد استفاده قرار میگیرد. این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی " Shift + Enter " از صفحهکلید میباشد.
لازم به ذکر است که این تکمه فقط در قسمت پورسانت قابل مشاهده میباشد.
" طرف حسابها "
در این قسمت اطلاعات مربوط به طرف حسابهای فاکتور فروش تنظیم میگردد.
برای تعیین طرف حسابهای سطرهای فاکتور فروش دو راه" انتخاب دستی " و " استفاده از قوانین " وجود دارد.
اگر از قبل، " قوانین طرف حساب برگه های فروش " را در سیستم تعریف نمودهاید، فقط کافیست از مثلث کنار گزینه قوانین طرف حساب را انتخاب نمایید، با انتخاب گزینه مذکور پنجره قوانین طرف حساب به شکل زیر باز میشود.
در این قسمت با توجه به اطلاعات وارد شده در سطرهای فاکتور فروش مذکور، قوانین مورد نظر خود را انتخاب و پنجره را تصویب نمایید. با انجام اینکار کلیه حسابها و تفصیلی های قوانین انتخاب شده در سطرهای مورد نظر درج خواهند شد و نیازی به تعیین دستی طرف حساب هر سطر نخواهید داشت.
در حالت دوم اگر قوانین طرف حساب برگههای فروش تعریف ننموده باشید میتوانید برای تعیین طرف حساب هر سطر به صورت دستی اقدام نمایید.
برای تعریف دستی طرف حساب، تکمه در نوار ابزار و یا کلید " Insert " صفحه کلید را فشار دهید.
به این ترتیب یک سطر جدید جهت تعریف طرف حساب در اختیار کاربر قرار میگیرد.
در صورتیکه میخواهید تعریف طرف حساب را از طریق محاوره انجام دهید، روی سطر جدید دابل کلیک نمایید و یا تکمه از نوار ابزار را فشار دهید و یا از کلیدهای ترکیبی " Shift + Enter " استفاده نمایید.
پنجره " تدوین یکی از طرف حسابهای فاکتور فروش " به شکل زیر باز میشود :
پنجره " تدوین یکی از طرف حسابهای فاکتور فروش " شامل دو قسمت با عناوین زیر میباشد:
" اصلی "
در این قسمت اطلاعات اصلی، مربوط به طرف حسابها درج میگردد.
- نوع رخداد : در این قسمت با توجه به اطلاعات سطر مذکور یکی از انواع رخداد را انتخاب نمایید.
- حساب : حساب مورد نظر جهت استفاده به عنوان طرف حساب را وارد نمایید. شایان ذکر است جهت انتخاب طرف حساب برای سطر مذکور، علاوه بر تایپ کد حساب در فیلد مورد نظر، میتوانید جهت جستجو و انتخاب حساب مذکور، با کلیک به روی تکمه و یا تایپ " / " و فشار کلید " Enter " در کادر مقابل " حساب "، پنجره " درخت حسابها " را احضار نمایید. همچنین میتوانید در همین قسمت با تایپ " // " و فشار کلید " Enter " پنجره "انتخاب حساب با جستجو در نام" را جهت جستجو و انتخاب حساب مورد نظر، احضار نمایید.
- تفصیلی 1 و تفصیلی 2 : در صورت نیاز تفصیلی مورد نظر را وارد نمایید. شایان ذکر است جهت انتخاب تفصیلی برای سطر مذکور، علاوه بر تایپ کد تفصیلی در فیلد مورد نظر، میتوانید جهت جستجو و انتخاب تفصیلی ، با کلیک به روی تکمه و یا تایپ " / " و فشار کلید " Enter " در کادر مقابل " تفصیلی 1 و 2 "، پنجره " درخت تفصیلیها " را احضار نمایید. همچنین میتوانید در همین قسمت با تایپ " // " و فشار کلید " Enter "، پنجره " انتخاب تفصیلی با جستجو در نام " را جهت جستجو و انتخاب تفصیلی مورد نظر، احضار نمایید.
- شرح : شرح مربوط به این سطر را وارد نمایید. جهت تسریع در درج شرح میتوانید از تکمه جهت استفاده شرح درج شده در قوانین طرف حساب برگههای فروش استفاده نمایید. با کلیک بر روی تکمه مزبور، پنجره " تعیین شرح " بهشکل زیر باز خواهد شد.
در پنجره فوق شرح های تعریف شده در قوانین طرف حساب برگههای فروش با توجه به شرایط تعریف شده، در قسمت شرحهای استاندارد(و قوانین) نمایش داده خواهد شد. با انتخاب شرح مورد نظر و کلیک بر روی تکمه " تصویب " شرح مورد نظر، به سطر فاکتور فروش اضافه خواهد شد.
- شرح لاتین : در صورت لزوم برای گزارشات دوزبانه ، میتوانید شرح را به زبان لاتین در این قسمت وارد نمایید.
- مبلغ بدهکار : این قسمت در صورتی فعال میباشد که شما نوع رخداد را سطر آزاد انتخاب نموده باشد در غیر این صورت غیر فعال میباشد و بعد از عملیاتی شدن برگه با توجه به اطلاعات مربوط به سطرها توسط خود سیستم مبلغ دهی میگردد.
- مبلغ بستانکار : این قسمت در صورتی فعال میباشد که شما نوع رخداد را سطر آزاد انتخاب نموده باشد در غیر این صورت غیر فعال میباشد و بعد از عملیاتی شدن برگه با توجه به اطلاعات مربوط به سطرها توسط خود سیستم مبلغ دهی میگردد.
- واحد پول(عملیات ارزی) : در صورن لزوم واحد پول(عملیات ارزی) را انتخاب نمایید.
- مبلغ ارزی : این قسمت در صورتی فعال میباشد که شما نوع رخداد را سطر آزاد انتخاب نموده باشد و همچنین واحد پول(عملیات ارزی) انتخاب نموده باشید.
" تکمیلی "
در این قسمت اطلاعات تکمیلی طرف حسابها وارد میگردد.
- تفصیلی 3 تا 5 : در صورت نیاز تفصیلیهای مورد نظر را وارد نمایید. شایان ذکر است جهت انتخاب تفصیلی برای سطر مذکور، علاوه بر تایپ کد تفصیلی در فیلدهای مورد نظر، میتوانید جهت جستجو و انتخاب تفصیلی ، با کلیک به روی تکمه و یا تایپ " / " و فشار کلید " Enter " در کادر مقابل " تفصیلی3 و 4 و 5 "، پنجره " درخت تفصیلیها " را احضار نمایید. همچنین میتوانید در همین قسمت با تایپ " // " و فشار کلید " Enter "، پنجره " انتخاب تفصیلی با جستجو در نام " را جهت جستجو و انتخاب تفصیلی مورد نظر، احضار نمایید.
- شماره سررسید : در صورت لزوم شماره سرسید را وارد نمایید.
- تاریخ سررسید : در صورت لزوم تاریخ سرسید را وارد نمایید.
- شماره عطف : در صورت لزوم شماره عطف را وارد نمایید.
- تاریخ عطف : در صورت لزوم تاریخ عطف را وارد نمایید.
- شماره ارجاع : در صورت لزوم شماره ارجاع را وارد نمایید.
- تاریخ ارجاع : در صورت لزوم تاریخ ارجاع را وارد نمایید.
فیلدهای شماره سررسید، تاریخ سررسید، شماره عطف، تاریخ عطف، شماره ارجاع، تاریخ ارجاع، جنبه اطلاعاتی و گزارشگیری دارند.
حال در این مرحله بعد از تنظیم کامل فاکتور فروش و ذخیره آن میتوانید فاکتور فروش خود را عملیاتی نمایید.
عملیاتی نمودن فاکتور فروش به این معناست که فاکتور فروش شما کامل و نهایی شده و حال میخواهید در گزارشات مالی شرکت نیز منکعس گردند.
جهت عملیاتی نموده فاکتور فروش تکمه را انتخاب نمایید. بعد از انتخاب تکمه مذکور و تایید عملیات تبدیل برگه پیشنویس به عملیاتی، وضعیت فاکتور فروش از پیش نویس به عملیاتی تبدیل خواهد شد.
ویرایش فاکتور فروش
جهت ویرایش فاکتور فروش، مطابق شکل زیر،از منوی " فروش "، " فاکتور فروش موجود " را انتخاب نمایید
پنجره مربوط به انتخاب فاکتور فروش به شکل زیر باز میشود:
در این پنجره شماره سند فاکتور فروش(در صورتی که فاکتور فروش قطعی نشده باشد) و یا شماره/سری فاکتور فروش(در صورتی که فاکتور فروش قطعی شده باشد) را انتخاب نمایید.
بعد از انتخاب شماره فاکتور فروش مورد نظر می توانید به کمک تکمه از انتخاب شماره فاکتور مورد نظر اطمینان حاصل نمایید. با انتخاب ایکون ملاحظه برگه، پنجره ای همانند شکل زیر باز می شود:
اگر فاکتور مذکور دقیقا همان فاکتور مد نظر شما میباشد با تکمه فاکتور را انتخاب نمایید. در غیر این صورت میتوانید به کمک تکمههای ، ، ، فاکتور مورد نظر خود را انتخاب و با تکمه فاکتور را تایید نمایید. با انجام این کار مجددا به پنجره قبلی یعنی پنجره مربوط به انتخاب فاکتور فروش هدایت میشوید.
حال برای ادامه مرحله ویرایش فاکتور فروش، پنجره انتخاب فاکتور فروش را تصویب نمایید.
با انجام این کار، پنجره ای همانند تصویر زیر باز میشود:
در این پنجره برای اینکه بتوانید فاکتور فروش را ویرایش نمایید، باید فرم ویرایش فاکتور را احضار نمایید.برای انجام این کار با انتخاب تکمه پنجره ویرایش فاکتور فروش به شکل زیر باز می شود:
در حالت عادی این پنجره غیر قابل ویرایش میباشد. اگر می خواهید ویرایش را انجام دهید تکمه را انتخاب نماید و تغییرات مد نظرتان را اعمال و به کمک تکمه پنجره را ذخیره نمایید.
لازم به ذکر است اگر فاکتور فروش عملیاتی شده باشد یا محاسبه پورسانتها و کسور و اضافات برای آن محاسبه شده باشد، هیچیک از اطلاعاتی که دارای ماهیت مالی باشد قابل اصلاح نخواهد بود.
اگر برگه عملیاتی شده باشد پورسانت قابل اصلاح میباشد زیرا درج سطرهای سند فروش مربوط به پورسانت، هیچ ربطی به عملیاتی شدن فاکتور فروش ندارد و حتی اگر فاکتور فروش پیش نویس هم باشد سطرهای اصلی و طرف حساب پورسانت(در صورت تعریف شدن در قوانین مکمل بها) کامل درج میگردند.
اگر مجبور به ویرایش فاکتور فروشی هستید که از قبل برای آن محاسبه کسور و اضافات و پورسانت انجام شده است، میتوانید بعد از انتخاب تکمه برای ویرایش فاکتور، برگشت از محاسبه پور سانت و کسور و اضافات را انجام دهید.
برای انجام برگشت از محاسبه پورسانت و کسور و اضافات، از مثلث کنار تکمه اول گزینه برگشت از محاسبه پورسانت را انتخاب نمایید و پنجره تایید برگشت را تصویب کنید و بعد از آن گزینه برگشت از کسور و اضافات را انتخاب و تایید نمایید.
حذف و ابطال فاکتور فروش
حذف فاکتور(برای فاکتورهایی که قطعی نیستند) یا ابطال فاکتور(برای فاکتورهایی که قطعی شدند) فقط در صورتی میسر است که فاکتور فروش پیش نویس باشد .
در فاکتورهایی که قطعی(شماره گذاری) شدهاند، جهت حفظ ترتیب شماره فاکتورها، امکان حذف فاکتور فروش وجود ندارد و به جای آن میتوانید از امکان ابطال فاکتور استفاده نمایید. فاكتورهای باطل شده، عملا از سیستم حذف میشوند و اثری از آنها در گزارشها و حسابها و تفصیلیهای سيستم باقی نخواهد ماند. البته محتویات فاكتور به صورت متن html در سیستم نگهداری میگردد.
جهت حذف یا ابطال فاکتور فروش، مطابق شکل زیر،از منوی " فروش "، " فاکتور فروش موجود " را انتخاب نمایید
پنجره مربوط به انتخاب فاکتور فروش به شکل زیر باز میشود:
در این پنجره شماره سند فاکتور(در صورت قطعی نبودن فاکتور) یا شماره/سری فاکتور(در صورتی که فاکتور قطعی شده)، را انتخاب نمایید.
بعد از انتخاب شماره فاکتور مورد نظر می توانید به کمک تکمه از انتخاب شماره برگه مورد نظر اطمینان حاصل نمایید. با انتخاب تکمه ملاحظه برگه، پنجره ای همانند شکل زیر باز می شود:
اگر برگه مذکور دقیقا همان برگه مد نظر شما میباشد با تکمه برگه را انتخاب نمایید.در غیر این صورت میتوانید به کمک تکمههای ، ، ، برگه مورد نظر خود را انتخاب و با تکمه برگه را تایید نمایید. با انجام این کار مجددا به پنجره قبلی یعنی پنجره مربوط به انتخاب فاکتور فروش هدایت میشوید.
حال برای ادامه مرحله حذف فاکتور فروش، پنجره انتخاب فاکتور فروش را تصویب نمایید.
با انجام این کار، پنجره ای همانند تصویر زیر باز میشود:
در این پنجره برای اینکه بتوانید فاکتور فروش را حذف یا ابطال نمایید، باید فرم ویرایش فاکتور فروش را احضار نمایید.برای انجام این کار با انتخاب تکمه پنجره ویرایش فاکتور فروش به شکل زیر باز می شود:
با انتخاب مثلث کنار تکمه دو امکان " حذف فاکتور فروش " و " ابطال فاکتور فروش "در اختیار شما قرار میگیرد.حال میتوانید با توجه به وضعیت فاکتور فروش(قطعی بودن یا نبودن فاکتور) مذکور گزینه مناسب را جهت انجام ادامه عملیات انتخاب نمایید.
در صورتی که بخواهید فاکتور را ابطال نمایید پنجره ابطال فاکتور به شکل زیر برای شما باز میشود:
در پنجره فوق شرح ابطال برای فاکتور فروش مورد نظر خود را وارد کنید و پنجره را تصویب نمایید. باانجام اینکار پنجره تایید ابطال به شکل زیر باز میشود:
جهت ابطال فاکتور پنجره را تایید نمایید.
در صورتی که برگهها و رخدادهای مربوط به خروج کالا یا انجام خدمات و درخواست در زمان ثبت فاکتورفروش مذکور به صورت خودکار درج شده باشد در زمان حذف یا ابطال فاکتورفروش پنجره حذف برگهها و رخدادهای خودکار ایجاد شده از قبل، به شکل زیر باز میشود:
رخدادهایی که میخواهید حذف شوند را انتخاب و تکمه مرحله بعد را فشار دهید. با انجام اینکار پنجره تایید حذف به شکل زیر باز میشود:
با تصویب پنجره فوق پنجره مربوط به تایید حذف یا ابطال فاکتور فروش به همراه رخدادهای انتخاب شده جهت حذف به شکل زیر باز میشود:
جهت حذف با ابطال فاکتور فروش و رخدادهای مرتبط پنجره فوق را تایید نمایید.
نوار ابزار فاکتور فروش
- : جهت پرش به برگه دلخواه مورد استفاده قرار میگیرد. این تکمه معادل کلید ترکیبی " Ctrl + F3 " از صفحه کلید میباشد.
- " ابطال فاکتور فروش ": جهت ابطال فاکتورفروش(در صورت قطعی بودن) مورد استفاده قرار میگیرد.
لازم به ذکر است فاکتور فروشی که عملیاتی شده باشد، قابل حذف یا ابطال نمیباشد.
- : جهت تنظیم برگه جدید مورد استفاده قرار میگیرد.این تکمه معادل کلید ترکیبی " Alt + F9 " از صفحه کلید میباشد.
- : جهت اصلاح مشخصات عمومی برگه با محاوره مورد استفاده قرار میگیرد، این تکمه معادل کلید ترکیبی " Alt + F6 " از صفحه کلید میباشد.
- " ملاحظه سند فروش مربوط " : جهت ملاحظه سند فروش مورد استفاده قرار میگیرد.
- : جهت بازخوانی اطلاعات مورد استفاده قرار میگیرد. این تکمه معادل کلید ترکیبی " F5 " از صفحه کلید میباشد.
- : جهت چاپ برگه مورد استفاده قرار میگیرد. این تکمه معادل کلید ترکیبی " Ctrl + P " از صفحه کلید میباشد.
- : جهت احضار برگه بعدی مورد استفاده قرار میگیرد این تکمه معادل کلید های ترکیبی " Ctrl + PageDown " از صفحه کلید میباشد.
- : جهت احضار برگه قبلی مورد استفاده قرار میگیرد. این تکمه معادل کلید های ترکیبی " Ctrl + PageUp " از صفحه کلید میباشد.
- : جهت تغییر نحوه کار با برگه از ملاحظه به تکمیل یا اصلاح و بالعکس مورد استفاده قرار میگیرد.این تکمه معادل کلید " F9 " از صفحه کلید میباشد.
- " برگشت ار محاسبه کسور و اضافات " : جهت برگشت از محاسبه کسور و اضافات مورد استفاده قرار میگیرد.
- " محاسبه پورسانتها " : جهت انجام محاسبه پورسانتها مورد استفاده قرار میگیرد
- " برگشت از محاسبه پورسانتها " : جهت انجام برگشت از محاسبه پورسانتها مورد استفاده قرار میگیرد.
- " قوانین مکمل کالا و خدمات " : جهت استفاده از قوانین مکمل کالا و خدمات مورد استفاده قرار میگیرد.
- " قوانین طرف حساب " : جهت استفاده از قوانین طرف حساب برگههای فروش مورد استفاده قرار میگیرد.
category : بازگشت