اتصال (میزبان): تفاوت بین نسخه‌ها

از NOSA Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سطر ۴: سطر ۴:
  
 
== تعریف مراکز اطلاع‌رسانی ==
 
== تعریف مراکز اطلاع‌رسانی ==
در نرم افزار سیمرغ به کتابخانه‌ها، سازمان‌ها و موسسات اطلاع‌رساني '''مراکز اطلاع‌رسانی''' گفته مي‌شوند. به عنوان مثال: '''کتابخانه مرکزي دانشگاه صنعتي شريف'''، '''کتابخانه مرکزي آستان قدس رضوی''' نمونه‌های از یک مرکز اطلاع‌رسانی می‌باشند.
+
در نرم‌افزار سیمرغ به کتابخانه‌ها، سازمان‌ها و موسسات اطلاع‌رساني '''مراکز اطلاع‌رسانی''' گفته مي‌شوند. به عنوان مثال: '''کتابخانه مرکزي دانشگاه صنعتي شريف'''، '''کتابخانه مرکزي آستان قدس رضوی''' نمونه‌های از یک مرکز اطلاع‌رسانی می‌باشند.
  
 
== تعریف میزبان ==  
 
== تعریف میزبان ==  

نسخهٔ ‏۲۱ ژانویهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۱۰:۰۴


تعریف مراکز اطلاع‌رسانی

در نرم‌افزار سیمرغ به کتابخانه‌ها، سازمان‌ها و موسسات اطلاع‌رساني مراکز اطلاع‌رسانی گفته مي‌شوند. به عنوان مثال: کتابخانه مرکزي دانشگاه صنعتي شريف، کتابخانه مرکزي آستان قدس رضوی نمونه‌های از یک مرکز اطلاع‌رسانی می‌باشند.

تعریف میزبان

منظور از میزبان، همان آدرس مربوط به سرويس وب سيمرغ در مراکز اطلاع‌رساني است. به عبارت ديگر مراکز اطلاع‌رساني که سرويس وب سيمرغ را نصب و راه‌اندازي کرده‌اند، هرکدام يک جزء از شبکه سيمرغ بوده و از طريق آدرس ميزبان قابل دسترسي در اينترنت مي‌باشند. برای اتصال به میزبان سیمرغ، مطابق شکل زیر آدرس میزبان را وارد می‌کنیم.


صفحه میزبان

انواع اتصال

اتصال به مراکز اختصاصی میزبان

منظور از مرکز اختصاصی، سرور سیمرغی است که در شبکه محلی مرکز نصب شده‌است. هر مرکز اطلاع‌رسانی مجهز به سیمرغ، معمولا“ دارای یک مرکز اختصاصی است که پایگاه‌های اطلاعاتی همان مرکز را مدیریت و اطلاع‌رسانی می‌نماید. بدیهی است که برای وارد شدن به پایگاه‌های خاص یک سازمان باید به مرکز اختصاصی آن سازمان متصل شوید.


صفحه میزبان

اتصال به تمام مراکز اطلاع‌رسانی

با انتخاب این گزینه کاربر می‌تواند علاوه بر مرکز اختصاصی خود، به تمام مراکز اطلاع‌رسانی فعال در اینترنت نیز دسترسی داشته باشد.


صفحه میزبان

مراکز اطلاع‌رسانی موجود

در اين قسمت ليست تمام مراکز اطلاع‌رساني فعال در اينترنت به اضافه‌ی مرکز اطلاع‌رساني اختصاصي ميزبان، به نمايش در مي‌آيد.


صفحه اتصال

مراکز اطلاع‌رسانی متصل

به مراکزی گفته می‌شود که کاربر به آنها متصل شده‌است. با کلیک کردن بر روی تکمه اتصال در این حالت کاربر می تواند در این مراکز به جستجو و یا پردازش‌های دیگر بپردازد.


صفحه اتصال

اتصال عمومی

با اتصال عمومی کاربر می‌تواند یکجا و به شکل مهمان ( guest) به تمام مراکز اطلاع‌رسانی موجود متصل شود و در این مراکز به جستجو بپردازد.


صفحه اتصال

نحوه‌ی اتصال

در صفحه‌ی میزبان براي اتصال به هر يک از مراکز اعم از اختصاصی یا تمام مراکز نیاز به يک نام و کلمه عبور داريد. نام عضو و کلمه عبور را در اين قسمت وارد می‌کنیم.


صفحه اتصال


کلمه عبور براى استفاده‌هاي بعدى ذخيره گردد. در حالت پيش‌فرض اين گزينه انتخاب نشده است و براي هر بار اتصال و استفاده از مراکز مجهز به سيمرغ بايد نام عضو و کلمه عبور خود را وارد کنید. حال اگر می‌خواهيد نام عضو و کلمه عبور خود را يک‌بار وارد نموده و در اتصال‌هاي بعدي از آن استفاده نماييد بايد مکان‌نما را بر روي مربع سمت راست اين گزينه قرارداده و کليک کنيد تا گزينه‌ی فوق انتخاب شود.


صفحه اتصال


نکته: وارد کردن نام و کلمه عبور در اين قسمت اجباري نيست و مي‌توانيد پس از فشار دادن کليد اتصال به مراکز اطلاع‌رساني وارد صفحه اتصال شويد و مطابق شکل ذیل در آنجا به يک يا چند مرکز اطلاع‌رساني متصل شويد. نکته: در تمام مراکز مجهز به سیمرغ یک کاربر با نام guest وجود دارد که تنها اختیار جستجو را دارد و نیازی به وارد کردن کلمه‌ی عبور نمی‌باشد.


صفحه میزبان

قطع اتصال

. روش اول: اگر از صفحه‌ی میزبان اتصال را انجام دادید با پنجره‌ی زیر مواجه می‌شوید:


صفحه جستجو


که با انتخاب گزینه‌ی خروج و تایید پیام ظاهر شده از برنامه خارج می‌شوید.


صفحه جستجو


. روش دوم: می‌توان مکان‌نما را بر روی تکمه‌ی اتصال فشار دهید. (همانند شکل زیر)


صفحه جستجو


به این ترتیب وارد صفحه‌ی اتصال شده، مرکز مورد نظر را از لیست مراکز اطلاع‌رسانى متصل انتخاب کرده سپس تکمه‌ی قطع اتصال را فشار دهیم. مطابق شکل زیر پیام ظاهر شده را تایید می‌کنید.


صفحه اتصال


لازم به ذکر است که با قطع اتصال از يک مرکز اطلاع‌رساني، نام آن مرکز بصورت خودکار از فهرست مراکز اطلاع‌رساني متصل حذف شده و به فهرست مراکز اطلاع‌رساني موجود اضافه مي‌شود.