افزودن منبع دیجیتال جدید از روش پیش تعیین شده
یکی از روشهای افزودن منبع در نرمافزار آرشیو و فروش نوسا، استفاده از روشهای از پیش تعریف شده است.
لازم به ذکر است برای استفاده از این روش باید ابتدا تعاریف و تنظیمات این روش، توسط مدیر سیستم و در تنظیمات پایه سیستم انجام شده باشد.
برای افزودن یک منبع با استفاده از این روش، مراحل زیر را میبایست انجام دهید:
هنگامی که تعریف روشهای از پیش تعریف شده افزودن منبع دیجیتال از نوع دسته بندی عادی باشد، در صفحه اصلی نرمافزار، گزینه مستقیم افزودن منبع دیجیتال خاص و یا از منوی بالای صفحه، منابع دیجیتال، گزینه افزودن منبع با استفاده از روشهای پیش تعریف شده را کلیک کنید.
هنگامی که تعریف روشهای از پیش تعریف شده افزودن منبع دیجیتال از نوع دسته بندی شناور باشد،از طریق منوی بالای صفحه، منابع دیجیتال، گزینه افزودن یا اصلاح اطلاعات منابع دیجیتال با استفاده از درخت را کلیک کنید.
سپس از طریق آیکن روی گزینه افزودن منبع با استفاده از روشهای پیش تعریف شده کلیک کنید.
در پنجرهای که باز میشود، فهرستی از انواع روشهای قابل استفاده (که قبلا در سیستم تعریف شدهاند) نمایش داده میشود. روش مورد نظر خود را انتخاب و سپس گزینه تصویب را کلیک کنید.
پنجره مربوط به افزودن منبع باز میشود.
این پنجره دارای یک فیلد شرح و متناسب با سیاستهای هر مرکز، حداکثر دارای، سه سربرگ محتوا، طبقهبندی و یادداشتها است که در ادامه،به تفکیک توضیح داده میشود.
- شرح: در این قسمت عنوان منبع را وارد کنید.
لازم به ذکر است در صورت تمایل و مطابق با سیاستهای مرکز، میتوانید تنظیمات را طوری انجام دهید که نیازی به ورود اطلاعات شرح نباشد. به این ترتیب نام فایل به صورت خودکار دراین قسمت قرار خواهد گرفت.
سربرگها
محتوا
سربرگ محتوا شامل موارد زیر است:
- : در صورتیکه سند شما دارای فایل الکترونیک است از این گزینه استفاده نمایید. با کلیک بر روی این گزینه، پنجرهای مربوط به انتخاب فایل مورد نظر باز میشود. با مراجعه به محل فایل، و استفاده از گزینه open آن را انتخاب نمایید.
چنانچه سند در دست شما از نوع چاپی است ( مثلا یک نامه چاپی)، پس لازم است نسخه الکترونیک، pdf آن را تولید کنید. لذا ابتدا در تنظیمات پویشگر، اسکنر خود را معرفی و سپس با گزینه پویش تصویر، فرایند اسکن کردن منبع را انجام دهید.
- : برای معرفی دستگاه اسکنر به سیستم، باید در این قسمت وارد شوید. بر اساس صلاحدید و نیاز میتوانید موارد زیر را نیز اعمال کنید.
- محاوره پویشگر نمایش داده شود: چنانچه این مورد را انتخاب نمایید. در مراحل تولید اسکن، پنجرههای مربوط به تنظیمات اسکنر باز میشود.
- هنگام ذخیرهسازی تصویر از فشردهسازی JPEG استفاده شود: با استفاده از این گزینه، تصاویر در قالب JPEG فشردهسازی خواهد شد.
- نام فایل توسط کاربر تعیین شود: چنانچه این گزینه را انتخاب کنید، پس از اتمام تولید اسکن، پنجره تعیین نام فایل نتیجه پویش برایتان باز میشود که میتوانید برای فایل تولید شده نامی را لحاظ نمایید.
- : پس از معرفی دستگاه پویشگر(اسکنر)، با استفاده از این گزینه، منبع چاپی خود را اسکن کنید. برای این کار کافی است سند چاپی را در دستگاه پویشگر قرار داده و سپس گزینه پویش تصویر را کلیک نمایید.
در پنجرهای که مشابه شکل زیر است، پس از مشاهده موارد و شرایط پویش تصویر، بر روی گزینه تصویب کلیک نمایید.
بر حسب اینکه گزینههای موجود در قسمت تنظیمات پویشگر فعال شده باشد، صفحاتی همانند شکلهای زیر که مربوط به شیوه و تنظیمات پویشگر نمایش داده میشود.
که پس از گذر از آن صفحات، در نهایت، با پنجره تعیین وضعیت ادامه عملیات پویش مواجه میشوید.
حال براساس تعداد برگههایی که مربوط به منبع دردست کار است، یکی از دو گزینه زیر را انتخاب کنید.
- گزینه ادامه عملیات: چنانچه برگهای دیگری ازین منبع باید اسکن شود. باید ابتدا برگه جدید را در دستگاه قراردهید و سپس این گزینه را کلیک کنید.این مرحله تا پایان اسکن برگهای این منبع ادامه خواهد داشت.
- گزینه ذخیره: چنانچه برگ دیگری از این منبع برای اسکن وجود ندارد.گزینه ذخیره را کلیک کنید تا فرایند اسکن به پایان برسد.
پس از اتمام کار اسکن و کلیک بر روی گزینه ذخیره، چنانچه گزینه مربوط به نام فایل درتنظیمات پویشگر را فعال کرده باشید. پنجره تعیین نام فایل نتیجه پویش باز میشود که می توانید نام مورد نظر برای سند اسکن شده را وارد کنید.
حال در صورت وجود سربرگهای طبقهبندی و یادداشت، طبق راهنمایی که در ادامه آمده است جلو بروید. در غیر اینصورت به قسمت پایانی راهنما برای ذخیره مراجعه نمایید.
طبقهبندی
چنانچه مرکز شما طبقهبندی را در سیاستهای خود تعریف کرده باشد. در این قسمت میتوانید منبع را در یک یا چند طبقه، دستهبندی نمایید.
فیلد شرح در قسمت بالای این سربرگ، در واقع همان شرح فایل که در سربرگ محتوی افزوده شده است. لذا نیازی به تغییر و ویرایش آن نمی باشد. آنچه مربوط به طبقهبندی منبع است را در جدول پایین می توانید لحاظ نمایید.
در جدول پایین، در ستون نام طبقه مستقیم یکبار کلیک نمایید تا گزینه نمایش داده شود. و سپس بر روی آن کلیک نمایید.
حال پنجره مربوط به انتخاب طبقهبندی باز میشود. که طبقه مورد نظر خود را انتخاب کنید.
همانطور که ملاحظه مینمایید جدول زیر بااطلاعات نام طبقه مستقیم و نام طبقه اصلی پر میشود.
نام طبقه مستقیم: نام طبقهای که منبع به آن ارجاع شده است.
نام طبقه اصلی: نام درخت طبقهبندیای که انتخاب شده است.
شرح: چنانچه بخواهید ارجاع این منبع با نامی متفاوت در درخت طبقهبندی قرار گیرد، میتوانید عبارت مورد نظر خود را در این قسمت وارد کنید. در غیر اینصورت با خالی بودن این قسمت، این منبع با نام ارجاع از شرح منبع وارد شده در درخت طبقهبندی قرار خواهد گرفت.
چنانچه بخواهید برای این منبع، طبقه دیگری نیز لحاظ کنید، میبایست از نوار ابزار، گزینه را کلیک کنید تا سطری جدیدایجاد شود. به این ترتیب میتوانید طبقه دیگری را انتخاب و به فهرست طبقهبندیها اضافه کنید.
یادداشت
چنانچه مرکز شما انواع یادداشتها را در سیاستهای خود تعریف کرده باشد. در این قسمت میتوانید برای منبع یک یا چند یادداشت، وارد نمایید.
فیلد شرح در قسمت بالای این سربرگ، در واقع همان شرح فایل که در سربرگ محتوی افزوده شده است. لذا نیازی به تغییر و ویرایش آن نمی باشد. آنچه مربوط به یادداشت منبع است را در جدول پایین این پنجره میتوان لحاظ کرد.
چنانچه بخواهید یادداشتی برای این منبع وارد کنید. میبایست ابتدا نوع یادداشت مورد نظر ( که میبایست انواع یادداشتها در تعاریف پایه پیشبینی و تعریف شدهباشد) راانتخاب کنید و سپس در قسمت یادداشت متن یادداشت را وارد نمایید.
برای اینکار ، در جدول پایین، در ستون نوع، یکبار کلیک نمایید تا گزینه نمایش داده شود.
از منوی کشویی آن ، نوع یادداشت را انتخاب نمایید. سپس در قسمت یادداشت، متن یادداشت مرتبط را وارد نمایید.
چنانچه بخواهید برای این منبع، یادداشت دیگری نیز لحاظ کنید، میبایست از نوار ابزار، گزینه را کلیک تا سطری جدیدایجاد شود و مجددا نوع یادداشت را انتخاب و در قسمت یادداشت، متن یادداشت را وارد نمایید.
درنهایت کاربرگ را با یکی از گزینههای زیر ذخیره نمایید:
- گزينه ذخيره و خروج: چنانچه منبع ديگري برای افزودن در نرمافزار در دست ندارید اين گزينه را کليک نماييد.
- گزينه ذخيره و رکورد بعدي: چنانچه منبع ديگري از همين خانواده و شاخه در دست داريد. اين گزينه را کليک نماييد تا بلافاصله کاربرگ جديدي در همين سطح درخت برايتان باز شود.