چاپ برچسب بارکد و لیبل عطف کتاب در امانات
در بحث آمادهسازی اسناد، تهيه برچسبهاي مختلف و چسباندن آنها بر روی سند، از کارهای جاری در هر کتابخانه میباشد. بسته به نوع سند و نحوه ردهبندي آن، برچسبهاي خاصی طراحي گردیده است. برای مثال برچسبهای مورد استفاده کتابها را بدلیل پرکاربرد بودن، بررسی مینماییم:
1) برچسب عطف: حاوي "شماره ردهبندي کنگره یا دیویی" باضافه "شماره نسخه"، "جلد" و غیره میباشد که در قسمت عطف کتاب چسبانده ميشود.
2) برچسب کارت و جیب امانت: علاوه بر اطلاعات برچسب عطف، حاوي اطلاعاتي مانند "عنوان"، "نويسنده" و "شماره ثبت" است که بر روی کارت امانت و جيب کتاب چسبانده میشود.
3) برچسب بارکد: حاوی "کدمیلهای" که شامل یک شماره خاص برای هر نسخه یا جلد از یک عنوان کتاب میباشد، و برای مکانیزه کردن روند امانت کتابها، مورد استفاده قرار میگیرد.
برای چاپ برچسب، میتوان از هر دو طریق اقدام نمود: نرمافزار کلاینت سیمرغ: برای کسب اطلاع بیشتر از نحوه چاپ برچسب، از طریق نرمافزار سیمرغ، بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
چاپ برچسب عطف (کتاب) کنگره
نرمافزار کلاینت امانت: در ادامه روش چاپ برچسب عطف از طریق نرمافزار امانت توضیح داده میشود:
پس از اجرای نرمافزار کلاینت امانت، از منوی اسناد، ملاحظه اطلاعات اسناد را کلیک نمایید.
با استفاده از امکاناتی که در پنجره شرایط اسناد وجود دارد، میتوان تا یک سند خاص و یا دستهای از اسناد، را برای نمایش در فهرست اسناد جدا نمود.
الف - زبانه محتوی: چنانچه قرار است فقط برچسب یک نسخه یا جلد خاصی از یک سند را چاپ نمایید، کافی است تا شماره ثبت ، کد میله ای و یا عنوان آن سند را در قسمت مربوطه وارد نمایید. مسلما عدم وارد نمودن آنها به منزله احضار تمامی اسناد میباشد. در ادامه نوع پایگاه خود را (کتاب فارسی و یا لاتین ) انتخاب نمایید.
ب- زبانه شرایط: در این زبانه قادر خواهید بود تا بر روی تمامی فیلدهای اسناد شرط یا شرایط خاصی تعیین نمایید. با کلیک بر روی آیکون میتوان شرط جدیدی تعریف نمود.
فرض کنید که قرار است برای کتابهای جدیدی که از اول خرداد ماه تاکنون وارد مجموعه شدهاند، لیبل چاپ نمایید. به همین منظور فیلد تاريخ ايجاد سند را بزرگتر یا مساوي 1396/03/01 قرار دهيد و تصويب نماييد.
ج- زبانه ترتیب: در منوی ترتیب قادرخواهید بود تا اسناد را براساس یکی از فیلدهای اسناد مرتب نمایید. کافی است بر روی فیلد مورد نظر کلیک نموده و با استفاده از تکمهآن فیلد را به قسمت مرتبسازی برحسب منتقل کنید، سپس نوع مرتبسازی را با استفاده از تکمههای