گزارش فهرست عناوین اسناد

از NOSA Wiki
نسخهٔ تاریخ ‏۲۱ ژانویهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۱۱:۳۸ توسط Mirzapour (بحث | مشارکت‌ها)
پرش به ناوبری پرش به جستجو


در بسیاری از کتابخانه‌ها لازم است تا برای انجام اموری مانند خرید کتب جدید و یا مقاصدی دیگر، از عناوین اسناد موجود در کتابخانه فهرستی تهیه گردد. تهیه این گزارش از طریق نرم افزار کلاینت سیمرغ نیز امکان‌پذیر می‌باشد، اما بدلایل زیر تهیه آن در نرم‌افزار کلاینت امانت راحت‌تر است:


1. تعداد کل نسخ جاری

یکی از نکات بارز در این گزارش وجود تعداد کل نسخ هر عنوان است که در واقع مجموع تعداد جلدها و نسخه‌های مختلف آن عنوان می‌باشد. از آنجاییکه در نرم‌افزار سیمرغ، اطلاعات کامل نسخه‌ها و جلدهای هر عنوان ازجمله وجین شده، اهدایی و یا گم‌شده نیز وجود دارد، ارایه تعداد نسخ جاری کمی سخت می‌باشد. اما اطلاعات این دسته از نسخ در سیستم امانات وجود ندارد.


2. ارایه گزارش، به تفکیک هر کتابخانه تابعه

هرگاه در مراکزی که دارای کتابخانه‌های تابعه می‌باشند، اطلاعات اسناد (کتاب‌ها) بصورت متمرکز در یک پایگاه اطلاعاتی وارد شده باشد، ارایه گزارشی به تفکیک هر واحد تابعه از طریق نرم‌افزار سیمرغ کمی سخت‌تر است. به عنوان مثال، یک دانشگاه در یک پایگاه کتاب‌های فارسی، اطلاعات موجودی یا تمامی نسخ کتابخانه‌های دانشکده‌ای خود را وارد کرده است، و نهایتا بازای هر دانشکده یک گزارش از عناوین اسناد همان دانشکده بخواهد.


پس از اجرای نرم‌افزار کلاینت امانت، از منوی گزارش گزینه‌ی فهرست عناوین اسناد را انتخاب نمایید.


منو


در پنجره شرایط فهرست عناوین اسناد، فیلدهایی وجود دارد که براساس آنها می‌توان اسناد را فیلتر نمود. اما بهتر است تا برای تهیه لیست کلی نام پایگاه اطلاعاتی خود مانند کتاب‌های فارسی و یا لاتین را مشخص نمایید. پیش‌فرض برروی همه‌ی پایگاه‌های اطلاعاتی می‌باشد.


فهرست عناوین اسناد


همچنین در سربرگ ترتیب براساس فیلدهای موجود امکان مرتب‌سازی به حالت صعودی و یا نزولی وجود دارد. توصیه می‌گردد که براساس فیلد عنوان مرتب‌سازی انجام گردد.


فهرست عناوین اسناد


در انتها بر روی تکمه تصویب کلیک نمایید تا فهرست عناوین اسناد همانند شکل زیر نمایش داده شود. مسلما امکان تهیه چاپ و یا ذخیره فایل در اکسل وجود دارد.


گزارش