ماژول ملاحظه درختواره منابع دیجیتال

از NOSA Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو

با استفاده از این ماژول، منابع دیجیتال به شکل یک درختواره نمایش داده می شود:


درختواره منابع دیجیتال- ریشه


فهرستی که در ابتدای کار مشاهده می کنید سطح اول یا به عبارتی ریشه درختواره است. هر کدام از سرشاخه های بالا را می توانید با کلیک روی آیکون + باز کنید تا زیرشاخه های بعدی را سطح به سطح ملاحظه کنید. برای نمونه، در مثال زیر سرشاخه "منابع دیداری" تا لایه آخر باز شده است:


درختواره منابع دیجیتال- معرفی عناصر صفحه


همانطور که می بینید، منابع دیداری در پنج سطح ذخیره شده و پوستر فیلم "اخراجی ها" در لایه پنجم قابل ملاحظه است. آیتمها و امکانات موجود در این صفحه به شرح زیر است:

عنوان طبقه‌بندی

فهرست طبقه‌بندی‌ها


یکی از امکانات درختواره منابع دیجیتال، امکان تعریف انواع طبقه‌بندی منابع دیجیتال است. طبقه بندی اصلی منابع دیجیتال براساس فرم محتوا و نوع سند است. بنابراین معمولا منابع دیجیتال هر مرکز به "کتاب"، "پایان‌نامه"، "منابع دیداری/شنیداری" و ... طبقه بندی می شود. اما طبقه بندی های دیگری هم می تواند در مراکز تعریف شود که این قسمت می توانید طبقه بندی مورد نظر خود را انتخاب کنید و درختواره مرتبط با آن طبقه را مشاهده کنید. برای مثال اگر گزینه "رده سنی" را انتخاب کنیم، درختواره به شکل زیر درمی‌آید:


درختواره منابع دیجیتال- تغییر طبقه‌بندی

ناحیه درختواره

ستون یا ناحیه سمت راست این پنجره است و فهرست منابع دیجیتال را به شکل درختواره نمایش می دهد.

ناحیه نمایش اطلاعات منبع دیجیتال

ناحیه سمت چپ در این پنجره، اطلاعات جزئی مربوط به منبع دیجیتال تحت مکان نما را نمایش می دهد:


در این ناحیه، تصویر بندانگشتی(Thumbnail) منبع دیجیتال، به همراه اطلاعات و لینکهای زیر مشاهده می شود:

اطلاعات توصیفی (متادیتا) منبع دیجیتال

در این قسمت، اطلاعات فیلدهای توصیف کننده منبع دیجیتال نمایش داده می شود. اطلاعاتی از قبیل "کد"، "نام فایل"، "قالب فایل"، "اندازه فایل" و ...

دریافت فایل

مجوز دانلود منبع دیجیتال در سیستم آرشیو سیمرغ اعمال و مدیریت می شود. بهرحال در صورتی که مدیر سیستم دریافت این منبع را مجاز کرده باشد می توانید آن را دانلود و استفاده کنید.

مشاهده

با استفاده از این لینک می توانید منبع دیجیتال را مشاهده کنید و امکان دریافت و کپی نخواهید داشت. کیفیت و میزان مشاهده هم در سیستم آرشیو سیمرغ تعیین می شود. مثلا ممکن است در یک مرکز مشاهده تمام متن یک کتاب رایگان باشد اما در مرکز دیگر فقط چند صفحه اول قابل مشاهده باشد.

منابع کتابشناختی فارسی/ لاتین

در سیستم مدیریت پایگاههای کتابشناختی سیمرغ، این امکان وجود دارد که منابع دیجیتال به عنوان ضمیمه یک رکورد کتابشناختی ذخیره شود. در واقع به این ترتیب یک ارتباط چند به چند میان سیستم آرشیو و سیستم سیمرغ ایجاد می شود. در این وضعیت، هر کدام از منابع دیجیتال که ضمیمه شده اند، با یک یا چند رکورد کتابشناختی مرتبط اند:


در مثال فوق، نمونه ای از ارتباط میان منابع دیجیتال با رکوردهای سیمرغ را مشاهده می کنید. حال هدف از لینک "منابع کتابشناختی" بیشتر روشن می شود. برای مثال اگر در نمایش خلاصه منبع دیجیتال 1، یعنی تصویر "یوال نوح حراری"، لینک منابع کتابشناختی را بزنیم، دو رکورد کتابشناختی در سیمرغ را بازیابی و روی صفحه نمایش خواهد داد (رکورد 1 و 2). این دو رکورد، کتابهایی هستند که این نویسنده منتشر کرده است.