صفحه آموزشی عشقی نژاد: تفاوت بین نسخه‌ها

از NOSA Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۱۵۰ نسخهٔ میانیِ همین کاربر نمایش داده نشده است)
سطر ۱: سطر ۱:
=='''گروه‌های محاسباتی فروش'''==
+
<!--جهت علامت‌گذاری مطالب این صفحه، می‌توانید از کدهای محدوده 44600 تا 44699 استفاده نمایید. آخرین کد استفاده شده : "44600"-->
 +
__TOC__
  
 +
<div id="44600"> </div>
 +
=='''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش'''==
 +
به منظور ملاحظه فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش، از منوی '''" فروش "'''، گزینه '''" فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش "''' را انتخاب نمایید.
  
  
 +
[[file:Sales-3-16-1.png|280px|thumb|center|منوی فروش]]
  
رخدادها و برگه های مورد استفاده برای خدمات کدامند؟
 
  
 +
پنجره '''" فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش "''' به شکل زیر باز می‌شود.
  
خدمات موجوداتی شبیه  به كالا هستند که میتوانند به فروش رسیده، بابت تحویل آنها به مشتری، مبلغ دریافتنی ایجاد شود و یا اینکه به عنوان رخدادهای جنبی در یك فاكتور فروش درج شده، به طوری که وجهی بابت آنها از كاربر دریافت نگردد.
 
برخلاف کالاها که برای فروش نیاز به موجودی در انبار داریم برای خدمات موجودی لازم نیست فقط
 
  
به همین دلیل برای آنها برگه ها و رخدادهای درخواست خدمات (مشابه درخواست کالا در انبار) و برگه ها و رخدادهای انجام خدمات (مشابه برگه های خروج کالا در انبار)به صورت جداگانه پیاده‌سازی شده است.
+
[[file:Sales-3-16-2.png|700px|thumb|center|فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش]]
  
این برگه ها به منظور تنظیم و ثبت عملیات درخواست یا صدور مجوز انجام خدمات و نیز پیگیری خدمات انجام شده بوده، به طور کلی جهت مستندسازی فعالیت‌های مربوط به انجام خدمات توسط موسسه به کار میروند. از طرفی رخدادهای تعریف شده در برگه های مورد استفاده برای خدمات عبارتند از: «فروش خدمات « ،» ارائه خدمات جنبی )رایگان( » و
 
«برگشت فروش خدمات ». لازم به ذکر است، در مورد خدمات، ومضوع محاسبه بهای خدمات انجام شده برای مشتری، همچنین بهای تمام شده خدمات، مطرح نیست و
 
به همین منظور برای برگه های انجام خدمات ماب هازای عملیات مالی تعریف نشده است.
 
7 1 برگه درخواست خدمات چیست و چگونه میتوان یک برگه درخواست خدمات تعریف نمود؟
 
خدمات موجوداتی شبیه به كالا میباشند که در درخت کالا و خدمات تعریف میشوند و بابت تحویل آنها به مشتری، مبلغی دریافت میشود. یا ممكن است به عنوان رخدادهای جنبی یك فاكتور فروش نیز مطرح باشند. )به طور مثال، هدایا، جوایز یا مواد مصرفی که وجهی بابت آنها از كاربر دریافت نمیشود(.
 
برخلاف کالا  فروش خدمات نیاز به موجودی ندارند.
 
همانطور که برای کالاها، از طریق برگه های درخواست و خروج کالا، ارتباط منطقی پیش فاکتور تا فاکتور تکمیل می‌گردد، در مورد خدمات نیز این ارتباط به کمک برگه های درخواست خدمات و انجام خدمات وجود دارد.
 
به کمک برگه های درخواست خدمات می‌توان فعالیت‌های خدماتی سازمان را پیگیری کرد.
 
. به عبارتی برگه ها و رخدادهای درخواست خدمات )مشابه درخواست كالا( و برگه ها و رخدادهای انجام خدمات )مشابه خروج كالا( وظیفه مستندسازی  و پیگیری فعالیتهای خدماتی سازمان را برعهده دارند. در برگه های درخواس ت خدمات، اطلاعات مربوط به مشتری )مركز(، مركزی که قرار است خدمت را انجام دهد )انجام
 
دهنده كار(، خدمتی که باید انجام شود به همراه مقدار اصلی و مقدار و واحد فرعی آن و نوع رخداد درج می‌گردد. در صورتی که یك خدمت باید به بیش از یك نفر ارجاع
 
داده شود، لازم است تا در دو سطر درخواست شود تا ا كمان پیگیری انجام آن نیز به تف كیك یمسر باشد
 
از آنجا که برگه های درخواست خدمات نیاز به نوع رخداد دارند، 3 نوع رخداد «فروش خدمات « ،» ارائه خدمات جنبی )رایگان( » و «برگشت فروش خدمات » در برگه ها تعب هی
 
شده است. همچنین رخدادهای درخواست خدمات، همانند رخدادهای درخواست كالا، دارای وضعیت «تایید شده » و حال تهای «جاری » و «لغو شده » و «خاتمه یافته »
 
میباشند و همانند درخواس تهای كالا می توان از وضعیت مانده انجام نشده آنها در گزار شها مطلع شد. امکان تنظ می رخدادهای درخواست خدمات مبتنی بر سطرهای
 
پیش‌فاکتور نیز وجود دارد که به این ترتیب سطرهای اصلی پیش‌فاکتور که حاوی خدمات می باشند به صورت درخواست هایی با نوع رخداد «فروش خدمات » و سطرهای
 
جنبی پیش‌فاکتور که حاوی خدمات میباشند به صورت درخواس تهایی با نوع رخداد «ارائه خدمات جنبی )رایگان( » درمی آیند. به عبارتی پس از آنکه برای مشتری،
 
پیش فاکتور یا قراردادی صادر شد، در صورتیکه طی آن پیش فاکتور یا قرارداد، مشتری نیاز به خدمتی داشته باشد، میتوان برگه درخواست خدمت تنظ می نمود. پس از تنظ می
 
برگه درخواست، این برگه باید توسط مسؤل مربوطه تایید شود. البته رخدادهای درخواست همواره میتوانند، تایید شده باشند و یا مسؤل بالاتری آنها را تایید کند. به هر
 
حال فقط رخدادهای درخواست تایید شده، در برگه های انجام خدمات قابل استفاده هستند.
 
حال به منظور تنظ می یک برگه درخواست خدمت جدید، از منوی «خدمات »، گزینه «برگه های درخواست خدمات جدید » را انتخاب نمایید. ممکن است با پیغامی مبتنی
 
بر اینکه، تاریخ مربوط به یک روز تعطیل است، وماجه شوید. در این مرحله پس از انتخاب تکمه «بله » یا «خیر »، پنجره «اطلاعات عم موی یک برگه درخواست خدمات »
 
باز میشود.
 
پنجره  مذکور شامل 3 قسمت با عناوین «اصلی « ،» نشانی محل تحویل » و «یادداشت » می باشد. در قسمت «اصلی »، در کادر مقابل «سری »، شمار های که در تنظیمات
 
سیستم، برای این نوع برگه وارد کرده اید به عنوان پیشفرض درج شده، ولی در صورت تمایل میتوانید این شماره را به دلخواه تغ ییر دهید. در کادر مقابل «شماره » نیز
 
میتوانید شماره برگه را درج نمایید و یا اجازه دهید که خود سیستم به آن عددی را اختصاص دهد.
 
  
 +
پنجره فوق از چهار قسمت زیر تشکیل شده‌است :
  
برای هر گروه از مراکز از جمله مشتری‌ها یا نمایندگان شرکت ممکن است روش‌های محاسباتی گوناگونی استفاده شود.
+
* '''[[#44601|برگه‌ها]]'''
                                به نسبت این روش‌های محاسباتی گروه‌های محاسباتی فروش در سیستم تعریف میکنیم.
+
* '''[[#44602|رخدادها]]'''
گروه‌های محاسباتی فروش هنگام تنظیم شرایط مختلف در قوانین متنوع سیستم (تعرفه‌ها ، قوانین تغییر تعرفه ، قوانین مکمل‌کالا و خدمات ، کسور و اضافات و پورسانت‌ها ...) استفاده می‌گردند به این معنی که هنگام تعریف شرایط برای هر یک از قوانین می توان به کمک عملگرهای (مساوی) و (مخالف) شرایطی برای عضویت یا عدم عضویت هر یک از مراکز در گروه محاسباتی فروش خاص تعریف کرد.
+
* '''[[#44603|شرایط]]'''
      گروه‌های محاسباتی فروش در برگه‌های فروش درج نمیشود و هنگام تدوین هر مرکز میتوان آن را به یک گروه‌های محاسباتی ارتباط داد.
+
* '''[[#44604|ترتیب]]'''
 +
         
  
 +
<div id="44601"> </div>
 +
'''" برگه‌ها "'''
 +
----
 +
در قسمت برگه‌ها، اطلاعات اصلی برای اخذ گزارش '''" فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش "''' را درج نمایید.
 +
 +
 +
[[file:Sales-3-16-2.png|700px|thumb|center|فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش - محتوی]]
 +
 +
 +
* '''" شامل برگه‌های "''' : در این قسمت می توانید سال مالی مورد نظرتان جهت نمایش گزارش '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' را تعیین نمایید.
 +
 +
 +
* '''" محدوده تاریخ از "''' : در این قسمت می توانید محدوده تاریخ مورد نظرتان جهت نمایش گزارش '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' را تعیین نمایید.
  
  
 +
* '''" محدوده شماره سند از "''' : در این قسمت می توانید محدوده شماره سند مورد نظرتان جهت نمایش گزارش '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' را تعیین نمایید.
 +
 +
 +
* '''" محدوده شماره/سری از "''' : در این قسمت می توانید محدوده شماره شماره/سری برگه‌های فروش مورد نظرتان جهت نمایش گزارش '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' را تعیین نمایید.
  
<div id="40201"> </div>
 
==='''تدوین یک گروه محاسباتی فروش جدید'''===
 
----
 
به منظور تعریف یک گروه محاسباتی فروش جدید، مطابق شکل از منوی '''" کالا "''' ، '''" گروه‌های محاسباتی فروش در(مراکز) "''' را انتخاب نمایید.
 
  
 +
* '''" انواع برگه‌های فروش "''' : از این قسمت می‌توانید هر یک از انواع برگه‌های '''فاکتور'''و '''برگشت'''را انتخاب کنید. همچنین می‌توانید فقط فاکتور‌های '''قطعی''' یا فقط فاکتورهای '''غیرقطعی''' و یا هر دو را انتخاب کنید.
  
[[file:Sales-1-1-1.png|300px|thumb|center|منوی کالا]]
+
در صورتی که بخواهید برگه‌های برگشت از فروش بدون علامت منفی ظاهر شوند گزینه ''' مبالغ برگشت بدون علامت منفی لحاظ شوند''' را انتخاب نمایید.
  
  
پنجره '''" گروه‌های محاسباتی فروش "''' به شکل زیر باز می‌شود.
+
* '''" وضعیت اسناد "''' : در این قسمت می توانید وضعیت اسناد فروش مورد نظرتان جهت نمایش گزارش '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' را تعیین نمایید.
  
  
[[file:Sales-1-1-2.png|600px|thumb|center|تدوین یک گروه محاسباتی فروش]]
+
* '''" بخش اسناد "''' : در این قسمت می توانید بخش اسناد فروش مورد نظرتان جهت نمایش گزارش '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' را تعیین نمایید.
  
  
در صورتی که تاکنون گروه محاسباتی فروش تعریف نکرده باشید، صفحه مذکور خالی می‌باشد.
+
* '''" محدوده کد مشتری از "''' :  در این قسمت می توانید محدوده یا الگوی مراکز فروش مورد نظرتان جهت نمایش گزارش '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' را تعیین نمایید.
  
  
برای تعریف گروه محاسباتی فروش جدید، تکمه [[file:gnl 000.png|25px]] در نوار ابزار و یا کلید '''"Insert"''' صفحه کلید را فشار دهید.
+
* '''" محاسبه کسور و اضافات "''' : در این قسمت می توانید محدودیت برای '''محاسبه کسور و اضافات''' جهت نمایش گزارش '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' را تعیین نمایید.
  
به این ترتیب یک سطر جدید جهت تعریف گروه محاسباتی فروش در اختیار کاربر قرار می‌گیرد.
+
:* '''" تمام موارد "''' : تمامی سطرهای کسور و اضافات موجود در برگه‌های فروش را نمایش می‌دهد.
 +
در صورتی که در فاکتور فروش، '''برگشت از کسور و اضافات''' انجام دهیم اما سطرهای کسور و اضافات را حذف نکنیم، این سطرها نیز مشمول گزارش می‌شوند.
  
 +
:* '''" انجام نشده باشد "''' : فقط کسور‌ و اضافاتی را نمایش می‌دهد که کسور و اضافات و پورسانت برایشان محاسبه نشده‌است.
  
در صورتیکه می‌خواهید تعریف گروه‌های محاسباتی را از طریق محاوره انجام دهید، روی سطر جدید دابل کلیک نمایید و یا تکمه [[file:gnl 015.png|25px]] از نوار ابزار را فشار دهید و یا از کلیدهای ترکیبی '''"Shift + Enter"''' استفاده نمایید.
+
:* '''" فقط کسور و اضافات محاسبه شده باشند "''' :این گزینه سطرهای کسور و اضافاتی را نمایش می‌دهد که در فاکتورهای فروش آنها، محاسبه کسور و اضافات انجام شده است.
  
پنجره '''" تدوین یک گروه محاسباتی فروش "''' به شکل زیر باز می‌شود:
+
برگه‌هایی که علاوه بر کسور و اضافات، پورسانت برایشان محاسبه شده باشد را نمایش نمی دهد.
  
 +
:* '''" پورسانت(ها) نیز محاسبه شده باشند "''' : فقط کسور‌ و اضافاتی را نمایش می‌دهد که برای سطر فاکتور علاوه بر '''کسور و اضافات'''، '''پورسانت''' نیز برایشان محاسبه شده‌است.
  
[[file:Sales-1-1-3.png|600px|thumb|center|تدوین یک  گروه‌ محاسباتی فروش]]
+
:* '''" کسور و اضافات یا پورسانت(ها) نیز محاسبه شده باشند "''' : فقط کسور‌ و اضافاتی را نمایش می‌دهد که '''کسور و اضافات''' یا '''پورسانت''' برایشان محاسبه شده‌است.
  
  
این پنجره از قسمت‌های زیر تشکیل شده است:
+
* '''" نوع فروش "''' : در این قسمت می توانید محدودیت برای '''نوع فروش''' جهت نمایش گزارش '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' را تعیین نمایید.
  
*'''کد''' : در این قسمت کد گروهمحاسباتی فروش را وارد کنید.
 
تکراری بودن این کد توسط سیستم کنترل می‌شود.
 
  
*'''نام''' : در این قسمت نام گروهمحاسباتی فروش را وارد کنید.
+
* '''" مرکز فروش "''' : در این قسمت می توانید محدودیت برای '''مرکز فروش''' جهت نمایش گزارش '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' را تعیین نمایید.
  
*'''نام لاتین''' : در صورت لزوم، جهت استفاده از گزارشات دو زبانه، نام لاتین گروهمحاسباتی فروش را وارد نمایید.
 
  
*'''یادداشت''' : جهت درج یادداشت برای گروهمحاسباتی فروش، می‌توانید از این قسمت استفاده نمایید.
+
* '''" شرایط تحویل "''' : در این قسمت می توانید محدودیت برای '''شرایط تحویل''' جهت نمایش گزارش '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' را تعیین نمایید.
  
  
[[file:Sales-1-1-4.png|600px|thumb|center|تدوین یک گروه‌ محاسباتی فروش]]
+
* '''" نحوه پرداخت "''' : در این قسمت می توانید محدودیت برای '''نحوه پرداخت''' جهت نمایش گزارش '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' را تعیین نمایید.
  
 +
می توانید با انتخاب گزینه '''نقدی''' یا '''اعتباری'''، نقدی یا اعتباری بودن برگه های فروش را مشخص نمایید.
  
وارد نمودن'''" ﻛﺪ "''' و '''" ﻧﺎﻡ "''' برای تعریف یک گروه محاسباتی فروش الزامی می‌باشد.
 
  
 +
* '''" سایر پارامترها "''' : از این قسمت می‌توانید برگه‌هایی که طرف بدهکارشان '''مشتری''' یا '''نماینده فروش''' یا '''بازاریاب''' یا همه این موارد است را انتخاب کنید. همچنین می‌توانید برای کد '''طرف بدهکار'''، '''نماینده فروش'''، '''بازاریاب''' یا '''محل جغرافیایی''' محدوده تعیین کنید.
  
[[file:Sales-1-1-5.png|600px|thumb|center|تدوین یک گروه محاسباتی فروش]]
+
[[file:Sales-3-14-3.png|500px|thumb|center|سایر پارامترها]]
  
  
به همین ترتیب می‌توانید سایر گروه‌های محاسباتی فروش را نیز تعریف کنید.
+
* '''" فرم نمایش فهرست "''' : در این قسمت می توانید یکی از فرم‌های نمایشی طراحی شده در سیستم را انتخاب نمایید.
  
  
<div id="40202"> </div>
+
<div id="44602"> </div>
==='''اصلاح یک گروه محاسباتی فروش'''===
+
'''" رخدادها "'''
 
----
 
----
به منظور اصلاح یک گروه محاسباتی فروش، از منوی '''" کالا "''' ، گزینه '''" گروه‌های محاسباتی فروش "''' را انتخاب کنید.
+
در قسمت رخدادها، اطلاعات رخدادهای برگه‌های فروش برای اخذ گزارش '''" فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش "''' را درج نمایید.
 +
 
  
 +
[[file:Sales-3-16-3.png|700px|thumb|center|فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش - رخدادها]]
  
[[file:Sales-1-1-1.png|300px|thumb|center|منوی کالا]]
 
  
 +
* '''"انواع قانون محاسبه"''' : در این قسمت می‌توانید نوع قانون کسور و اضافات، جهت نمایش گزارش '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' را تعیین نمایید.
  
پنجره '''" گروه‌های محاسباتی فروش "''' مطابق تصویر زیر باز می‌شود.
 
  
 +
* '''"گروه‌های قوانین "''' : در این قسمت می‌توانید گروه‌های مدنظر کسور اضافات، جهت نمایش گزارش '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' را تعیین نمایید.
 +
:* در صورتی که می‌خواهید قوانین کسور و اضافات فاقد گروه در گزارش ظاهر نشود گزینه '''قوانین فاقد گروه بازنمایی نشوند.''' را انتخاب کنید.
  
[[file:Sales-1-1-6.png|600px|thumb|center|گروه‌های محاسباتی فروش]]
 
  
 +
* '''"نحوه بازنمایی فهرست"''' : در این قسمت می توانید '''فهرست کسور‌‌ و اضافات برگه‌های فروش''' را '''بدون اخذ سرجمع'''، '''سرجمع بر حسب گروه‌های کسر و اضافه''' و'''سرجمع بر حسب قوانین مکمل بها'''  تعیین نمایید.
  
پس از انتخاب گروه محاسباتی مورد نظر، به کمک تکمه [[file:gnl 015.png|25px]] و یا کلیدهای '''"Shift + Enter"'''، وارد پنجره '''" تدوین یک گروه محاسباتی فروش "''' شوید.
 
  
 +
* '''"محدوده کد قانون"''' : در این قسمت می توانید محدوده کد قانون مکمل بها مورد نظرتان جهت نمایش گزارش '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' را تعیین نمایید.
  
[[file:Sales-1-1-7.png|600px|thumb|center|گروه‌های محاسباتی فروش]]
 
  
 +
<div id="44603"> </div>
 +
'''" شرایط "'''
 +
----
 +
در این قسمت شرایط مورد نظر جهت اخذ گزارش '''" فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش "''' را تعیین نمایید.
  
اصلاحات موردنظر را انجام داده و تکمه تصویب را فشار دهید.
 
  
 +
[[file:Sales-3-16-4.png|700px|thumb|center|فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش - شرایط]]
  
[[file:Sales-1-1-9.png|600px|thumb|center|گروه‌های محاسباتی فروش]]
 
  
 +
* به منظور ایجاد شرط جدید، تکمه [[file:gnl 000.png|25px]] را فشار دهید تا وارد پنجره '''" تدوین یک شرط "''' شوید.
 +
 +
 +
[[file:Sales-3-14-5.png|550px|thumb|center|تدوین یک شرط]]
  
<div id="40203"> </div>
 
==='''حذف یک گروه محاسباتی فروش'''===
 
----
 
به منظور حذف یک گروه محاسباتی فروش، از منوی '''" کالا "''' ، گزینه '''" گروه‌های محاسباتی فروش "''' را انتخاب کنید.
 
  
 +
# در پنجره فوق ابتدا فیلد مورد نظر جهت اعمال شرط را انتخاب نمایید.
 +
# یکی از عملگر‌های موجود را انتخاب نمایید.
 +
# در قسمت تعیین شده عبارت یا مقداری، که قرار است جهت مقایسه به‌کار رود را وارد نمایید.
  
[[file:Sales-1-1-1.png|300px|thumb|center|منوی کالا]]
+
با فشردن تکمه تصویب، شرط جدید به فهرست شرایط اضافه خواهد شد.
  
  
پنجره '''" گروه‌های محاسباتی فروش "''' مطابق تصویر زیر باز می شود.
+
به همین ترتیب می‌توان سایر شرط ها را به فهرست اضافه نمود.  
  
 +
نکته مهم در این بخش این است که از شرط دوم به بعد، باید توجه ویژه‌ای نسبت به قسمت '''" عملگر با سطرهای قبلی "''' یعنی '''" و "''' ، '''" یا "'''  یا '''" بجز "''' شود.
  
[[file:Sales-1-1-8.png|600px|thumb|center| گروه‌های محاسباتی فروش]]
 
  
 +
* برای ذخیره شرط تکمه '''" ذخیره مجموعه شرایط "''' یا [[file:gnl 007.png|25px]] را انتخاب نمایید.
  
پس از انتخاب گروه محاسباتی فروش مورد نظر، به کمک تکمه [[file:gnl 003.png|25px]] و یا کلیدهای '''"Ctrl + Delete"'''، گروه محاسباتی را '''حذف''' نمایید.
 
  
در صورتی که که گروه محاسباتی فروش در برگه‌ها و قوانین فروش مورد استفاده قرار گرفته باشد، قابل حذف نمی‌باشد.و هنگام حذف با خطای زیر مواجه میشوید.
+
* جهت استفاده از مجموعه شرایط ذخیره شده، کافیست تکمه '''" بازیابی مجموعه شرایط "''' یا [[file:gnl 010.png|25px]] را فشار دهید.
  
[[file:Sales-1-1-11.png|600px|thumb|center|]]
 
  
 +
<div id="44403"> </div>
 +
'''" ترتیب "'''
 
----
 
----
  
تکمه‌های موجود در نوار ابزار پنجره '''گروه محاسباتی فروش''' به شرح زیر می‌باشند :
+
در قسمت '''" ترتیب "'''، می‌توانید ترتیب نمایش جهت مشاهده گزارش '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' تعیین نمایید.
  
*[[file:gnl 033.png|25px]] :جهت پرش به آخرین سطر از گروه محاسباتی فروش مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
  
*[[file:gnl 034.png|25px]] :جهت پرش به سطر بعدی از گروه محاسباتی فروش مورد استفاده قرار می‌گیرد، این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی '''" Ctrl + DOWN "''' از صفحه‌کلید می‌باشد.
+
[[file:Sales-3-16-5.png|700px|thumb|center|فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش - ترتیب]]
  
*[[file:gnl 035.png|25px]] :جهت پرش به سطر قبلی از گروه محاسباتی فروش مورد استفاده قرار می‌گیرد، این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی '''" Ctrl + UP "''' از صفحه‌کلید می‌باشد.
 
  
*[[file:gnl 036.png|25px]] :جهت پرش به اولین سطر از گروه محاسباتی فروش مورد استفاده قرار می‌گیرد.
+
پس از تکمیل قسمت‎های فوق، تکمه تصویب را فشار دهید تا پنجره '''" فهرست کسور و اضافات برگه‌های فروش "''' به شکل زیر باز شود :
  
----
+
 
 +
[[file:Sales-3-16-6.png|1000px|thumb|center|فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش]]
 +
 
 +
 
 +
در قسمت پایین صفحه، شرح عملیات سطر تحت مکان‌نما نمایش داده می‌شود.
 +
 
 +
 
 +
<div id="44404"> </div>
 +
 
 +
=='''نوار ابزار پنجره فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش'''==
 +
 
 +
تکمه‌های موجود در نوار ابزار پنجره '''" فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش "''' به شرح زیر می‌باشند :
  
 
*[[file:gnl 037.png|25px]] : با باز کردن مثلث کنار این تکمه، سه امکان زیر نمایش داده می‌شود:
 
*[[file:gnl 037.png|25px]] : با باز کردن مثلث کنار این تکمه، سه امکان زیر نمایش داده می‌شود:
  
:*[[file:gnl 037.png|25px]] : جهت پرش به سطر دلخواه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی '''"Ctrl + G"''' از صفحه‌کلید می‌باشد.
+
:*[[file:gnl 037.png|25px]] : جهت پرش به سطر دلخواه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی '''" Ctrl + G "''' از صفحه‌کلید می‌باشد.
 +
 
 +
:*[[file:gnl 023.png|25px]] : جهت جستجو و پرش به نتیجه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی '''" Ctrl + F "''' از صفحه‌کلید می‌باشد.
 +
 
 +
:*[[file:gnl 022.png|25px]] : جهت تکرار آخرین جستجو مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکمه معادل کلید '''" F3 "''' از صفحه‌کلید می‌باشد.
  
:*[[file:gnl 023.png|25px]] : جهت جستجو و پرش به نتیجه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی '''"Ctrl + F"''' از صفحه‌کلید می‌باشد.
 
  
 +
----
  
[[file:Sales-1-4-9.png|600px|thumb|center|جستجو]]
 
  
 +
*[[file:gnl 021.png|25px]] : با باز‌کردن مثلث کنار این تکمه، سه امکان زیر نمایش داده می‌شود:
  
:*[[file:gnl 022.png|25px]] :جهت تکرار آخرین جستجو مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکمه معادل کلید '''"F3"''' از صفحه‌کلید می‌باشد.
+
:*[[file:gnl 021.png|25px]] '''ملاحظه برگه تحت مکان نما''' :جهت ملاحظه برگه تحت مکان نما مورد استفاده قرار می گیرد.این تکمه معادل کلید '''"Enter"''' از صفحه‌کلید می‌باشد.
  
----
+
:* '''ملاحظه فرم ویرایش برگه''' : جهت ملاحظه فرم ویرایش برگه تحت مکان نما مورد استفاده قرار می گیرد.این تکمه معادل کلیدهای '''"Ctrl + Enter "''' از صفحه‌کلید می‌باشد.
 +
 
 +
:* '''ملاحظه سند فروش تحت مکان نما''' : جهت ملاحظه سند فروش برگه تحت مکان نما مورد استفاده قرار می گیرد.
  
*[[file:gnl 003.png|25px]] : جهت حذف گروه محاسباتی فروش تحت مکان‌ نما مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی "Ctrl + Delete" از صفحه‌کلید می‌باشد.
 
  
*[[file:gnl 000.png|25px]] : جهت تعریف یک گروه محاسباتی جدید مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکمه معادل کلید "Insert" از صفحه‌کلید می‌باشد.
+
[[file:Sales-3-16-7.png|350px|thumb|center|]]
  
*[[file:gnl 014.png|25px]] : جهت ویرایش سطرها در جدول مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
  
*[[file:gnl 015.png|25px]] : جهت اصلاح گروه محاسباتی فروش تحت مکان‌ نما از طریق محاوره مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی " Shift + Enter " از صفحه‌کلید می‌باشد.
+
*[[file:gnl 016.png|25px]] : به منظور بازخوانی اطلاعات و ثبت تغییرات انجام شده در '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکمه معادل کلید '''" F5 "''' از صفحه‌ کلید می‌باشد.
  
*[[file:gnl 021.png|25px]] : جهت نمایش موارد کاربرد گروه‌ه محاسباتی فروش تحت مکان نما مورد استفاده قرار می‌گیرد.
+
*[[file:gnl 018.png|25px]] : جهت چاپ  '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی '''" Ctrl + P "''' از صفحه‌ کلید می‌باشد.  
  
 +
*[[file:gnl 019.png|25px]] : جهت نمایش '''فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش''' در نرم‌افزار Excel مورد استفاده قرارمی‌گیرد.
  
[[file:Sales-1-1-10.png|950px|thumb|center|موارد کاربرد گروه محاسباتی فروش]]
 
  
 +
----
  
*[[file:gnl 016.png|25px]] : به منظور بازخوانی اطلاعات و ثبت تغییرات انجام شده در گروه محاسباتی فروش مورد استفاده قرار می‌‍گیرد. این تکمه معادل کلید " F5 " از صفحه‌ کلید می‌باشد.
 
  
*[[file:gnl 018.png|25px]] : جهت چاپ فهرست گروه محاسباتی فروش مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی "Ctrl + P" از صفحه‌ کلید می‌باشد.
+
*[[file:gnl 175.png|25px]] : جهت تغییر شرایط گزارش مورد استفاده قرار می‌گیرد. با فشردن این تکمه، محاوره ابتدایی گزارش باز می‌شود و می‌توان تنظیمات اخذ گزارش را تغییر داد. این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی '''" Ctrl + F3 "''' از صفحه‌ کلید می‌باشد.
  
*[[file:gnl 019.png|25px]] : جهت نمایش فهرست گروه محاسباتی فروش در نرم‌افزار Excel مورد استفاده قرارمی‌گیرد.
+
تغییر فرم نمایش گزارش با استفاده از این تکمه امکان‌پذیر نمی‌باشد.
  
  
 
----
 
----
category : [[ نرم افزار فروش نوسا | بازگشت ]]
+
category : [[ نرم افزار فروش نوسا | بازگشت ]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ مارس ۲۰۱۹، ساعت ۱۲:۳۵

فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش

به منظور ملاحظه فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش، از منوی " فروش "، گزینه " فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش " را انتخاب نمایید.


منوی فروش


پنجره " فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش " به شکل زیر باز می‌شود.


فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش


پنجره فوق از چهار قسمت زیر تشکیل شده‌است :


" برگه‌ها "


در قسمت برگه‌ها، اطلاعات اصلی برای اخذ گزارش " فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش " را درج نمایید.


فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش - محتوی


  • " شامل برگه‌های " : در این قسمت می توانید سال مالی مورد نظرتان جهت نمایش گزارش فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش را تعیین نمایید.


  • " محدوده تاریخ از " : در این قسمت می توانید محدوده تاریخ مورد نظرتان جهت نمایش گزارش فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش را تعیین نمایید.


  • " محدوده شماره سند از " : در این قسمت می توانید محدوده شماره سند مورد نظرتان جهت نمایش گزارش فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش را تعیین نمایید.


  • " محدوده شماره/سری از " : در این قسمت می توانید محدوده شماره شماره/سری برگه‌های فروش مورد نظرتان جهت نمایش گزارش فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش را تعیین نمایید.


  • " انواع برگه‌های فروش " : از این قسمت می‌توانید هر یک از انواع برگه‌های فاکتورو برگشترا انتخاب کنید. همچنین می‌توانید فقط فاکتور‌های قطعی یا فقط فاکتورهای غیرقطعی و یا هر دو را انتخاب کنید.
در صورتی که بخواهید برگه‌های برگشت از فروش بدون علامت منفی ظاهر شوند گزینه  مبالغ برگشت بدون علامت منفی لحاظ شوند را انتخاب نمایید.


  • " وضعیت اسناد " : در این قسمت می توانید وضعیت اسناد فروش مورد نظرتان جهت نمایش گزارش فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش را تعیین نمایید.


  • " بخش اسناد " : در این قسمت می توانید بخش اسناد فروش مورد نظرتان جهت نمایش گزارش فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش را تعیین نمایید.


  • " محدوده کد مشتری از " : در این قسمت می توانید محدوده یا الگوی مراکز فروش مورد نظرتان جهت نمایش گزارش فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش را تعیین نمایید.


  • " محاسبه کسور و اضافات " : در این قسمت می توانید محدودیت برای محاسبه کسور و اضافات جهت نمایش گزارش فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش را تعیین نمایید.
  • " تمام موارد " : تمامی سطرهای کسور و اضافات موجود در برگه‌های فروش را نمایش می‌دهد.
در صورتی که در فاکتور فروش، برگشت از کسور و اضافات انجام دهیم اما سطرهای کسور و اضافات را حذف نکنیم، این سطرها نیز مشمول گزارش می‌شوند.
  • " انجام نشده باشد " : فقط کسور‌ و اضافاتی را نمایش می‌دهد که کسور و اضافات و پورسانت برایشان محاسبه نشده‌است.
  • " فقط کسور و اضافات محاسبه شده باشند " :این گزینه سطرهای کسور و اضافاتی را نمایش می‌دهد که در فاکتورهای فروش آنها، محاسبه کسور و اضافات انجام شده است.
برگه‌هایی که علاوه بر کسور و اضافات، پورسانت برایشان محاسبه شده باشد را نمایش نمی دهد.
  • " پورسانت(ها) نیز محاسبه شده باشند " : فقط کسور‌ و اضافاتی را نمایش می‌دهد که برای سطر فاکتور علاوه بر کسور و اضافات، پورسانت نیز برایشان محاسبه شده‌است.
  • " کسور و اضافات یا پورسانت(ها) نیز محاسبه شده باشند " : فقط کسور‌ و اضافاتی را نمایش می‌دهد که کسور و اضافات یا پورسانت برایشان محاسبه شده‌است.


  • " نوع فروش " : در این قسمت می توانید محدودیت برای نوع فروش جهت نمایش گزارش فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش را تعیین نمایید.


  • " مرکز فروش " : در این قسمت می توانید محدودیت برای مرکز فروش جهت نمایش گزارش فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش را تعیین نمایید.


  • " شرایط تحویل " : در این قسمت می توانید محدودیت برای شرایط تحویل جهت نمایش گزارش فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش را تعیین نمایید.


  • " نحوه پرداخت " : در این قسمت می توانید محدودیت برای نحوه پرداخت جهت نمایش گزارش فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش را تعیین نمایید.
می توانید با انتخاب گزینه نقدی یا اعتباری، نقدی یا اعتباری بودن برگه های فروش را مشخص نمایید. 


  • " سایر پارامترها " : از این قسمت می‌توانید برگه‌هایی که طرف بدهکارشان مشتری یا نماینده فروش یا بازاریاب یا همه این موارد است را انتخاب کنید. همچنین می‌توانید برای کد طرف بدهکار، نماینده فروش، بازاریاب یا محل جغرافیایی محدوده تعیین کنید.
سایر پارامترها


  • " فرم نمایش فهرست " : در این قسمت می توانید یکی از فرم‌های نمایشی طراحی شده در سیستم را انتخاب نمایید.


" رخدادها "


در قسمت رخدادها، اطلاعات رخدادهای برگه‌های فروش برای اخذ گزارش " فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش " را درج نمایید.


فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش - رخدادها


  • "انواع قانون محاسبه" : در این قسمت می‌توانید نوع قانون کسور و اضافات، جهت نمایش گزارش فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش را تعیین نمایید.


  • "گروه‌های قوانین " : در این قسمت می‌توانید گروه‌های مدنظر کسور اضافات، جهت نمایش گزارش فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش را تعیین نمایید.
  • در صورتی که می‌خواهید قوانین کسور و اضافات فاقد گروه در گزارش ظاهر نشود گزینه قوانین فاقد گروه بازنمایی نشوند. را انتخاب کنید.


  • "نحوه بازنمایی فهرست" : در این قسمت می توانید فهرست کسور‌‌ و اضافات برگه‌های فروش را بدون اخذ سرجمع، سرجمع بر حسب گروه‌های کسر و اضافه وسرجمع بر حسب قوانین مکمل بها تعیین نمایید.


  • "محدوده کد قانون" : در این قسمت می توانید محدوده کد قانون مکمل بها مورد نظرتان جهت نمایش گزارش فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش را تعیین نمایید.


" شرایط "


در این قسمت شرایط مورد نظر جهت اخذ گزارش " فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش " را تعیین نمایید.


فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش - شرایط


  • به منظور ایجاد شرط جدید، تکمه Gnl 000.png را فشار دهید تا وارد پنجره " تدوین یک شرط " شوید.


تدوین یک شرط


  1. در پنجره فوق ابتدا فیلد مورد نظر جهت اعمال شرط را انتخاب نمایید.
  2. یکی از عملگر‌های موجود را انتخاب نمایید.
  3. در قسمت تعیین شده عبارت یا مقداری، که قرار است جهت مقایسه به‌کار رود را وارد نمایید.

با فشردن تکمه تصویب، شرط جدید به فهرست شرایط اضافه خواهد شد.


به همین ترتیب می‌توان سایر شرط ها را به فهرست اضافه نمود.

نکته مهم در این بخش این است که از شرط دوم به بعد، باید توجه ویژه‌ای نسبت به قسمت " عملگر با سطرهای قبلی " یعنی " و " ، " یا "  یا " بجز " شود.


  • برای ذخیره شرط تکمه " ذخیره مجموعه شرایط " یا Gnl 007.png را انتخاب نمایید.


  • جهت استفاده از مجموعه شرایط ذخیره شده، کافیست تکمه " بازیابی مجموعه شرایط " یا Gnl 010.png را فشار دهید.


" ترتیب "


در قسمت " ترتیب "، می‌توانید ترتیب نمایش جهت مشاهده گزارش فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش تعیین نمایید.


فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش - ترتیب


پس از تکمیل قسمت‎های فوق، تکمه تصویب را فشار دهید تا پنجره " فهرست کسور و اضافات برگه‌های فروش " به شکل زیر باز شود :


فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش


در قسمت پایین صفحه، شرح عملیات سطر تحت مکان‌نما نمایش داده می‌شود.


نوار ابزار پنجره فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش

تکمه‌های موجود در نوار ابزار پنجره " فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش " به شرح زیر می‌باشند :

  • Gnl 037.png : با باز کردن مثلث کنار این تکمه، سه امکان زیر نمایش داده می‌شود:
  • Gnl 037.png : جهت پرش به سطر دلخواه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی " Ctrl + G " از صفحه‌کلید می‌باشد.
  • Gnl 023.png : جهت جستجو و پرش به نتیجه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی " Ctrl + F " از صفحه‌کلید می‌باشد.
  • Gnl 022.png : جهت تکرار آخرین جستجو مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکمه معادل کلید " F3 " از صفحه‌کلید می‌باشد.




  • Gnl 021.png : با باز‌کردن مثلث کنار این تکمه، سه امکان زیر نمایش داده می‌شود:
  • Gnl 021.png ملاحظه برگه تحت مکان نما :جهت ملاحظه برگه تحت مکان نما مورد استفاده قرار می گیرد.این تکمه معادل کلید "Enter" از صفحه‌کلید می‌باشد.
  • ملاحظه فرم ویرایش برگه : جهت ملاحظه فرم ویرایش برگه تحت مکان نما مورد استفاده قرار می گیرد.این تکمه معادل کلیدهای "Ctrl + Enter " از صفحه‌کلید می‌باشد.
  • ملاحظه سند فروش تحت مکان نما : جهت ملاحظه سند فروش برگه تحت مکان نما مورد استفاده قرار می گیرد.


Sales-3-16-7.png


  • Gnl 016.png : به منظور بازخوانی اطلاعات و ثبت تغییرات انجام شده در فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکمه معادل کلید " F5 " از صفحه‌ کلید می‌باشد.
  • Gnl 018.png : جهت چاپ فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی " Ctrl + P " از صفحه‌ کلید می‌باشد.
  • Gnl 019.png : جهت نمایش فهرست کسور‌ و اضافات برگه‌های فروش در نرم‌افزار Excel مورد استفاده قرارمی‌گیرد.




  • Gnl 175.png : جهت تغییر شرایط گزارش مورد استفاده قرار می‌گیرد. با فشردن این تکمه، محاوره ابتدایی گزارش باز می‌شود و می‌توان تنظیمات اخذ گزارش را تغییر داد. این تکمه معادل کلیدهای ترکیبی " Ctrl + F3 " از صفحه‌ کلید می‌باشد.
تغییر فرم نمایش گزارش با استفاده از این تکمه امکان‌پذیر نمی‌باشد.



category : بازگشت