راهنمای استفاده از سرویس ابری نوسا: تفاوت بین نسخه‌ها

از NOSA Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۹ نسخهٔ میانیِ همین کاربر نمایش داده نشده است)
سطر ۱: سطر ۱:
<!--جهت علامت‌گذاری مطالب این صفحه، می‌توانید از کدهای محدوده 80000 تا 80099 استفاده نمایید. آخرین کد استفاده شده : "80000"-->
+
<!--جهت علامت‌گذاری مطالب این صفحه، می‌توانید از کدهای محدوده 83000 تا 83099 استفاده نمایید. آخرین کد استفاده شده : "83011"-->
 
__TOC__
 
__TOC__
  
<div id="80000"> </div>
+
<div id="83000"> </div>
==سرویس ابری نوسا==
+
==اتصال به سرورهای نوسا==
یکی از مهمترین دستاوردهای تغییرات ساختاری سال‌های اخیر در حوزه‌ی تکنولوژی، دسترسی سریع و پایدار به شبکه‌های کامپیوتری گسترده و راه دور است. مسیری که هر روز بیش از گذشته در آن گام می‌نهیم و از مزایای آن بهره مند می‌شویم. دسترسی به چنین امکانی از یک سو، و مشکلات مربوط به تهیه، برپاسازی، نظارت و نگهداری زیر ساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در شرکت‌ها از سوی دیگر، موجب استقبال روز افزون استفاده کنندگان از سرویس‌های ابری شده است.  
+
به منظور اتصال به سرورهای نوسا، فایل اجرایی سیستم مالی یکپارچه نوسا را از طریق '''[[#0لینک|این لینک]]''' دریافت نمایید.
  
بدین صورت، تنها با اتصال به یک شبکه‌ی پرسرعت، ایمن و پایدار، عملا در هر مکان و هر زمان، به سرویس مورد نظر و داده‌های مربوط به آن، دسترسی خواهیم داشت.  
+
با توجه به اینکه نرم‌افزار نوسا تنها در حالتی که زبان سیستم عامل مجهز به '''زبان فارسی''' باشد، قابل اجرا می‌باشد، تنظیمات زبان فارسی را به روش زیر انجام دهید :
 +
 +
- ''' Windows XP''' : با ورود به "Control Panel"، گزینه "Regional and language options" را انتخاب نمایید. در صفحه‌ی "Regional Options"، از فهرست موجود گزینه "Farsi" را انتخاب نمایید و تکمه "OK" را فشار دهید.
 +
 +
- '''Windows 7 و بالاتر''' : با ورود به "Control Panel"، گزینه "Region" را انتخاب نمایید. در صفحه‌ی "Region"، از قسمت "Formats"، گزینه "Persian" را از فهرست مقابل "Format" انتخاب نمایید و تکمه "OK" را فشار دهید.
  
در چنین شرایطی، دسترسی به نرم‌افزاری که به صورت بالقوه قابلیت ارائه سرویس ابری را داشته باشد، یک مزیت ویژه محسوب می‌شود.
+
 +
پس از انجام تنظیمات زبان فارسی، فایل دریافتی را را از حالت فشرده خارج نموده و آن را اجرا نمایید.
  
'''سیستم مالی یکپارچه نوسا'''، نرم‌افزاری تحت شبکه است که به صورت چند لایه طراحی شده و به همین جهت، امکان در اختیار داشتن چیدمان‌های گوناگونی از آن در ساختارهای متنوع، وجود دارد. ویژگی خاصی که این سیستم را متمایز می‌کند، یکتا بودن نسخه اجرایی برنامه در شیوه‌های گوناگون استفاده است. به همین جهت هر مشتری، در هر زمان و بر اساس تغییر شرایط، می‌تواند شیوه‌ی استفاده خود را از روش محلی به ابری و بالعکس تغییر دهد و صرفا با تغییر سرور و محل قرارگیری داده‌ها، همچنان به همان نرم‌افزارها دسترسی داشته باشد.
 
  
 +
به این ترتیب پنجره '''" اتصال به رایانه سرور "''' به شکل زیر باز خواهد شد :
  
<div id="80001"> </div>
 
===شیوه‌ی پیاده‌سازی===
 
----
 
در این روش، مشتری با اتصال به سرورهای نوسا، به پایگاه‌(های) مخصوص خود دسترسی پیدا می‌کند. در این شیوه، هیچ گونه اطلاعاتی بروی رایانه‌های مشتری ذخیره نمی‌گردد و کلیه اطلاعات از طریق خطوط مخابراتی به سرورهای نوسا منتقل و در آن جا ذخیره می‌شود. هر کاربر بر اساس دسترسی تعیین شده، قابلیت استفاده از نرم‌افزار را در اختیار دارد.
 
  
در این شیوه‌ی استفاده، وظیفه‌ی تهیه سخت‌افزار مناسب، برپاسازی ساختار مورد نیاز، تامین امنیت و پایداری سرورها، تهیه پشتیبان‌های دوره‌ای و مقطعی از اطلاعات و بروز‌رسانی نسخه‌ی نرم‌افزار مورد استفاده، به عهده شرکت نوسا بوده، و به همین جهت موجب کاهش شدید هزینه‌های تامین و نگهداری زیر ساخت‌های مربوطه از جانب مشتری می‌گردد.
+
[[file:cloud 004.png|450px|thumb|center]]
  
  
[[file:cloud 001.png|750px|thumb|center]]
+
در قسمت نام رایانه سرور، آدرس '''" cloud.nosa.com "''' را وارد نمایید.
  
  
<div id="80002"> </div>
+
[[file:cloud 006.png|450px|thumb|center]]
===مزایا===
 
----
 
در این بخش، با برخی از مهم‌ترین مزایای استفاده از سرویس‌ ابری سیستم مالی یکپارچه نوسا، آشنا خواهید شد:
 
  
* کاهش هزینه‌های راه اندازی، مدیریت، نظارت و پشتیبانی زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری
 
* کاهش هزینه‌های خریداری حق امتیاز نرم‌افزارها
 
* دسترسی بالا به سرویس در هر زمان و هر مکان
 
* حفظ امنیت داده‌ها
 
* استفاده از آخرین نسخه نرم‌افزارهای ارائه شده
 
* امکان تبدیل شیوه‌ی استفاده از روش ابری، به روش محلی بدون ریزش اطلاعات
 
* تمرکز کلیه‌ی اطلاعات بروی یک سرور و دسترسی به لحظه به کلیه اطلاعات
 
  
 +
در قسمت '''" تنظیمات "'''، بر اساس زیر سیستم‌های فعال شده برای نام کاربری شما و دسترسی‌های مربوط به آن، گزینه‌های مناسب را انتخاب نمایید :
  
ذکر این نکته ضروری است که علیرغم وجود مزایای متعدد، چرایی استفاده از نرم‌افزارها در ساختار ابری، برای شرکت‌ها و سازمان‌های گوناگون، متفاوت خواهد بود.
 
  
* شرکت و موسسات در ابعاد ملی و دارای شعب متعدد، به منظور متمرکز‌سازی داده‌ها و دسترسی به‌لحظه به کلیه اطلاعات و افزایش امنیت اطلاعات، به سمت سرویس ابری تمایل خواهند داشت.
+
[[file:cloud 005.png|450px|thumb|center]]
* شرکت‌ها و موسسات نوپا و یا در ابعاد کوچک، به دلیل مدیریت هزینه‌های تهیه نرم‌افزار و سخت‌افزار و در عین حال امکان ارتقای سیستم‌های مورد استفاده در آینده می‌توانند از سیستم‌ها به صورت ابری استفاده نمایند.
 
* برای شرکت‌ها و موسسات در ابعاد متوسط نیز، استفاده حداکثری از زیر سیستم‌های مورد نیازشان با هزینه‌ی پایین تر و استفاده از آخرین نسخه نرم‌افزار می‌تواند دلایل گرایش به این سیستم باشد.  
 
  
  
<div id="80003"> </div>
+
جهت اتصال به سرورهای نوسا، تیک نمودن گزینه '''" اتصال از طریق SOAP انجام شود "''' الزامی می‌باشد.
===ویژگی‌های خاص===
 
----
 
* تعریف پایگاه داده اختصاصی برای هر واحد یا شعبه
 
* تعریف بخش یا شعبه داخل هر پایگاه اطلاعاتی به منظور تفکیک اطلاعات هر پایگاه
 
* سیستم احراز هویت متمرکز، با قابلیت تعریف گروه‌های کاربری به منظور تخصیص دسترسی‌ها
 
* تعیین بخش‌ها، شعبه‌ها، انبارها و مراکز مجاز مرتبط با هر کاربر
 
* تعیین فرم‌های نمایشی و چاپی و تنظیم پیش فرض‌های اختصاصی برای هر کاربر
 
* پشتیبانی از پروتکل‌ HTTPS به منظور اتصال امن به سرور از طریق اینترنت
 
  
 +
جهت استفاده از سیستم ابری نوسا، دسترسی به اینترنت الزامی می‌باشد. با توجه به زیر ساخت‌های فراهم شده از طرف شرکت نوسا، سرعت کار با نرم‌افزار به سرعت سرویس اینترنت شما بستگی خواهد داشت.
  
<div id="80004"> </div>
 
  
==اتصال به سرورهای نوسا==
+
پس از انجام تنظیمات فوق، تکمه '''" اخذ فهرست "''' را فشار دهید.
  
  
 +
[[file:cloud 008.png|370px|thumb|center]]
  
<div id="80005"> </div>
 
==نرم‌افزار حسابداری نوسا==
 
[[نرم افزار حسابداری نوسا|نرم افزار حسابداری]] به عنوان هسته‌ی مرکزی سيستم مالی يکپارچه نوسا، در برگيرنده طيف وسيعی از امکانات و ابزارها است.
 
  
تعريف [[درخت حساب‌ها]] و [[درخت تفصیلی‌ها|تفصيلی‌ها]] به منظور شکل‌دهی ساختار کدينگ مورد استفاده در هر شرکت و سازمان، صدور [[تنظیم سند حسابداری جدید|سند حسابداری]] و حجم وسيعی از عمليات تکميلی مرتبط با آن و اخذ گزارشات متنوع استاندارد، تحليلی و تفکيکی، بخش مهمی از اين امکانات و ابزارها را تشکيل می‌دهد.
+
پنجره '''" Windows Security "''' جهت دریافت '''" User name "''' و '''" Password "''' باز می‌شود.
  
در کنار اين‌ها، مسائل مربوط به تصفيه و مغايرت‌گيری بانکی، تعريف و طراحی فرم‌های ورود اطلاعات و گزارش‌های نمايشی و چاپی، انواع روش‌های فراخوانی و صدور اطلاعات و ... نيز موجب گستردگی بيش از پيش دايره‌ی امکانات و ابزارهای موجود می‌شود.
+
نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نمایید و تکمه '''Ok''' را فشار دهید.
  
  
<div id="80006"> </div>
+
[[file:cloud 007.png|450px|thumb|center]]
===تعریف کدینگ حساب‌ها===
 
----
 
در زمان تعریف کدینگ حسابداری برای یک شرکت یا سازمان، معمولا چند سطح برای طبقه بندی حساب‌ها در نظر گرفته می‌شود که می‌تواند به شرح زیر باشد :
 
# طبقه حساب
 
# گروه حساب
 
# حساب کل
 
# حساب معین
 
  
نمونه‌ای از طبقه‌بندی حساب‌ها در شکل زیر نمایش داده شده است :
 
  
 +
'''" پایگاه اطلاعاتی "''' را انتخاب نموده و تکمه تصویب را فشار دهید.
  
[[file:cloud 002.png|450px|thumb|center]]
 
  
 +
[[file:cloud 009.png|1000px|thumb|center]]
  
به منظور تعریف حساب‌ها، از [[درخت حساب‌ها]] استفاده می‌شود.
 
  
جهت شروع به کار با [[نرم افزار حسابداری نوسا]]،لازم است تا ابتدا کدینگ حسابداری منطبق با فعالیت شرکت یا سازمان خود را با استفاده از درخت حساب‌ها تعریف نمایید.
+
به این ترتیب وارد صفحه اصلی سیستم مالی یکپارچه نوسا خواهید شد.
  
همچنین جهت دریافت کدینگ نمونه حساب‌ها، می‌توانید از لینک زیر استفاده نمایید:<br/>
 
[[#0راهنما|دریافت کدینگ نمونه حساب‌ها]]
 
  
 +
<div id="83001"> </div>
 +
==معرفی سیستم مالی یکپارچه نوسا==
 +
نرم‌افزار مالی یکپارچه نوسا، مجموعه‌ای یکپارچه از نرم‌افزار‌های حوزه‌ی مدیریت مالی است که با هم‌افزایی حاصل از این یکپارچگی، ساختاری منعطف و حرفه‌ای را به منظور تعامل واحدهای گوناگون موسسات، شرکت‌ها، و سازمان‌ها فراهم می‌آورد. هر سازمان و شرکت به فراخور نیازها و شرایط فعلی خود، اقدام به تهیه‌ زیر سیستم‌های مورد نیاز خود می‌نماید، با تغییر شرایط و یا نیازمندی‌ها، این مجموعه‌ها می‌توانند مجموعه نرم‌افزارهای مورد استفاده خود را تکمیل نموده و در بخش‌های بیشتری از فرآیندهای سازمانی خود در قالب این سیستم بهره ببرند. این نرم‌افزار که بیش از 15 سال از شروع تولید و توسعه آن می‌گذرد، همچنان بر ستون‌های اولیه‌ی خود استوار بوده و همواره در حال تکمیل و بهبود می‌باشد. این استحکام که خود را در قالب قدمت نشان می‌دهد، از طراحی صحیح، ایده‌پردازی اصولی و اجرای کم نقص نشات می‌گیرد. این همان تعریف ما از "کیفیت" است، کیفیتی که در نهایت منجر به "رضایت" استفاده کنندگان می‌گردد.
  
<div id="80007"> </div>
+
سیستم مالی یکپارچه نوسا، در حال حاضر شامل 10 زیر سیستم می‌باشد. هر یک از این نرم‌افزارها، به فراخور وظایف عملیاتی خود، با سایر اجزاء در ارتباطی تنگاتنگ هستند. در ادامه، اسامی این زیر سیستم‌ها را مشاهده خواهید نمود.
  
===تعریف کدینگ تفصیلی‌ها===
+
با مراجعه به صفحه‌ی '''نقشه راه''' هریک از این نرم‌افزارها، با مراحل راه‌اندازی و شروع به کار آن‌ها آشنا خواهید شد.
----
 
از تفصیلی‌ها به منظور تفکیک حساب‌های معین استفاده می‌شود. به این نوع از تفصیلی‌ها، تفصیلی‌های شناور گفته می‌شود؛ چرا که به صورت مستقل از حساب‌های معین تعریف می‌شوند و می‌توانند با حساب‌های معین مختلفی در ارتباط باشند.  
 
  
  
شکل زیر، جایگاه تفصیلی‌ها را در کدینگ حسابداری نمایش می‌دهد :
+
<div id="83002"> </div>
 +
===نرم‌افزار حسابداری===
 +
----
 +
نرم‌افزار حسابداری به عنوان قلب تپنده فرآیند مالی هر مجموعه، نیازمند ساختاری مستحکم و در عین حال منعطف، به منظور سازگاری با هر نوع ساختار مالی می‌باشد.
  
 +
این نرم‌افزار که به عنوان هسته‌ی اصلی و پایه‌ی سیستم مالی یکپارچه نوسا و با تکیه بر تجربه‌ی موفق ارائه‌ی دو نسل قبلی این محصول ارائه شده است، محل تجمیع اطلاعات مالی کلیه‌ی زیر سیستم‌های این حوزه است؛ به همین جهت بخش زیادی از امکانات و ویژگی‌های آن، به عنوان زیر بنایی برای سایر نرم‌افزارها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  
[[file:cloud 003.png|550px|thumb|center]]  
+
'''[[نقشه راه استفاده از نرم‌افزار حسابداری نوسا]]'''
  
  
به منظور تعریف تفصیلی‌ها، از [[درخت تفصیلی‌ها]] استفاده می‌شود.
+
<div id="83003"> </div>
 +
===نرم‌افزار دریافت و پرداخت===
 +
----
 +
امروزه بخش زیادی از عملیات اقتصادی و تجاری شرکت‌ها، بصورت غیر نقدی و اعتباری صورت می‌گیرد. از طرفی یکی از نیازهای مهم شرکت‌ها در شرایط کنونی، دسترسی به وجه نقد و مدیریت نقدینگی است. به همین جهت، در اختیار داشتن یک نرم‌افزار تخصصی به منظور مدیریت عملیات نقدی و سررسیدی و مدارک مرتبط با آن‌ها، در کنار ارائه گزارشات به لحظه از وضعیت مدارک و وضعیت نقدینگی شرکت، بیش از پیش ضروری به نظر می‌رسد و کمک شایانی به کنترل عملیات مربوط به مدارک و اسناد دریافتی و پرداختی می‌کند.  
  
تفصیلی‌های مورد نیاز شرکت یا سازمان خود را با استفاده از درخت تفصیلی‌ها تعریف نمایید.
+
نرم‌افزار دریافت و پرداخت نوسا، به عنوان یکی از اجزای سیستم مالی یکپارچه نوسا، امکانات گوناگونی را به منظور مدیریت عملیات سررسیدی و کنترل نقدینگی در اختیارتان قرار می‌دهد.
  
همچنین جهت دریافت کدینگ نمونه تفصیلی‌ها، می‌توانید از لینک زیر استفاده نمایید:<br/>
+
'''[[نقشه راه استفاده از نرم‌افزار دریافت و پرداخت نوسا]]'''
[[#0راهنما|دریافت کدینگ نمونه تفصیلی‌ها]]
 
  
  
<div id="80008"> </div>
+
<div id="83004"> </div>
===ارتباط حساب با تفصیلی‌ها===
+
===نرم‌افزار انبار و کنترل موجودی===
 
----
 
----
پس از تعریف [[#80006|حساب‌ها]] و [[#80007|تفصیلی‌ها]]، لازم است حساب‌های مرتبط با تفصیلی را تشخیص داده و اقدام به برقراری این ارتباط از طریق [[درخت حساب‌ها]] نمایید.
+
موجودی مواد و کالا بخش قابل ملاحظه‌ای از دارایی‌های بسیاری از شرکت‌ها را تشکیل می‌دهد و به همین جهت انعکاس دقیق اطلاعات مرتبط با آن‌ها، نقش به‌سزایی در ارائه‌ی دقیق عملکرد و وضعیت واحدهای تجاری دارد. تعدد کالاها و لزوم طبقه بندی آن‌ها بر اساس ویژگی‌های گوناگون، تنوع رخدادها و اتفاقات رخ داده برای هر کالا در مراحل گوناگون پیش از ورود به انبار تا خروج از آن و عملیات پیچیده‌ی تعیین بهای خروج کالا از انبار و مدیریت انواع اصلاحات به‌روی بهای محاسبه شده، از جمله مسائلی هستند که دسترسی به نرم‌افزاری حرفه‌ای و جامع در حوزه‌ی انبار و موجودی کالا را ضروری می‌سازد.  
  
[[درخت حساب‌ها#10095|ارتباط حساب با تفصیلی‌ها]]، در زمان تنظیم سند حسابداری جدید مورد استفاده قرار می‌گیرد.
+
از طرف دیگر، عملیات صدور اسناد انبار و انعکاس اطلاعات مالی مرتبط با کالاها در گزارشات مالی و تبادل اطلاعات نرم‌افزار انبار با سایر زیر سیستم‌ها (از قبیل فروش، مدیریت هزینه و دارایی‌های ثابت)، لزوم یکپارچگی این نرم‌افزار با سایر زیر سیستم‌ها را اجتناب ناپذیر می‌نماید.  
  
 +
نرم‌افزار انبار و کنترل موجودی نوسا، به عنوان یکی از اجزای سیستم مالی یکپارچه نوسا، محیطی منعطف و در عین حال مستحکم را، به منظور مدیریت کلیه‌ی عملیات مرتبط با کالاها، در اختیارتان قرار می‌دهد.
  
<div id="80009"> </div>
+
'''[[نقشه راه استفاده از نرم‌افزار انبار و کنترل موجودی نوسا]]'''
  
===تنظیم سند حسابداری جدید===
+
 
 +
<div id="83005"> </div>
 +
===نرم‌افزار فروش===
 
----
 
----
پس از تعریف [[#80006|حساب‌ها]] و [[#80007|تفصیلی‌ها]] و [[#80008|برقراری ارتباط بین آن‌ها]]، نوبت به [[تنظیم سند حسابداری جدید|تنظیم سند حسابداری]] می‌رسد.
+
در دنیای پر رقابت امروز، شرکت‌ها و مجموعه‌های اقتصادی، به منظور حفظ جایگاه و موقعیت خود در بازار و پیشرفت روز افزون، همواره به دنبال بهبود شرایط درآمدی خود و فروش بیشتر هستند. تنوع بسیار زیاد عوامل موثر و دخیل در فرآیند فروش، مانند کالا، مشتری، نماینده، بازاریاب، شرایط پرداخت و تحویل، مراکز و انواع فروش، همچنین تفاوت‌های ساختاری فرآیندهای فروش کالا و خدمت و مسیرهای متنوع منتهی به فروش، از یک طرف، و اهمیت ارتباط سیستم فروش با نرم‌افزارهای انبار، حسابداری و دریافت و پرداخت به منظور مدیریت کامل عملیات فروش و حسابداری فروش از طرف دیگر، دسترسی به یک نرم‌افزار حرفه‌ای فروش را، جهت نیل به هدف مذکور، اجتناب ناپذیر می‌کند.  
  
رویدادهای مالی شرکت یا سازمان، در قالب اسناد حسابداری در سیستم ثبت می‌گردند.
+
نرم‌افزار فروش، به عنوان یکی از اجزاء سیستم مالی یکپارچه‌ی نوسا، توانایی ثبت کلیه‌ی رویدادها و جزئیات مرتبط با عملیات فروش را همزمان با مدیریت کامل بهای فروش و در نهایت ارائه گزارشات تفکیکی و تحلیلی متنوع، دارا می‌باشد.
  
جهت دریافت اسناد حسابداری نمونه، می‌توانید از لینک زیر استفاده نمایید:<br/>
+
'''[[نقشه راه استفاده از نرم‌افزار فروش نوسا]]'''
[[#0راهنما|دریافت اسناد حسابداری نمونه]]
 
  
  
<div id="80010"> </div>
+
<div id="83006"> </div>
===ملاحظه فهرست اسناد===
+
===نرم‌افزار حقوق و دستمزد===
 
----
 
----
پس از [[#80009|تنظیم سند حسابداری جدید]]، جهت ملاحظه سند می‌توان از [[فهرست اسناد]] استفاده نمود.
+
بدون شک یکی از ارزشمندترین دارایی‌های هر شرکت و سازمان، پرسنل آن هستند و یکی از مهم‌ترین موارد مرتبط با پرسنل، شناسایی، محاسبه، ثبت و انعکاس اطلاعات مربوط به حقوق و مزایای کارکنان می‌باشد. اهمیت و پیچیدگی بحث حقوق و دستمزد، زمانی دو چندان می‌شود که بحث‌های قانونی نظام‌های گوناگون حقوق و دستمزد و تکالیف شرکت‌ها در قبال سازمان‌های بیمه‌گر و سازمان امور مالیاتی نیز به میان می‌‍آید. در کنار این مسائل، وجود انواع گوناگون روابط استخدامی بین کارکنان و شرکت، تنوع فیلدهای اطلاعاتی و محاسباتی مرتبط با پرسنل و پیچیدگی‌های روش‌های محاسبه‌ی حقوق جاری و معوقه و امکان تغییر کلیه‌ی این پارامترها در گذر زمان، نیاز به یک نرم‌افزار منعطف و پایدار را، بیش از پیش ضروری می‌سازد.
 +
 
 +
نرم‌افزار حقوق و دستمزد نوسا، با به کارگیری محیطی حرفه‌ای و در عین حال ساده، امکان پیاده‌سازی هر گونه نظام حقوق و دستمزد را فراهم می‌آورد و به عنوان بخشی از سیستم مالی یکپارچه نوسا، به صورت یکپارچه با سایر اجزاء، در دسترس خواهد بود.
  
از فهرست اسناد جهت تایید و نهایی کردن اسناد، ملاحظه فهرست اسناد در فایل Excel، چاپ فهرست اسناد و ... می‌توان استفاده نمود.
+
'''[[نقشه راه استفاده از نرم‌افزار حقوق و دستمزد نوسا]]'''
  
  
<div id="80010"> </div>
+
<div id="83007"> </div>
===اصلاح و حذف اسناد===
+
===نرم‌افزار رخدادهای پرسنلی===
 
----
 
----
در صورتیکه اسناد پس از ثبت، نیاز به اصلاح داشته باشند، می‌توان از امکان [[اصلاح اسناد]] استفاده نمود.
+
در سیستم دستمزد، محدوده‌ی زمانی "ماه" از اهمیت ویژه‌ای برخوردارست. به‌همین جهت اطلاعات نرم‌افزار به‌صورت ماهیانه ذخیره و نگهداری می‌شود. بدین صورت که برای هر پرسنل در هر ماه، پرونده‌ای شامل کلیه اطلاعات حقوقی تهیه و نگهداری می‌شود. رخدادهای دستمزد این محدوده را به "روز" کاهش داده‌اند.
 +
 
 +
هر رویدادی در حوزه دستمزد، در قالب یک رخداد مستقل، با تاریخ موثر دلخواه در سیستم ثبت می‌شود. بدین‌صورت علاوه بر در اختیار داشتن یک بایگانی کامل از انواع رخدادها به منظور تکمیل اطلاعات پرسنلی، همواره قادر خواهیم بود با استخراج برآیندی از این رخدادها، اطلاعات مورد نیاز سیستم حقوق و دستمزد را استخراج نماییم.  
  
 +
فرآیند ثبت احکام کارگزینی، اطلاعات دوره‌های آموزشی، خدمات رفاهی مرتبط با پرسنل و اطلاعات مشابه با کمک همین رخدادها قابل ثبت خواهند بود. همچنین برخی رویدادهای مالی حوزه‌ی دستمزد، که می‌بایست به صورت مستقل به سند حسابداری تبدیل شوند، از قبیل دریافت وام و مساعده، به شکل رخدادهای دستمزد درج می‌شوند.
  
جهت حذف اسناد ثبت شده، می‌توان از امکان [[حذف اسناد]] استفاده نمود.
+
از دیگر کارکردهای رخدادهای دستمزد، می‌توان به جداول کارکرد پروژه‌ها به‌منظور استفاده در زمان تسهیم سند دستمزد اشاره نمود. رخدادهای دستمزد، با اضافه کردن بعد جدیدی از اطلاعات، امکانات سیستم دستمزد را به شکل چشمگیری کارا تر نموده، حوزه‌های پاسخ‌گویی نرم‌افزار را بسیار وسیع‌تر می‌کند.
  
 +
'''[[نقشه راه استفاده از نرم‌افزار رخدادهای پرسنلی نوسا]]'''
  
<div id="80011"> </div>
+
 
===گزارش‌های حساب===
+
<div id="83008"> </div>
 +
===نرم‌افزار مدیریت هزینه===
 
----
 
----
پس از ثبت اسناد حسابداری، می‌توان اقدام به تهیه گزارش‌های متنوع از سیستم نمود. برخی از گزارشات مرتبط با حساب در نرم‌افزار حسابداری نوسا به شرح زیر می‌باشند :
+
در همه شرکت‌ها و سازمان‌ها، ثبت و پردازش هزینه‌ها معمولا در فرآیندهای گوناگون و بعضا پراکنده‌ای انجام می‌شود. تنظیم سندهای هزینه عموما نیاز به تخصص مالی قابل ملاحظه‌ای دارند. ارتباط میان مستندات صادره توسط اشخاص ثالث (مثلا فاکتورهای خرید یا هزینه) و آنچه در سیستم ثبت شده است برای کاربران اهمیت زیادی دارد. از طرف دیگر، الزام کاربران به ارائه گزارش‌های فصلی از هزینه‌ها، مطابق ماده 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم، توجه بیشتری را به مستندسازی متمرکز هزینه‌ها جلب می‌کند. در این گزارش‌ها، به صورت اختصاصی به قراردادهای خرید یا هزینه و صورت وضعیت‌های صادر شده مبتنی بر این قراردادها (یعنی پرداخت‌های مبتنی بر قرارداد) توجه شده است. از طرفی بخش قابل توجهی از هزینه‌ها برای تامین مواد و کالا صرف می‌شوند. بهای تمام شده کالاهای وارده به صورت مستقیم از هزینه‌هایی که برای تهیه این کالا (تا لحظه ورود به انبار) به عمل آمده‌اند محاسبه می‌شوند. بنابراین ثبت متمرکز هزینه‌های تامین کالا و ارتباط دادن آن هزینه‌ها به کالاهای وارده (یعنی رخدادهای خرید در سیستم انبار)، به منظور انجام محاسبات لازم و در نهایت تعیین خودکار بهای کالاهای وارده نیز بسیار مطلوب است. با توجه به نکات فوق، سیستم مدیریت هزینه‌ به عنوان بخشی از سیستم مالی یکپارچه نوسا پیاده‌سازی شده و در اختیار کاربران قرار گرفته است.
* [[انواع دفتر#14100|دفتر یک حساب]]<br/>
+
 
* [[انواع ریز عملیات#14200|ریز عملیات یک حساب]]<br/>
+
'''[[نقشه راه استفاده از نرم‌افزار مدیریت هزینه نوسا]]'''
* [[انواع ریز عملیات#14204|ریز عملیات یک مجموعه حساب]]<br/>
 
* [[انواع خلاصه عملیات#14300|خلاصه عملیات یک حساب]]<br/>
 
* [[انواع خلاصه عملیات#14320|خلاصه عملیات یک مجموعه حساب]]<br/>
 
* [[انواع ترازهای 4 ستونی#14601|تراز و سایر گزارش‌های 4 ستونی حسابها]]<br/>
 
* [[انواع ترازهای 8 ستونی#15201|تراز و سایر گزارش‌های 8 ستونی حسابها]]<br/>
 
  
  
<div id="80012"> </div>
+
<div id="83009"> </div>
===گزارش‌های تفصیلی===
+
===نرم‌افزار حسابداری دولتی===
 
----
 
----
برخی از گزارشات مرتبط با تفصیلی در نرم‌افزار حسابداری نوسا به شرح زیر می‌باشند :
+
نظام حسابداری بخش عمومی از ابتدای سال 1394 دستخوش تغییرات بنیادی گردیده است. واضح است که پشتیبانی از این نظام جدید نیازمند اعمال تغییرات در ساختار داده‌ها و پیاده‌سازی امکانات جدید در نرم‌افزارهای مالی مورد استفاده توسط بخش عمومی می باشد. از طرف دیگر تغییر ساختار داده‌های مورد نیاز سامانه نظارت الکترونیکی دیوان محاسبات کشور موسوم به سنا، و پروتکل تبادل الکترونیکی صورت‌های مالی ماهانه موسوم به سناما، همگام با تغییرات استانداردهای حسابداری بخش عمومی، باعث شده که تغییرات نرم‌افزارهای مالی اهمیت بیشتری داشته باشند.
* [[انواع دفتر#14102|دفتر یک تفصیلی]]<br/>
+
 
* [[انواع ریز عملیات#14202|ریز عملیات یک تفصیلی]]<br/>
+
در همین راستا، شرکت نرم افزار و سخت افزار ایران، به منظور پوشش ساختار جدید، اقدام به اضافه کردن مفهومی جدید به نام "برچسب"، برای حساب‌ها و رخدادها در سیستم مالی یکپارچه نوسا نموده است. بدین شکل با در اختیار داشتن ساختار حساب‌های 20 سطحی، با قابلیت اختصاص 30 برچسب حساب برای تفکیک حساب‌های عملیاتی، همچنین امکان درج پنج تفصیلی شناور و 15 برچسب رخداد در هر سطر سند و امکان تفکیک و تحلیل رخدادها به همگی این جزئیات، یک ساختار باز، منعطف و قابل گسترش برای پیاده‌سازی نظام حسابداری بخش عمومی با رویکرد تعهدی در سیستم مالی یکپارچه نوسا فراهم شده است.
* [[انواع ریز عملیات#14206|ریز عملیات یک مجموعه تفصیلی]]<br/>
 
* [[انواع خلاصه عملیات#14310|خلاصه عملیات یک تفصیلی]]<br/>
 
* [[انواع خلاصه عملیات#14330|خلاصه عملیات یک مجموعه تفصیلی]]<br/>
 
* [[انواع ترازهای 4 ستونی#14620|تراز و سایر گزارش‌های 4 ستونی تفصیلی‌ها]]<br/>
 
* [[انواع ترازهای 8 ستونی#15238|تراز و سایر گزارش‌های 8 ستونی تفصیلی‌ها]]<br/>
 
  
 +
'''[[نقشه راه استفاده از نرم‌افزار حسابداری دولتی نوسا]]'''
  
<div id="80013"> </div>
+
 
===گزارش‌های تحلیلی===
+
<div id="83010"> </div>
 +
===نرم‌افزار صورت‌های مالی===
 
----
 
----
برخی از گزارشات تحلیلی مرتبط با حساب و تفصیلی در نرم‌افزار حسابداری نوسا به شرح زیر می‌باشند :
+
سیستم صورت‌های مالی، در واقع یک محیط پیشرفته تولید گزارشات خاص است، که در قالب Template های اکسل ارائه می‌شود. به منظور ارائه هر گزارش، یک نمونه Template استاندارد تولید و عرضه می‌شود. در این سیستم به منظور ارائه‌ی صورت‌های مالی به‌همراه یادداشت‌های توضیحی، یک Template استاندارد (منطبق با صورت‌های مالی نمونه ذکر شده در استاندارد شماره یک)، همچنین جدولی حاوی کدهای ربط مناسب برای هر ترکیب از حساب و تفصیلی در اختیار استفاده کننده قرار خواهد گرفت. بدین صورت پس از درج کد ربط مناسب هر حساب، به راحتی امکان اخذ گزارش موردنظر برای کاربر فراهم خواهد بود.
* [[تراز آزمایشی جامع]]<br/>
 
* [[انواع تحلیل‌های سرجمع#14901|تفکیک عملیات حساب به یک شماره تفصیلی]]<br/>
 
* [[انواع تحلیل‌های سرجمع#14920|تفکیک عملیات تفصیلی به یک شماره تفصیلی]]<br/>
 
* [[انواع تحلیل‌های سرجمع#14940|تفکیک عملیات تفصیلی به حسابها]]<br/>
 
* [[انواع تحلیل‌های سرجمع#14970|تفکیک عملیات حساب به طبقات تفصیلی]]<br/>
 
* [[انواع تحلیل‌های سرجمع#14960|تفکیک عملیات تفصیلی به طبقات تفصیلی]]<br/>
 
  
 +
نقطه تمایز این روش، امکان تولید Templateهای اختصاصی برای هر شرکت و سازمان است. به بیان ساده تر، همواره می‌توانیم "یک بار" ظرفی مخصوص را در محیط اکسل آماده نماییم، و به دفعات این ظرف را با داده‌های به لحظه از طریق سیستم مالی یکپارچه نوسا پر نموده و گزارش مورد نظر را اخذ نماییم.
  
<div id="80014"> </div>
+
یکی دیگر از ویژگی‌های متمایز این ابزار دسترسی همزمان به داده‌های ناهمگون کلیه زیر سیستم‌ها جهت اخذ یادداشت های خاص صورت‌های مالی است.
===تنظیمات سیستم===
+
 
 +
'''[[نقشه راه استفاده از نرم‌افزار صورت‌های مالی نوسا]]'''
 +
 
 +
 
 +
<div id="83011"> </div>
 +
===نرم‌افزار اموال و دارایی‌های ثابت===
 
----
 
----
 +
دارایی‌های ثابت، معمولا بخش قابل ملاحظه‌ای از دارایی‌های هر مجموعه، سازمان و شرکت را تشکیل می‌دهد. کنترل و نظارت بر مشخصات فیزیکی دارایی‌ها، از قبیل محل نگهداری، شماره اموال، جمعدار و وضعیت دارایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین ثبت دائمی رویدادهای مرتبط با دارایی، از خرید تا تعمیر، از انتقال تا تعدیل و از کنارگذاری تا اسقاط، برای حفظ سوابق و انعکاس صحیح آن‌ها در گزارشات و در انتها مدیریت تغییرات مالی دارایی، اعم از اصلاح بها، استهلاک، تجدید ارزیابی، کاهش ارزش و ... جهت تشکیل اسناد حسابداری مناسب و ارائه گزارشات مالی، اجتناب ناپذیر خواهد بود.
 +
 +
از طرف دیگر، وجود الزامات خاص استانداردهای حسابداری مرتبط با دارایی‌ها و تکلیف شرکت‌ها جهت افشای مناسب اطلاعات مربوطه در صورت‌های مالی از یک طرف، و قوانین خاص سازمان امور مالیاتی در مورد دارایی‌های ثابت و هزینه‌های مورد قبول مرتبط با آن‌ها از سوی دیگر، لزوم استفاده از نرم‌افزاری قدرتمند و در عین حال منعطف را، به منظور پوشش کلیه نیازهای پیش گفته، بیش از پیش ضروری ساخته است.
 +
 +
در همین راستا، دومین نسل از نرم‌افزار اموال و دارایی ثابت نوسا، به عنوان بخشی از سیستم مالی یکپارچه‌ی نوسا، و به صورت یکپارچه با سایر اجزاء تولید شده است.
 +
 +
'''[[نقشه راه استفاده از نرم‌افزار اموال و دارایی‌های ثابت]]'''

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ ژانویهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۵:۲۸

اتصال به سرورهای نوسا

به منظور اتصال به سرورهای نوسا، فایل اجرایی سیستم مالی یکپارچه نوسا را از طریق این لینک دریافت نمایید.

با توجه به اینکه نرم‌افزار نوسا تنها در حالتی که زبان سیستم عامل مجهز به زبان فارسی باشد، قابل اجرا می‌باشد، تنظیمات زبان فارسی را به روش زیر انجام دهید :

-  Windows XP : با ورود به "Control Panel"، گزینه "Regional and language options" را انتخاب نمایید. در صفحه‌ی "Regional Options"، از فهرست موجود گزینه "Farsi" را انتخاب نمایید و تکمه "OK" را فشار دهید.

- Windows 7 و بالاتر : با ورود به "Control Panel"، گزینه "Region" را انتخاب نمایید. در صفحه‌ی "Region"، از قسمت "Formats"، گزینه "Persian" را از فهرست مقابل "Format" انتخاب نمایید و تکمه "OK" را فشار دهید.


پس از انجام تنظیمات زبان فارسی، فایل دریافتی را را از حالت فشرده خارج نموده و آن را اجرا نمایید.


به این ترتیب پنجره " اتصال به رایانه سرور " به شکل زیر باز خواهد شد :


Cloud 004.png


در قسمت نام رایانه سرور، آدرس " cloud.nosa.com " را وارد نمایید.


Cloud 006.png


در قسمت " تنظیمات "، بر اساس زیر سیستم‌های فعال شده برای نام کاربری شما و دسترسی‌های مربوط به آن، گزینه‌های مناسب را انتخاب نمایید :


Cloud 005.png


جهت اتصال به سرورهای نوسا، تیک نمودن گزینه " اتصال از طریق SOAP انجام شود " الزامی می‌باشد.
جهت استفاده از سیستم ابری نوسا، دسترسی به اینترنت الزامی می‌باشد. با توجه به زیر ساخت‌های فراهم شده از طرف شرکت نوسا، سرعت کار با نرم‌افزار به سرعت سرویس اینترنت شما بستگی خواهد داشت.


پس از انجام تنظیمات فوق، تکمه " اخذ فهرست " را فشار دهید.


Cloud 008.png


پنجره " Windows Security " جهت دریافت " User name " و " Password " باز می‌شود.

نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نمایید و تکمه Ok را فشار دهید.


Cloud 007.png


" پایگاه اطلاعاتی " را انتخاب نموده و تکمه تصویب را فشار دهید.


Cloud 009.png


به این ترتیب وارد صفحه اصلی سیستم مالی یکپارچه نوسا خواهید شد.


معرفی سیستم مالی یکپارچه نوسا

نرم‌افزار مالی یکپارچه نوسا، مجموعه‌ای یکپارچه از نرم‌افزار‌های حوزه‌ی مدیریت مالی است که با هم‌افزایی حاصل از این یکپارچگی، ساختاری منعطف و حرفه‌ای را به منظور تعامل واحدهای گوناگون موسسات، شرکت‌ها، و سازمان‌ها فراهم می‌آورد. هر سازمان و شرکت به فراخور نیازها و شرایط فعلی خود، اقدام به تهیه‌ زیر سیستم‌های مورد نیاز خود می‌نماید، با تغییر شرایط و یا نیازمندی‌ها، این مجموعه‌ها می‌توانند مجموعه نرم‌افزارهای مورد استفاده خود را تکمیل نموده و در بخش‌های بیشتری از فرآیندهای سازمانی خود در قالب این سیستم بهره ببرند. این نرم‌افزار که بیش از 15 سال از شروع تولید و توسعه آن می‌گذرد، همچنان بر ستون‌های اولیه‌ی خود استوار بوده و همواره در حال تکمیل و بهبود می‌باشد. این استحکام که خود را در قالب قدمت نشان می‌دهد، از طراحی صحیح، ایده‌پردازی اصولی و اجرای کم نقص نشات می‌گیرد. این همان تعریف ما از "کیفیت" است، کیفیتی که در نهایت منجر به "رضایت" استفاده کنندگان می‌گردد.

سیستم مالی یکپارچه نوسا، در حال حاضر شامل 10 زیر سیستم می‌باشد. هر یک از این نرم‌افزارها، به فراخور وظایف عملیاتی خود، با سایر اجزاء در ارتباطی تنگاتنگ هستند. در ادامه، اسامی این زیر سیستم‌ها را مشاهده خواهید نمود.

با مراجعه به صفحه‌ی نقشه راه هریک از این نرم‌افزارها، با مراحل راه‌اندازی و شروع به کار آن‌ها آشنا خواهید شد.


نرم‌افزار حسابداری


نرم‌افزار حسابداری به عنوان قلب تپنده فرآیند مالی هر مجموعه، نیازمند ساختاری مستحکم و در عین حال منعطف، به منظور سازگاری با هر نوع ساختار مالی می‌باشد.

این نرم‌افزار که به عنوان هسته‌ی اصلی و پایه‌ی سیستم مالی یکپارچه نوسا و با تکیه بر تجربه‌ی موفق ارائه‌ی دو نسل قبلی این محصول ارائه شده است، محل تجمیع اطلاعات مالی کلیه‌ی زیر سیستم‌های این حوزه است؛ به همین جهت بخش زیادی از امکانات و ویژگی‌های آن، به عنوان زیر بنایی برای سایر نرم‌افزارها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نقشه راه استفاده از نرم‌افزار حسابداری نوسا


نرم‌افزار دریافت و پرداخت


امروزه بخش زیادی از عملیات اقتصادی و تجاری شرکت‌ها، بصورت غیر نقدی و اعتباری صورت می‌گیرد. از طرفی یکی از نیازهای مهم شرکت‌ها در شرایط کنونی، دسترسی به وجه نقد و مدیریت نقدینگی است. به همین جهت، در اختیار داشتن یک نرم‌افزار تخصصی به منظور مدیریت عملیات نقدی و سررسیدی و مدارک مرتبط با آن‌ها، در کنار ارائه گزارشات به لحظه از وضعیت مدارک و وضعیت نقدینگی شرکت، بیش از پیش ضروری به نظر می‌رسد و کمک شایانی به کنترل عملیات مربوط به مدارک و اسناد دریافتی و پرداختی می‌کند.

نرم‌افزار دریافت و پرداخت نوسا، به عنوان یکی از اجزای سیستم مالی یکپارچه نوسا، امکانات گوناگونی را به منظور مدیریت عملیات سررسیدی و کنترل نقدینگی در اختیارتان قرار می‌دهد.

نقشه راه استفاده از نرم‌افزار دریافت و پرداخت نوسا


نرم‌افزار انبار و کنترل موجودی


موجودی مواد و کالا بخش قابل ملاحظه‌ای از دارایی‌های بسیاری از شرکت‌ها را تشکیل می‌دهد و به همین جهت انعکاس دقیق اطلاعات مرتبط با آن‌ها، نقش به‌سزایی در ارائه‌ی دقیق عملکرد و وضعیت واحدهای تجاری دارد. تعدد کالاها و لزوم طبقه بندی آن‌ها بر اساس ویژگی‌های گوناگون، تنوع رخدادها و اتفاقات رخ داده برای هر کالا در مراحل گوناگون پیش از ورود به انبار تا خروج از آن و عملیات پیچیده‌ی تعیین بهای خروج کالا از انبار و مدیریت انواع اصلاحات به‌روی بهای محاسبه شده، از جمله مسائلی هستند که دسترسی به نرم‌افزاری حرفه‌ای و جامع در حوزه‌ی انبار و موجودی کالا را ضروری می‌سازد.

از طرف دیگر، عملیات صدور اسناد انبار و انعکاس اطلاعات مالی مرتبط با کالاها در گزارشات مالی و تبادل اطلاعات نرم‌افزار انبار با سایر زیر سیستم‌ها (از قبیل فروش، مدیریت هزینه و دارایی‌های ثابت)، لزوم یکپارچگی این نرم‌افزار با سایر زیر سیستم‌ها را اجتناب ناپذیر می‌نماید.

نرم‌افزار انبار و کنترل موجودی نوسا، به عنوان یکی از اجزای سیستم مالی یکپارچه نوسا، محیطی منعطف و در عین حال مستحکم را، به منظور مدیریت کلیه‌ی عملیات مرتبط با کالاها، در اختیارتان قرار می‌دهد.

نقشه راه استفاده از نرم‌افزار انبار و کنترل موجودی نوسا


نرم‌افزار فروش


در دنیای پر رقابت امروز، شرکت‌ها و مجموعه‌های اقتصادی، به منظور حفظ جایگاه و موقعیت خود در بازار و پیشرفت روز افزون، همواره به دنبال بهبود شرایط درآمدی خود و فروش بیشتر هستند. تنوع بسیار زیاد عوامل موثر و دخیل در فرآیند فروش، مانند کالا، مشتری، نماینده، بازاریاب، شرایط پرداخت و تحویل، مراکز و انواع فروش، همچنین تفاوت‌های ساختاری فرآیندهای فروش کالا و خدمت و مسیرهای متنوع منتهی به فروش، از یک طرف، و اهمیت ارتباط سیستم فروش با نرم‌افزارهای انبار، حسابداری و دریافت و پرداخت به منظور مدیریت کامل عملیات فروش و حسابداری فروش از طرف دیگر، دسترسی به یک نرم‌افزار حرفه‌ای فروش را، جهت نیل به هدف مذکور، اجتناب ناپذیر می‌کند.

نرم‌افزار فروش، به عنوان یکی از اجزاء سیستم مالی یکپارچه‌ی نوسا، توانایی ثبت کلیه‌ی رویدادها و جزئیات مرتبط با عملیات فروش را همزمان با مدیریت کامل بهای فروش و در نهایت ارائه گزارشات تفکیکی و تحلیلی متنوع، دارا می‌باشد.

نقشه راه استفاده از نرم‌افزار فروش نوسا


نرم‌افزار حقوق و دستمزد


بدون شک یکی از ارزشمندترین دارایی‌های هر شرکت و سازمان، پرسنل آن هستند و یکی از مهم‌ترین موارد مرتبط با پرسنل، شناسایی، محاسبه، ثبت و انعکاس اطلاعات مربوط به حقوق و مزایای کارکنان می‌باشد. اهمیت و پیچیدگی بحث حقوق و دستمزد، زمانی دو چندان می‌شود که بحث‌های قانونی نظام‌های گوناگون حقوق و دستمزد و تکالیف شرکت‌ها در قبال سازمان‌های بیمه‌گر و سازمان امور مالیاتی نیز به میان می‌‍آید. در کنار این مسائل، وجود انواع گوناگون روابط استخدامی بین کارکنان و شرکت، تنوع فیلدهای اطلاعاتی و محاسباتی مرتبط با پرسنل و پیچیدگی‌های روش‌های محاسبه‌ی حقوق جاری و معوقه و امکان تغییر کلیه‌ی این پارامترها در گذر زمان، نیاز به یک نرم‌افزار منعطف و پایدار را، بیش از پیش ضروری می‌سازد.

نرم‌افزار حقوق و دستمزد نوسا، با به کارگیری محیطی حرفه‌ای و در عین حال ساده، امکان پیاده‌سازی هر گونه نظام حقوق و دستمزد را فراهم می‌آورد و به عنوان بخشی از سیستم مالی یکپارچه نوسا، به صورت یکپارچه با سایر اجزاء، در دسترس خواهد بود.

نقشه راه استفاده از نرم‌افزار حقوق و دستمزد نوسا


نرم‌افزار رخدادهای پرسنلی


در سیستم دستمزد، محدوده‌ی زمانی "ماه" از اهمیت ویژه‌ای برخوردارست. به‌همین جهت اطلاعات نرم‌افزار به‌صورت ماهیانه ذخیره و نگهداری می‌شود. بدین صورت که برای هر پرسنل در هر ماه، پرونده‌ای شامل کلیه اطلاعات حقوقی تهیه و نگهداری می‌شود. رخدادهای دستمزد این محدوده را به "روز" کاهش داده‌اند.

هر رویدادی در حوزه دستمزد، در قالب یک رخداد مستقل، با تاریخ موثر دلخواه در سیستم ثبت می‌شود. بدین‌صورت علاوه بر در اختیار داشتن یک بایگانی کامل از انواع رخدادها به منظور تکمیل اطلاعات پرسنلی، همواره قادر خواهیم بود با استخراج برآیندی از این رخدادها، اطلاعات مورد نیاز سیستم حقوق و دستمزد را استخراج نماییم.

فرآیند ثبت احکام کارگزینی، اطلاعات دوره‌های آموزشی، خدمات رفاهی مرتبط با پرسنل و اطلاعات مشابه با کمک همین رخدادها قابل ثبت خواهند بود. همچنین برخی رویدادهای مالی حوزه‌ی دستمزد، که می‌بایست به صورت مستقل به سند حسابداری تبدیل شوند، از قبیل دریافت وام و مساعده، به شکل رخدادهای دستمزد درج می‌شوند.

از دیگر کارکردهای رخدادهای دستمزد، می‌توان به جداول کارکرد پروژه‌ها به‌منظور استفاده در زمان تسهیم سند دستمزد اشاره نمود. رخدادهای دستمزد، با اضافه کردن بعد جدیدی از اطلاعات، امکانات سیستم دستمزد را به شکل چشمگیری کارا تر نموده، حوزه‌های پاسخ‌گویی نرم‌افزار را بسیار وسیع‌تر می‌کند.

نقشه راه استفاده از نرم‌افزار رخدادهای پرسنلی نوسا


نرم‌افزار مدیریت هزینه


در همه شرکت‌ها و سازمان‌ها، ثبت و پردازش هزینه‌ها معمولا در فرآیندهای گوناگون و بعضا پراکنده‌ای انجام می‌شود. تنظیم سندهای هزینه عموما نیاز به تخصص مالی قابل ملاحظه‌ای دارند. ارتباط میان مستندات صادره توسط اشخاص ثالث (مثلا فاکتورهای خرید یا هزینه) و آنچه در سیستم ثبت شده است برای کاربران اهمیت زیادی دارد. از طرف دیگر، الزام کاربران به ارائه گزارش‌های فصلی از هزینه‌ها، مطابق ماده 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم، توجه بیشتری را به مستندسازی متمرکز هزینه‌ها جلب می‌کند. در این گزارش‌ها، به صورت اختصاصی به قراردادهای خرید یا هزینه و صورت وضعیت‌های صادر شده مبتنی بر این قراردادها (یعنی پرداخت‌های مبتنی بر قرارداد) توجه شده است. از طرفی بخش قابل توجهی از هزینه‌ها برای تامین مواد و کالا صرف می‌شوند. بهای تمام شده کالاهای وارده به صورت مستقیم از هزینه‌هایی که برای تهیه این کالا (تا لحظه ورود به انبار) به عمل آمده‌اند محاسبه می‌شوند. بنابراین ثبت متمرکز هزینه‌های تامین کالا و ارتباط دادن آن هزینه‌ها به کالاهای وارده (یعنی رخدادهای خرید در سیستم انبار)، به منظور انجام محاسبات لازم و در نهایت تعیین خودکار بهای کالاهای وارده نیز بسیار مطلوب است. با توجه به نکات فوق، سیستم مدیریت هزینه‌ به عنوان بخشی از سیستم مالی یکپارچه نوسا پیاده‌سازی شده و در اختیار کاربران قرار گرفته است.

نقشه راه استفاده از نرم‌افزار مدیریت هزینه نوسا


نرم‌افزار حسابداری دولتی


نظام حسابداری بخش عمومی از ابتدای سال 1394 دستخوش تغییرات بنیادی گردیده است. واضح است که پشتیبانی از این نظام جدید نیازمند اعمال تغییرات در ساختار داده‌ها و پیاده‌سازی امکانات جدید در نرم‌افزارهای مالی مورد استفاده توسط بخش عمومی می باشد. از طرف دیگر تغییر ساختار داده‌های مورد نیاز سامانه نظارت الکترونیکی دیوان محاسبات کشور موسوم به سنا، و پروتکل تبادل الکترونیکی صورت‌های مالی ماهانه موسوم به سناما، همگام با تغییرات استانداردهای حسابداری بخش عمومی، باعث شده که تغییرات نرم‌افزارهای مالی اهمیت بیشتری داشته باشند.

در همین راستا، شرکت نرم افزار و سخت افزار ایران، به منظور پوشش ساختار جدید، اقدام به اضافه کردن مفهومی جدید به نام "برچسب"، برای حساب‌ها و رخدادها در سیستم مالی یکپارچه نوسا نموده است. بدین شکل با در اختیار داشتن ساختار حساب‌های 20 سطحی، با قابلیت اختصاص 30 برچسب حساب برای تفکیک حساب‌های عملیاتی، همچنین امکان درج پنج تفصیلی شناور و 15 برچسب رخداد در هر سطر سند و امکان تفکیک و تحلیل رخدادها به همگی این جزئیات، یک ساختار باز، منعطف و قابل گسترش برای پیاده‌سازی نظام حسابداری بخش عمومی با رویکرد تعهدی در سیستم مالی یکپارچه نوسا فراهم شده است.

نقشه راه استفاده از نرم‌افزار حسابداری دولتی نوسا


نرم‌افزار صورت‌های مالی


سیستم صورت‌های مالی، در واقع یک محیط پیشرفته تولید گزارشات خاص است، که در قالب Template های اکسل ارائه می‌شود. به منظور ارائه هر گزارش، یک نمونه Template استاندارد تولید و عرضه می‌شود. در این سیستم به منظور ارائه‌ی صورت‌های مالی به‌همراه یادداشت‌های توضیحی، یک Template استاندارد (منطبق با صورت‌های مالی نمونه ذکر شده در استاندارد شماره یک)، همچنین جدولی حاوی کدهای ربط مناسب برای هر ترکیب از حساب و تفصیلی در اختیار استفاده کننده قرار خواهد گرفت. بدین صورت پس از درج کد ربط مناسب هر حساب، به راحتی امکان اخذ گزارش موردنظر برای کاربر فراهم خواهد بود.

نقطه تمایز این روش، امکان تولید Templateهای اختصاصی برای هر شرکت و سازمان است. به بیان ساده تر، همواره می‌توانیم "یک بار" ظرفی مخصوص را در محیط اکسل آماده نماییم، و به دفعات این ظرف را با داده‌های به لحظه از طریق سیستم مالی یکپارچه نوسا پر نموده و گزارش مورد نظر را اخذ نماییم.

یکی دیگر از ویژگی‌های متمایز این ابزار دسترسی همزمان به داده‌های ناهمگون کلیه زیر سیستم‌ها جهت اخذ یادداشت های خاص صورت‌های مالی است.

نقشه راه استفاده از نرم‌افزار صورت‌های مالی نوسا


نرم‌افزار اموال و دارایی‌های ثابت


دارایی‌های ثابت، معمولا بخش قابل ملاحظه‌ای از دارایی‌های هر مجموعه، سازمان و شرکت را تشکیل می‌دهد. کنترل و نظارت بر مشخصات فیزیکی دارایی‌ها، از قبیل محل نگهداری، شماره اموال، جمعدار و وضعیت دارایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین ثبت دائمی رویدادهای مرتبط با دارایی، از خرید تا تعمیر، از انتقال تا تعدیل و از کنارگذاری تا اسقاط، برای حفظ سوابق و انعکاس صحیح آن‌ها در گزارشات و در انتها مدیریت تغییرات مالی دارایی، اعم از اصلاح بها، استهلاک، تجدید ارزیابی، کاهش ارزش و ... جهت تشکیل اسناد حسابداری مناسب و ارائه گزارشات مالی، اجتناب ناپذیر خواهد بود.

از طرف دیگر، وجود الزامات خاص استانداردهای حسابداری مرتبط با دارایی‌ها و تکلیف شرکت‌ها جهت افشای مناسب اطلاعات مربوطه در صورت‌های مالی از یک طرف، و قوانین خاص سازمان امور مالیاتی در مورد دارایی‌های ثابت و هزینه‌های مورد قبول مرتبط با آن‌ها از سوی دیگر، لزوم استفاده از نرم‌افزاری قدرتمند و در عین حال منعطف را، به منظور پوشش کلیه نیازهای پیش گفته، بیش از پیش ضروری ساخته است.

در همین راستا، دومین نسل از نرم‌افزار اموال و دارایی ثابت نوسا، به عنوان بخشی از سیستم مالی یکپارچه‌ی نوسا، و به صورت یکپارچه با سایر اجزاء تولید شده است.

نقشه راه استفاده از نرم‌افزار اموال و دارایی‌های ثابت